Lech, Free

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • axell
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2005.11
    • 7

wyjątkowo "piwne" piwo bezalkoholowe....przed otwarciem spodziewalem się smaku wody mineralnej tym bardziej ,że już premium podchodzi pod wodę mineralną...rzeczywiście jak już pisaliście w konfrontacji z żywcem bezalkoholowym wychodzi znacznie lepiej...wadą tego piwa jest nadmierna kwaskowatość..a może to zaleta?..wydaje mi się z jednej strony ,że własnie dzięki kwaskowatości to "piwo" przypomina piwo-ciekawe czy zgodzicie się z ta opinią...
    podsumowując...piwo to trzeba porównywać tylko z jego nisko-lub bezalkoholowymi odpowiednikami,piwo dobre dla abstynetów i leczących się alkocholików ktorzy chcą poczuć namiastkę prawdziwego piwa,pozostając przy tym trzezwym...calkiem dobre..będę sięgał częsciej tym bardziej ,że dla mnie nie jest wskazany alkohol...

Comment

• kopyr
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2004.06
      • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika axell
      piwo dobre dla abstynetów i leczących się alkocholików ktorzy chcą poczuć namiastkę prawdziwego piwa,pozostając przy tym trzezwym...calkiem dobre..będę sięgał częsciej tym bardziej ,że dla mnie nie jest wskazany alkohol...
      Myslę, ze adresatem są przede wszystkim kierowcy, plus osoby czasowo nie mogace pić piwa - np. przyjmujące jakieś leki. Alkoholikowi to bym raczej nie polecał.
      blog.kopyra.com

Comment

• lukex
        Porucznik Browarny Tester
        • 2005.12
        • 262

kupiłem z przekonaniem po wcześniejszych postach że wresczie jakieś piwo bezalkoholowe jest warte wypicia....niestety.....niegdy więcej tego nie kupię ....w zapachu lekko zajeżdża lechem premiumem a w smaku jest to połączenie jakiejś kwasowatości z efektem zielonej butelki-kilka łyków wypiłem ale dalej niestety nie dało rady i wylałem

Comment

• e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19261

Ja zakupiłem testowo, bo i tak nie zamierzałem całej wypić. Jednak wypiłem! Piwo nie jest złe. Piana całkiem dobra biorąc pod uwagę, że inne testowane bezalkoholowe były pod tym względem daleko w tyle. Trzyma się, choć po 3-4 min. są to już tylko porwane kawałki. W smaku istotnie czułem podobieństwo, ale nie do Lecha :/ W smaku dość mocno goryczkowe (jak na Lecha) i dzięki temu nie czuje się, że to woda w 95 %. Zupełnie przyzwoicie weszło, choć nie jest to rewelacja - no ale nie tego oczekuje się od piwa bezalkoholowego.

Comment

• Wujcio_Shaggy
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.01
            • 4628

Przy okazji wyprawy samochodowej połączonej z obejrzeniem meczu (mecz bez piwa trudno się ogląda) nadarzyła się "wyśmienita" okazja do zdegustowania całego spektrum krajowej oferty piwa bezalkoholowego. Jako konsument poczułem się zdegustowany; jako kierowca wolę napić się już jakiegoś ulepku typu cola, niż "piwa bezalkoholowego".

Lech Free wygląda bladożółto, piany na paznokieć (do tego nietrwałej), zapachu praktycznie nie ma, w smaku czuć cienką goryczkę, podbitą "efektem zielonej butelki". Co mogę mu zaliczyć na plus, to fakt, że jest mniej niedobry, niż Lech Premium (co samo w sobie nie jest specjalnym osiągnięciem) i to, że wypada lepiej w porównaniu z niskoalkoholowym Żywcem...
            Last edited by Wujcio_Shaggy; 2006-08-07, 09:59.
            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• MarcinKa
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼🍼
              • 2005.02
              • 2736

Ocena z ARTomatu

Kolor: Piękna dość ciemna jak na takie piwo barwa. Ciemniejsza niż w niejednym Pilsie. [4.5]
              Piana: Dość przeciętna, niejednorodna. Średnio dużo jej jest. Dość szybko opada do resztek, które trzymają się do końca. [3.5]
              Zapach: Delikatny, raczej słodowy. Może z leciutkimi nutkami chmielowymi. Ładny, ale prawie go nie czuć. [4]
              Smak: Leciutki słodowy chmielowo smak, całkiem dobry. Bardzo delikatne w smaku, ale pozostawia wyraźny gorzki posmak Faktycznie jakby coś z miodu miało. Leciutkie, ale nie wodniste. [4]
              Wysycenie: Całkiem dobre, mniej więcej tak jak powinno być. [4]
              Opakowanie: Całkiem przeciętne, niczym poza ładnym kapslem się nie wyróżnia. Do tego nie podano ekstraktu. [3.5]
              Uwagi: W swoim segmencie jest naprawdę ciekawą i dobrą propozycją.

Moja ocena: [3.95]
              To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• bolek1970
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2005.12
                • 179

Ja tam nie wiem o co wam chodzi !
                Tu w Szwcji piwa 2,1% to 30 % rynku. Zawszed do lunchu takie wypijam, wsiadam w autko i dalej. Po co robic bezalkocholowe/bezsmakowe ?

