Piwo gotowe do oceny
Jędrzejów [ex. Strzelec], Górskie Mocne
Collapse
X
-
Jędrzejów [ex. Strzelec], Górskie Mocne
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemno złoty. W sam raz do ekstraktu. [5]
Piana: Drobnopęcherzykowa. Obfita i z grzybem. Pozostawia solidny kożuszek. [4.5]
Zapach: Wodnisto-chmielowy. [3.5]
Smak: W smaku raczej goryczkowe. Lekki słód. Bez naleciałości alkoholowych. Jednak płaski - przypomina koncerniaki. [3.5]
Wysycenie: Lekko przegazowane w ustach. W szklane pęchcerzyki średnie i niezbyt gęste. Podtrzymuje pianę. [4]
Opakowanie: Ładna puszka. Pasuje do piwa mocnego, choć te góry jakieś takie komiksowo-mangowe mi się wydają. Informacje podane jak należy. [4]
Uwagi: Piwo do wypicia powtórnie ale rewelacyjne nie jest. Bliżej mu koncerniakom nietsety
Moja ocena: [3.725]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złociste, ale nie ciemne, klarowne [5]
Piana: drobne pęcherzyki, nieco krzaczaste, piana opada powoli, osadza się na szkle w znikomej ilości [4]
Zapach: sfermentowanego słodu [4]
Smak: pełne w smaku, łagodne, nie czuć w ogóle zaw. alkoholu, zdecydowana i mocna goryczka pozostawiająca miłe wrażenie rześkości, żadnych negatywów napisacnie mogę [5]
Wysycenie: mogłoby byćodrobinę większe ale i tak jest jak najbardziej ok, po jakimś czasie nie ma żadnych uciekających bąbelków [4.5]
Opakowanie: kolejna mało oryginalna piszka w tonacji ciemnożółto-czarnej [4]
Uwagi: miła niespodzianka, spodziewałem się czegoś gorszego, a Górskie Mocne okazało się być naprawdę dobrym jak dla mnie piwem
Moja ocena: [4.475]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Barwa ciemno-złota,klarowna. [4.5]
Piana: Średnia i grubo pęcherzykowa,z początku bardzo obfita.Potem dość długo pozostawia cieniutką obwódkę na szkle. [3.5]
Zapach: Na pewno chmielowy,z akcentami słodkawymi. [4]
Smak: Wyraźna zdecydowana goryczka,czuć ekstraktywność w każdym łyku,troszkę drapie w podniebienie.Nie ma posmaków alkoholowych.Bardzo przyjemnie się pije [4.5]
Wysycenie: Może troszeczkę za małe,choć w sumie widać i czuć je pijąc to piwo. [4]
Opakowanie: Wszystkie informacje są zawarte,ot puszka,która jakoś specjalnie nie rzuca się w oczy. [3.5]
Uwagi: Cena prawdopodobnie 1.69.Zakupione w społem koło ryneczku na Pogodnie.
Generalnie naprawdę dobre piwko.Jak jeszcze będzie to chętnie zakupię.
