Kolor: kolor, nie wiem jak dokładnie mam gooceniać dgyż barwa jest czerwono różowa, jako piwo - nie, jako napój to może być [3] Piana: rózowa, identyczna jak ta jaka pojawia się przy nalewaniu czerwonej oranżadki [1] Zapach: słodki (oranżadkowy) połaczony z lekkim sfermentowanym zapachem chyba słodowym, ale nie podoba mi się nawet jak i na napój piwny [2.5] Smak: i co ja mam tu napisać....w smaku to przypomina owocowy napój lekko skwaśniały lub inaczej - kwaskowaty [2.5] Wysycenie: za duże [3.5] Opakowanie: opakowanie jak na tego typu napój podoba mi się, przezroczystabutelka, firmowy kapsel, drukwtopiony w szkło [5] Uwagi: Są to raczej "drinki" dla młodzieży, smaku ani wyglądu piwa chyba trzeba by się na siłę doszukiwać
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo typu "firankowego".
Gaz - średni.
Barwa - jaśniejsze złoto.
Aromat - lekko metaliczne, słodowe i kukurydza.
Smak - lekko słodkawe, płona - gorzkawa zbożowość...
Comment