"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Kolor: Ciemno złoty, trochę za jasny. [4] Piana: Biała, rzadka, ciężka do uzyskania i stosunkowo szybko opada. [3] Zapach: Słabo wyczuwalny, niezharmonizowany, w oddali jakby bardzo lekko wędzony (?) [2.5] Smak: Chmielowo – słodowy o dość dużej goryczce. Gdybym nie widział butelki ciężko było by mi rozpoznać że jest to mocne piwo. Ma posmak przypominający słowackie piwa. [4.5] Wysycenie: Bardzo dobre. Dość mocne. [5] Opakowanie: Oryginalny kształt etykiety a tak poza tym niczym specjalnie się nie wyróżniające. Wszystkie ważniejsze informacje na kontrze, kapsel strzelecki. [4] Uwagi:
Kolor: złocisty, za jasne jak na ten ekstrakt, klarowne [3] Piana: początkowo wysoka, biała i trwała do momentu pierwszego łyku, później siadla i pozostawiła śladowy kożuszek [3.5] Zapach: słodowy, z nutą owocową [3] Smak: w smaku słaba goryczka, słodkawe, nieciekawy [2.5] Wysycenie: piwo pracowałaocały czas, ilość gazu zadawalająca [3] Opakowanie: puszka kolorystycznie ciekawa, informacje o piwie poprawne informacja, że dotałeś gratis 50% pojemności.... [3] Uwagi:
po pierwsze informacja jest taka, ze obecny woltaz to 7,0 %, przynajmniej na mojej puszcze
nie znam smaku przy poprzedniej wersji 7,8%, ale ten mi bardzo odpowiada - jzu dawno nie pilem tak smaczenego i zachecajacego do siegniecia po kolejne (a nie mam pod reka)
na konkrety przyjdzie czas (nie opisuje piwa na podstawie 1 egzemplarza), ale spokojnie polecam wszystkim to piwo! mniam
Własnie mam przed sobą puszke Strzelca Mocnego. Ekstrakt tego piwa wynosi 15,1 % zas alkoholu 7,8 %. Na puszce napis +50 % gratis. Zakupione pod wpływem promocji w pewnym pubie za 2 zł
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ziomal-111
Na puszce napis +50 % gratis.
To wydaje się uzasadnione ekonomicznie. Lepiej gratisowo 'dodać' 0,25dm3 piwa i zapakować to w standardową puszkę 0,5dm3, niż sprzedać 0,25dm3 bez gratisów, ale pakując w nietypową puszkę 0,25dm3
Kolor: ciemnozłoty [4] Piana: duże bąble, znika bardzo szybko, pozostawiając delikatny krążek [3] Zapach: z początku całkiem przyjemny słodowy, tyle że słaby; po wwąchaniu czuć trochę alkohol [3.5] Smak: intensywna słodowość połączona niestety z alkoholem, który aż drapie w gardle; poza tym piwo letko słodkie; goryczki chmielowej nie wyczułem ino alkoholową [3] Wysycenie: średnie i szybko ucieka [3] Opakowanie: opakowanie całkiem oryginalne, tradycyjne; brak ekstraktu, kapsel browarowy [4] Uwagi: napój dla miłośników piwa z wódką; da się to pić, ale po co skoro są lepsze mocniaki na rynku
Kolor: Ciemno-złoty, trochę za jasny. [3.5] Piana: Trochę na początku ale szybko znikła [3] Zapach: Przyjemny lekko słodkawy [4] Smak: Nie najgorszy lekko słodowy [3.5] Wysycenie: Na początku trochę , później brak [2] Opakowanie: Standardowe, przyjemne dla wzroku [4] Uwagi:
Kolor: Złoty, dosyć jasny, zaskoczył mnie bo zazwyczaj mocne piwa mają ciemniejszą barwę [4] Piana: Kiepścutko, szybko znika, zostają marne resztki [3] Zapach: Słodowo-chmielowy, nie czuć bardzo alkoholu i za to plus [4] Smak: Mało wyrazisty, co jest wręcz niesamowite w przypadku piwa o takim woltażu. Wyczuwalna słaba goryczka, nie czuć natomiast alkoholu co również zapisuję na plus [3.5] Wysycenie: W porządku, zostaje do końca [4.5] Opakowanie: Czarna puszka z czerwonymi elementami, generalnie wg mnie bardzo zyskało w porównaniu do poprzedniego opakowania, to obecne jest zdecydowanie bardziej gustowne [4] Uwagi: Musze przyznac ze zaskoczyl mnie ten strzelec in plus. Sądząc po cenie 1,89 zł. spodziewałem się jakiegoś okropnego, niewypijalnego mózgojeba, a tu okazuje się że to całkiem przyzwoite piwo.
Comment