Namysłów, Plum Beer

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bury_wilk
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.01
    • 2655

Ocena z ARTomatu

Kolor: Przepiękny, ciemno bursztynowy przechodzący w herbatę, albo rubin, albo śliwkę (zależy, czy się stoi, czy się leży). [5]
    Piana: Gruboziarnista, brązowawa, nie szczególnie trwała, choś nie mogę powiedzieć, żeby jej nie było, albo, żeby od razu sobie poszła do lasu. [3]
    Zapach: Dziwny. Dziwny jak na piwo i w ogólnym pojęciu też. Ni emniej podoba mi się,Trochę pod kompot, trochę pod piwo, trochę pod kwiaty, ale generalnie czuć śliwkę i całość bardzo przyjemnie się komponuje. Obok barwy, jak dla mnei to największy pozytyw tego wynalazku. [4.5]
    Smak: Taki nijaki. Niby jest od razu wiadomo, że to piwo aromatyzowane i nawet nie da się powiedzieć, że to nie jest piwo, ale czegoś tu brak do pełni szczęścia. Ogólnie średnia smakowitość, choć trzeba dać plus za oryginalność. [3.5]
    Wysycenie: Poprawne, raczej większe niż mniejsze, ale nie ma gejzeru bąbelków. [3.5]
    Opakowanie: Konserwa wykonana poprawnie, lecz bez wyrazu. Odcień farby może się podobać, ale dopiero, gdy dobrze się mu przyjrzeć. Szczerze mówiąc, patrząc na puchę wystawioną na witrynei sklepowej byłem przekonany, że to Jabłonowo... [3.5]
    Uwagi: Nie jest to zły wynalazek i pewnie nawet jeszcze się skuszę, żebychoć powąchać i popatrzeć, ale jakiś super rarytas, to też na pewno nie jest.

Moja ocena: [3.875]
    Lubię kiedy się zieleni
    Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• Wujcio_Shaggy
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.01
      • 4628

Ocena z ARTomatu

Kolor: Całkiem ładny, czerwonawo-śliwkowy. Choć trochę mało piwny... [4]
      Piana: Niewysoka, ale całkiem trwała, drobnopęcherzykowa, bladożółta. Pozostawia zgrabne pierścionki. [4]
      Zapach: Śliwkowy, słodkawy. Nic więcej nie wyczuwam. [3]
      Smak: Śliwkowy (ale zaskoczenie...) Przypomina mi kompot śliwkowy, tyle że musujący. Na początku czuć lekką słodycz, później dominuje kwaskowość. [3]
      Wysycenie: Niezłe, z przesunięciem w stronę "ciut przyduże" [3.5]
      Opakowanie: Puszka, w kolorach śliwkowych (fioletowo-zielona), trochę mało czytelna graficznie [3]
      Uwagi: No cóż... Pomysł całkiem oryginalny, z wykonaniem gorzej (mało to piwne), ale może się przyjąć. Mojej żonie smakowało. Jednak nie jest to "to coś", co mogłoby trafić do mojego, nadal jednoelementowego, repertuaru piw aromatyzowanych.

Moja ocena: [3.175]
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• mluk
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2005.01
        • 778

Piwo nabyte w Hali Wola w Warszawie za 2,20 zł.

Krótko - gdyby nie dziwny posmak, który zostawia to piwo w moich ustach, byłoby całkiem smaczne. Zapach bardzo śliwkowy, bliski naturalnemu (szczególnie w momencie otwarcia puszki). Wysycenie, jak dla mnie troszkę za małe.

