Namysłów, Plum Beer

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bekiesz
    Zapach: Faktycznie-daje się wyczuć suszone śliwki.
    Jak dla mnie raczej śliwki z kompotu bo suszenia nie czuć wcale.
    Jak na piwo smakowe to bardzo zacne.

Comment

• Aldach
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.07
      • 1269

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemna, głęboka czerwień [4.5]
      Piana: Wysoka, drobnoziarnista, dosyć szybko się redukuje, ale w postaci obrączki zostaje do końca [4]
      Zapach: wyraźny, słodki zapach śliwek [4.5]
      Smak: naprawdę dobre piwo smakowe, wyraźnie wyczuwalny smak śliwek, zdecydowana choć nie dominująca goryczka - czego chcieć więcej [5]
      Wysycenie: odpowiednie, nie za małe nie za duże [4.5]
      Opakowanie: puszka w śliwkowym kolorze, niczym szczególnym się nie wyróżniająca. [3.5]
      Uwagi: Najlepsze polskie piwo owocowe jakie do tej pory piłem. Jeżeli będzie dostępne zapewne do niego wrócę. Dobrze byłoby, gdyby można je było kupić w butelce.

Moja ocena: [4.6]

Comment

• Jarek191
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2006.02
        • 85

jest u mnie w sklepie ul. olbrachta, Warszawa - sklep przy przystanku autobusowym.
        cena 2,35. puszka 0,5l

Comment

• e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19260

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot
          ... Cierpliwości niedługo będzie wszędzie dostępne.
          tia... jakoś nie mogę się doczekać

Comment

• Shlangbaum
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2005.03
            • 5828

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemnowiśniowy. Bardzo apetyczny. [5]
            Piana: Długo utrzymujący się lekko beżowy kożuszek. [4.5]
            Zapach: Słabowyczuwalny śliwkowy. Zbyt ubogi. [3.5]
            Smak: Dominuje śliwkowy smak. Nie czuć przy tym ani odrobiny chemi. Ponadto przebija się chmielowa goryczka. [4]
            Wysycenie: Bardzo wyważone. Równomierne do końca. W szklance prezentuje się ładnie. [4.5]
            Opakowanie: Bardzo ładna puszka. Odpowiada charakterowi piwa. Szkoda, że nie podają ekstraktu [4.5]
            Uwagi: Jedynym minusem jest pojemność. Powinno być to piwo sprzedawane w butelkach 0,33l. Pół litra trudno wypić.

Moja ocena: [3.975]

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• sopista
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.01
              • 1747

W przeciwieństwie do becika moje odczucia są inne. Czuję chemię, niestety. Smak rzeczywiście wyróżnia się pośród innych "smakowych" i to na plus. To jednak nie przesądza o tym, że mi to bardzo smakowało. Ocena (trzyosobowa) była jednoznaczna. Można wypić, ale tylko raz. Plus - kolorystyka i szata graficzna opakowania, mimo, że to pucha i jakoś nie dało się odkleić etykiety . Dodam tylko, że na giełdzie świdnickiej jeden z kolegów "krzyczał" za to cudo 10 zł. Poprawiłem porterkiem z Nakła. Jest znacznie lepiej.

Comment

• pjenknik
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.08
                • 3388

Zaskoczyli mnie. Jedyne pijalne piwo aromatyzowane. Szczegółowa ocena jak znajde chwilę.
                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• zAjkA
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.12
                  • 1089

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ładny w pełni ciemno bursztynowy z odcieniami czerwieni. [5]
                  Piana: Lekko beżowa. Nie utrzymuje sie za długo ale wystarczająco aby zadowolić zwykłego konsumenta. Początkowo wygląda na trwałą gdyż jest obficie drobnoziarnista. Szybko jednak zmienia swoje oblicze i jako gruboziarnista szybko opada. [3.5]
                  Zapach: Przy otwarciu piękny śliwkowy. Niezwykle naturalny. Z czasem jednak gdzieś ulatuje no i nic nie czuć. [3.5]
                  Smak: Piwo ogółem nie jest złe. Główny minus to to że daje znać o sobie chemia przez co cały smak jak i goryczka tracą w moich oczach. Po koniec nawet czułem się zniesmaczony gdyż w biegiem czasu związki chemiczne użyte przy produkcji dają o sobie znać coraz bardziej. [3]
                  Wysycenie: Ogólnie spoko. Szkoda tylko że mało dają o sobie znać bombelki. [4]
                  Opakowanie: Tylko 4,5 gdyż to pucha. Pozatym ok. [4.5]
                  Uwagi: Otrzymane od kolegi Stip. Dzięki

Moja ocena: [3.45]
                  Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu

Comment

• Pinio74
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.10
                    • 3881