Moja ocena: [4.15]
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemno żółty, klarowny [3.5]
Piana: drobnoziarnista, trwałą, wysoka, pozostawia ślad na szkle i pozostaje gruby kożuszek na całej powierzchni piwa [4]
Zapach: mocno chmielowy z lekką nutą owocową [4]
Smak: mocno chmielowy, goryczka drapie w podniebienie i za każdym łykiem mocniej, nie czuć alkoholu [4.5]
Wysycenie: pcherzyki gazu pracowały intensywnie przez cały okres konsumpcji [3.5]
Opakowanie: ciemna puszka z żółtymi akcentami informacje o piwie poprawne [3]
Uwagi:
Moja ocena: [4.1]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ładny bursztynowy kolorek [5]
Piana: Piana OK, trzymała się cały czas, nie była to "śmietana", ale trudno takiej oczekiwać dla piwka z puszki [4.5]
Zapach: ładny piwny zapach, chmielowy, bez zastrzeżeń [4.5]
Smak: smak lekko słodkawy, bez posmaku alkoholu, wyraźna chmielowa goryczka, taki, jak oczekiwałem [5]
Wysycenie: Bez zastrzeżeń, bąbelki takie, jak trzeba, [5]
Opakowanie: bez zastrzeżeń, wszystkie informacje czytelne, może żadna rewelacja, ale ten napis "super cena..." zupełnie bez sensu [4]
Uwagi:
Moja ocena: [4.725]Nic lepszego od Brackiego :)
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztynowy choć światło, w którym je ogladałem nie należało do najlepszych do oceny [4.5]
Piana: pana drobnoziarnista, na początku bardzo gęsta, pozostaje kożuszek do końca [4.5]
Zapach: świeży lekko chmielowy [4.5]
Smak: lekki chmiel, jednak piwo bez wyrazu [3.5]
Wysycenie: może trochę za małe [3.5]
Opakowanie: moim zdaniem celowo nawiązuje do Tatry [2.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.95]Pawełek 11.12.2006 godz. 14.51
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Lekko bursztynowy, ciut ciemniejszy niż przeważnie w Pilsach. [4]
Piana: Dość duża, ale szybko opada do kożucha. Do końca jednak pozostawia duże ślady na ściankach kufla. [3.5]
Zapach: Słaby (siłą) i nijaki. Łagodny chmielowo słodowy. Połączenie łagodnego zapachu z nikłą siłą daje efekt taki, że ani nie zachęca, ani zniechęca. [3.5]
Smak: Łagodne piwo. Gładko się pije. Chmielowo słodowy smak z wyraźną goryczką. Alkohol właściwie tylko czasem daje się wyczuć, czasem w posmaku się pojawia. W sumie to takie między mocnym a pilsem piwo, takie pośrodku. [4]
Wysycenie: Bardzo dobre przez większość piwa. Trochę mocniejsze niż w przeciętnych mocnych. Pod koniec trochę słabnie. [4]
Opakowanie: Kiepskie i nie zachęcające. Byle jaka grafika, kolorystyka brzydka, kapsel goły. Marność. Jak dla mnie najgorsze w całej serii, w przeciwieństwie do piwa. Ale podają ekstrakt. [2.5]
Uwagi: Dobre „lekko mocne” piwo. Kiedyś piwa o takich lekko mocniejszych parametrach były moimi ulubionymi. Wtedy nikt 6,3% nie nazywał mocnym piwem.
Moja ocena: [3.7]To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złotobursztynowy, mocy właściwy. [3.5]
Piana: Jednocentymetrowa, ładna, lecz po chwili robi się niewidzialna, jak "duch Hopkirka" . [3]
Zapach: Bardzo słaby, lekko słodowy. [3]
Smak: Lekkie posmaki winne, dominuje słód. [3.5]
Wysycenie: Niezbyt wysokie, zadowalające. [3.5]
Opakowanie: Czarno-"jasnomusztardowa" puszka, da się wytrzymać. [3.5]
Uwagi: Na mojej puszce jest producent "Royal Unibrew" i moc 6,0%...
Moja ocena: [3.275]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny bursztyn, jak najbardziej odpowiedni do parametrów. [4.5]
Piana: Miłe zaskoczenie, dosyć wysoka, gruboziarnista,zostawia po sobie kożuszek, i oblepia szkło. [4]
Zapach: Mocny słód, delikatnie przebijające się aromaty chmielu. [4]
Smak: Chmielowa goryczka, stonowana smakiem słodu, bardzo przyjemnie się pije. [4]
Wysycenie: Odpowiednie, bąbelki leniwie wędrują ku górze, utrzymuje się przez cały czas picia. [4]
Opakowanie: Trochę przypomina mi puszkę Tatry mocnej. Na puszce dominuje kolor czarny i jasno żółty, brak podania ekstraktu. [3]
Uwagi: Na prawdę miłe zaskoczenie, łagodne w smaku, bardzo smaczne. Jednak nie wiem czemu mocne, skoro posiada tylko 6% alk.
Moja ocena: [3.975]Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
Comment