Generalnie, jak na eksperyment, jet ok.
        "Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin Franklin

Comment

• zythum
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2001.08
          • 8305

Ja czułem tam wyłącznie sztuczne slodziki i inne aromaty "zgodne z naturalnymi". Ledwo zmęczyłem połowę.
          To inaczej miało być, przyjaciele,
          To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
          Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
          Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
          Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
          Królowie banków, fabryk, hut
          Tym mocni są, że każdy kradnie
          Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• e-prezes
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19260

podoba mi się hasło: "wpadła śliwka do piwka", ale jak piwa nie ma w Krakowie tak nie ma do dziś

Comment

• Scriptus
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2006.04
              • 189

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ładny, ciemnobursztynowy kolorek, z lekkim tonem przywodzącym na myśl śliwki [5]
              Piana: Piana dość gruboziarnista, średniej trwałości, ale ładna. [4.5]
              Zapach: Zapach piwny, z wyraźnym zapachem śliwek. Piwne nuty mało intensywne, chyba nie można po tym piwie mieć "piwnego oddechu" [5]
              Smak: Spodziewałem się "oranżadki", a tu, całkiem solidne piwo, a właściwie piwo z dodatkiem smaku śliwek, lekko słodkawe, dobre na letni upał. [5]
              Wysycenie: Dobre nasycenie, nie za dużo, nie za mało [5]
              Opakowanie: Puszka o ciekawej tonacji kolorystycznej, ładna, przejrzysta, nie ma informacji o ekstrakcie [5]
              Uwagi: Takie piwo polecam moim Paniom, one są zwolenniczkamik piw owocowych, sam też nie narzekam

Moja ocena: [4.95]
              Nic lepszego od Brackiego :)

Comment

• cielak
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.03
                • 2890

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                ... ale jak piwa nie ma w Krakowie tak nie ma do dziś
                Ostatnio chciałem zakupić do siebie do sklepu i znalazłem. Jest w hurtowni "Frajda", tylko że nie można go kupić . Dostali to podobno jako gratis do promocjii. Aby je dostać trzeba zakupić 5 zgrzewek Zamkowego Mocnego i wtedy możesz dostać Plum'a.
                Last edited by cielak; 2006-07-26, 23:29.
                zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

Comment

• Cez
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.01
                  • 1789

piłem u teściów w Głubczycach
                  teściowa zrezygnowała na rzecz pluma z redsa
                  cena od 1.99 do 2.20
                  Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.

Comment

• Krotoszyniak
                    • 2002.08
                    • 516

Ocena z ARTomatu

Kolor: Barwa bursztynowo-herbaciana [3.5]
                    Piana: Ladna , drobnozarnista z lekim opaleniem. [4]
                    Zapach: Ladny owocowy zapach , sliwka wegierka i dobrej jakosci slod. Zapach pradziwej sliwy a nie produkt chemi. [4]
                    Smak: Orzeziwajace , owocowe piwo . Smak podoby do zapachu , dobry slod i smaczna sliwka. [3.5]
                    Wysycenie: Srednie , jak to z puszki. [3]
                    Opakowanie: Puszka , srednia jakosc graficzna . Nazwa angielsko-jezyczna nie najlepiej pasuje . [2]
                    Uwagi:

Moja ocena: [3.625]
                    Admin z Ratebeera
                    Licencjonowany Sedzia BJCP (E0894)
                    Poromotor piwnej Polski na swiat :)

Comment

• ZIOMEK2
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2004.09
                      • 2523

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
                      piwo o smaku... śliwkowym

nie mylić z plumberem

ciekawe czy ma podobny smak jak Plum Vodka od Jelinka ?

Comment

• e-prezes
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2002.05
                        • 19260

Ocena z ARTomatu

Kolor: Miedziany, przejrzysty. [5]
                        Piana: Początek duża czapa, ale opadająca do cienkiej warstwy, osadzającej się na ściankach. Do końca zostaje wianuszek na brzegach naczynia. [4]
                        Zapach: Fajny, owocowy, wyraźny. Po chwili dociera do mnie, że śliwkowy, choć głowy bym za to nie dał [4]
                        Smak: Po pierwsze nie kwaśny, owszem ciut słodki jak inne smakowe, ale zcharmonizowane to z aromatem w sposób rozsądny. Nie ideał, ale smaczne. Goryczki nie wyczułem. [4]
                        Wysycenie: Trochę dla mnie za słabe. [3.5]
                        Opakowanie: Mnie akurat angielskie słownictwo nie przeszkadza. Produkt jest adresowany do młodych, a ci wiedzą co to "plum". Pełna informacja na puszce to byłoby za wiele, ale zarówno kolorystyka jak i układ graficzny jest dla mnie ładny. [4.5]
                        Uwagi: od kibi-ego, dzięki.
                        w ramach odmiany można sięgnąć, ale znam takie osoby, które mogłyby prawie codziennie