Ocena z ARTomatu

Kolor: Kolor ładny, bursztynowo - herbaciany [4.5]
                    Piana: Piana nawet trwała, gęsta i drobnobąbelkowa [4]
                    Zapach: Zapach miły, owocowo-słodowy, czuć tą śliwkę [4]
                    Smak: Jedyny minus dla mnie jest taki, że jest trochę zbyt słodkie, posmak owoców trochę bym zmniejszył na rzecz bardziej wyraźnej goryczki, poza tym pije się lekko i bardzo przyjemnie [4]
                    Wysycenie: Jak dla mnie mogłoby być odrobinę większe [3.5]
                    Opakowanie: Puszka ciekawa, dobrana kolorystyka i ciekawa szata graficzna, szkoda, że nie ma butelki [4]
                    Uwagi:

Moja ocena: [4]
                    BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• damnar
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2005.05
                      • 18

Piłem wczoraj - całkiem fajne piwo, lekkie, może przyjmie się smak, choć mi przypomina zapachem dżem

Comment

• Pinio74
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.10
                        • 3881

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pinio74
                        Kolor: Kolor ładny, bursztynowo - herbaciany [4.5]
                        Piana: Piana nawet trwała, gęsta i drobnobąbelkowa [4]
                        Zapach: Zapach miły, owocowo-słodowy, czuć tą śliwkę [4]
                        Smak: Jedyny minus dla mnie jest taki, że jest trochę zbyt słodkie, posmak owoców trochę bym zmniejszył na rzecz bardziej wyraźnej goryczki, poza tym pije się lekko i bardzo przyjemnie [4]
                        Wysycenie: Jak dla mnie mogłoby być odrobinę większe [3.5]
                        Opakowanie: Puszka ciekawa, dobrana kolorystyka i ciekawa szata graficzna, szkoda, że nie ma butelki [4]
                        Uwagi:

Moja ocena: [4]
                        Dopiero teraz zauważyłem, że w mojej ocenie nie wkleiły się Uwagi: Piwo przyjechało do mnie z Warszawy, w Płocku jeszcze niedostępne. Smak jest ciekawy i w natłoku różnych malin i bananów na pewno się wyróżnia. Warto spróbować.
                        BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• grzes_ch
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2003.10
                          • 612

Kolejne piwo które mnie rozczarowało. Po przeczytaniu powyższych postów i po zapowiedzach na forum postanowiłem je nabyć.
                          Zrobiłem to wyjątkowo bo nigdy nie piję piw z puszek.
                          Moja ocena byłaby zbyt skrajnie inna niż powyższe więc powstrzymam się od oceniania w artomacie.
                          Podsumowując jednym zdaniem , odczucia mam takie jak Sopista , kolejna chemia tylko o innym smaku.

Comment

• grzech
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2001.04
                            • 4592

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciekawy - bursztyn, przełamany nieco denaturatem. [5]
                            Piana: Wysoka, drobna i trwała. [5]
                            Zapach: Czuć śliwki. [4]
                            Smak: Tu obok śliwek (niezbyt intensywnych oraz pozbawionych słodyczy) spora goryczka. [4.5]
                            Wysycenie: Spore na początku i utrzymujące się do końca. [4.5]
                            Opakowanie: Zdecydowanie zauważalne, odpowiadające charakterowi piwa. [4.5]
                            Uwagi: Całkiem ciekawy wynalazek. Smakował mi i Żoneczce.
                            Szanowny Sopisto! Oczywiście, ze czułeś chemię. Dzięki receptorom chamicznym jesteś w stanie wyczuwać rozmaite związki chemiczne posiadajace konkretny smak. Podobnie becik też czuł chemię. I ja czułem chemię.
                            K..., MY WSZYSCY CZUJEMY CHEMIĘ !!!

Moja ocena: [4.4]

Comment

• grzech
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2001.04
                              • 4592

Joj ! Oczywiście Kol. Sopista posiada receptory chemiczne.

Comment

• adam16
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2001.02
                                • 9865

Ocena z ARTomatu

Kolor: Mnie się podoba - bursztynowy, ciemnawy. [4.5]
                                Piana: Wręcz zaskakująca - obfita, biała, kremowa w konsystenscji i co ważne - trwała. [5]
                                Zapach: Słodkawy, śliwkowy. [4]
                                Smak: Goryczkowe. No i oczywiście czuć śliwki. [4.5]
                                Wysycenie: Jak najbardziej prawidłowe. [5]
                                Opakowanie: Mnie się nie podoba że w puszce. I do tego ta grafika - nie jest to ładne. [2.5]
                                Uwagi: Jestem zaskoczony i to pozytywnie - spodziewałem się czegoś na kształt nowych Karmi, a tu dostałem całkiem miłe piwo.
                                Otrzymane dzięki naszej Administracji.

Moja ocena: [4.3]
                                Browar Hajduki.
                                adam16@browar.biz
                                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

Przetwarzanie...
                                X