Piwo gotowe do oceny
Staropolski, Kmicic Mocny
Collapse
X
-
Staropolski, Kmicic Mocny
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: słomkowo-złoty, czyli przyzwoity standard, klarowne [3.5]
Piana: w porządku, jest początkowa "czapa", jest kożuszek, który nie znika do końca ... [4]
Zapach: początkowo „jak z warzelni”(czyli coś, co mi osobiście kojarzy się z zapachem przetwarzanych ziemniaków), później czuć słód i tylko słód [2.5]
Smak: dla mnie nieakceptowalny – czuć tylko alkohol i mdlący słód, piwo nadaje się jedynie do czyszczenia zlewu (w którym nota bene pięknie się pieni ;-)) [2.5]
Wysycenie: niech będzie [3.5]
Opakowanie: równie beznadziejne, jak Mocny Bohun - w roli głównej rysunkowy koszmarek, całość niedbała [1.5]
Uwagi: zawartość alkoholu 7%
Moja ocena: [2.7]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasno złoty. Zbyt jasny [3.5]
Piana: Piana średnia i szybko opadająca do pełnego nalotu. Plus za oblepianie szkła [3.5]
Zapach: Zapach niezbyt świeżego słodu lub coś w tym rodzaju. W tle nuty alkoholowe, ale na szczęście niezbyt nachalne. [2]
Smak: Słodkawy, trochę cierpki. Pozostaje słodowy posmak i lekkie drapanie w gardle. Ogólnie dziwny. [2.5]
Wysycenie: Niezłe, ale mogłoby być lepsze. Bąble wolno pną się w górę w niewielkiej ilości [3.5]
Opakowanie: Etykieta dość kiczowata, naklejona na butelkę Euro. Krzywa krawatka
Na etykiecie tekst: "Oryginalna receptura browaru Kmicic w Częstochowie" [3]
Uwagi: Marne piwo
Moja ocena: [2.55]MM961
4:-)
Comment
-
Comment