Moja ocena: [4.05]

Comment

• Pogoniarz
                          † 1971-2015 Piwosz w Raju
                          • 2003.02
                          • 7971

Ocena z ARTomatu

Kolor: No jak dla mnie śliwki węgierki,bez sugerowania się napisami. [4.5]
                          Piana: Beżowa,tworzy się ładna czapa,jednak nie jest trwała i znika do wianuszka. [3.5]
                          Zapach: Według mnie mało co czuć,na pewno jakimś owocem,ale trzeba wsadzić nos do szkła. [3]
                          Smak: Słodkawy-owocowawy,nawet czuć tam coś śliwkowego.Nawet niezłe,ale wielki minus-strasznie wali konserwantami,czuję po kilku łykach zgagę. [3.5]
                          Wysycenie: Raczej słabe,bąbelki są bardzo leniwe. [3]
                          Opakowanie: Nawet niebrzydka ta pucha,brak informacji o zawartości ekstraktu. [3.5]
                          Uwagi: Ciężko jednoznacznie ocenić to piwo.Jest nizłe w smaku,ale te konserwanty strasznie mi przeszkadzają.Po degustacji Plum-a muszę przepłukać gardło.

Moja ocena: [3.35]

Prawie jak Piwo
                          SZCZECIN

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23926

Kolega Holekggg rzucił hasło nie tam gdzie trzeba, więc zacytuję go w tym temacie:

Chciałem poinformować ze Browar Namysłów wprowadził piwo plum w butelce
                            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Lacriferno
                              • 2005.07
                              • 783

Ocena z ARTomatu

Kolor: Świetny, ciemno-bursztynowy, bardzo "śliwkowy". [4.5]
                              Piana: Biała i zbita, opada w śrenim tempie nie pozostawiając praktycznie żadnych śladów. [3.5]
                              Zapach: Owocowy z aromatem śliwek, ale suszonych. [3.5]
                              Smak: Słodki z wyraźnym owocowym posmakiem. Śliwka dominuje, ale jakby gdzieś w tle przebijały się rodzynki. Dość intensywna goryczka, co w większosci owocowych piw nie występuje. [3.5]
                              Wysycenie: Niczego sobie, może ciut za małe. Bąbelki pracyja przez cały czas. [3.5]
                              Opakowanie: Nic nadzyczajnego. Pucha w śliwkowym kolorze, ale estetyczna i czytelna. [3.5]
                              Uwagi:

Moja ocena: [3.55]

Comment

• krzysiek2006
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2006.05
                                • 37

Ocena z ARTomatu

Kolor: Fajny Bursztynowy, jak na piwo smakowe to ciekawy [4]
                                Piana: Na początku gęsta potem opada, inne wogóle nie mają. [4]
                                Zapach: Przyjemny [5]
                                Smak: Może być, jak pierwszy raz piłem wydawało mi się lepsze a teraz jakieś takie dziwne w smaku. Chyba za dużo wymagam. [3.5]
                                Wysycenie: Na poczatku duże potem gdzieś zanika [3.5]
                                Opakowanie: Fajnie kolorystyczna puszka [4.5]
                                Uwagi: Jak dla mnie piwo, możę być ale jedno, potem lepiej przerzucić się na coś normalnego np zamkowe mocne. A tak od czasu do czasu da się wypić.

Moja ocena: [4.15]
                                ---------------
                                Ocena usunieta z rankingu.
                                Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
                                Art, Admin

---------------

Comment

Przetwarzanie...
                                X