Comment

• Tomasz_Moczarski
                  • 2007.12
                  • 182

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermann Wyświetlenie odpowiedzi
                  Lech Free bardziej przypmina piwo niz Lech Premium
                  Zgadzam się - od Lecha się odzwyczaiłem przez jakiś czas, natomiast to bezalkoholowe jest... fajne
                  Moja ocena - 4.25
                  Last edited by Tomasz_Moczarski; 2008-01-01, 01:03.
                  koncerniak = prawie jak piwo :D
                  Ostatnie testy: Minibrowar MajEr z Gliwic!
                  reklama: Ski Jump Mania - fajna gra przeglądarkowa!
                  Sonda prezydencka użytkowników GooglePlus

Comment

• Rycho_128
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2007.03
                    • 1054

Ocena z ARTomatu

Kolor: Niestety nie wiem, jakiego koloru jest to piwo, bo piłem z bitelki 0,33, ale jakąś opcenę trzeba wstawić - zresztą jak tu oceniać bezalkoholowe? [4]
                    Piana: jw [4]
                    Zapach: Pachnie prawie jak prawdziwe piwo, czuć słody, chmiel [4]
                    Smak: No właśnie. Mi smakowało (oceniając w "stylu" jako bezalkoholowe), czyli namiastkę piwa dla kierowców). Przede wszystkim głęboka goryczka i niestety niewiele ponad to. No i jaką ocenę tu wystawić? Biorąc pod uwagę, że to namiastka, dam 4 [4]
                    Wysycenie: Aż za duże [3.5]
                    Opakowanie: W zasadzie nie można sie przyczepić [4.5]
                    Uwagi: Pite w klubie "Anawa" w Gdyni, pod koniec maja, robiłem tam za kierowcę. No, fajny był koncert (indierockowy)

Moja ocena: [4]
                    Gdański Browar WaRy
                    Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
                    Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...

Comment

• Alchemych
                      • 2003.12
                      • 349

Piękny, głęboki aromat chmielowy z wyraźną goryczką. Przy tym goryczka jest dobrze zrównowarzona smakami słodowymi. Oceniłbym to piwo jako jeszcze wytrawne, ale łagodne, aromatyczne w smaku, z kulminacją dobrze sharmonizowanej goryczki.
                      Jak na razie z piw o niskiej zawartości alkoholu jakie piłem jest to najlepsze jasne piwo wyprodukowane przez polski koncern (tutaj alk. do 0,5 %).
                      Całość oceniam na 4,5.
                      Last edited by Alchemych; 2008-07-19, 22:18.

Comment

• skitof
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼🍼
                        • 2007.11
                        • 2484

Ocena z ARTomatu

Kolor: Kolor jest złoty ze srebrnymi bąbelkami, które bardzo gęsto i obficie ulatują ku górze [3.5]
                        Piana: Piana mnie zaskoczyła. Jest obfita, gęsta i trwała. Jednym słowem taka, jakie powinno mieć każde dobre piwo. [4]
                        Zapach: Zapach jest wyrazisty, nawet za bardzo, bo robi wrażenie lekko sztucznego, ale nie będę się czepiać [3]
                        Smak: W smaku wyczuwalny jest brak alkoholu, dominuje goryczka przechodząca w gorzkość zostająca na podniebieniu. Jest to piwo zarazem odświeżające dzięki silnemu wysyceniu jak i bardzo wyraziste w smaku. Jeśli ktoś akceptuje brak alkoholu to polecam mu to piwo, jako naprawdę dobry ersatz [4]
                        Wysycenie: Bardzo obfite i wyraziste w smaku [4]
                        Opakowanie: W pełni dopracowane choć brak ekstraktu to poważny minus. [4]
                        Uwagi:

Moja ocena: [3.625]

Comment

• Pierre_Dolchee
                          • 2005.04
                          • 152

Ocena z ARTomatu

Kolor: Słomkowato-złoty [4]
                          Piana: Na początku porządna, potem szybko opadła zostawiając mały dywanik [3.5]
                          Zapach: Jak dla mnie typowy zapach bezalkoholowego piwa. Rozcienczony chmiel. [3.5]
                          Smak: Odczuwalny jest brak alkoholu. Goryczka dominuje przez wiekszość czasu. [3.5]
                          Wysycenie: Bąbelkuje cały czas [4]
                          Opakowanie: Butelka normalna, kapsle twist off [3.5]
                          Uwagi:

Moja ocena: [3.55]

Comment

• Alchemych
                            • 2003.12
                            • 349

Ocena z ARTomatu

Kolor: Kolor słomkowy powiedziałbym, że porównywalny z piwami pełnymi [4.5]
                            Piana: Idealna pianka która zostaje do samego końca jako dosyć gruba warstwa wyglądająca jak bita śmietana - barwa prawie biała [5]
                            Zapach: Zapach dosyć delikatny, lekko słodowy [4]
                            Smak: Smak to coś co jest w tym piwie najlepsze - doskonały miks smaków: wytrawnego słodowego, wyraźnej goryczki i aromatu chmielowego. Alkoholu nie czuć i nie "czuć" - i o to chodzi w tym piwie [5]
                            Wysycenie: Bardzo dobre, a nawet może ciut za duże [4.5]
                            Opakowanie: Dałbym pięć punktów za opakowanie gdyby nazwa była polska np Lech Trzeźwy [4]
                            Uwagi: Ostatnio pijam to piwo hektolitrali i nie mogę się upić

Moja ocena: [4.55]

Comment

• granat862
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2004.12
                              • 945

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Alchemych Wyświetlenie odpowiedzi
                              Dałbym pięć punktów za opakowanie gdyby nazwa była polska np Lech Trzeźwy
                              Za taka nazwę to ja bym obniżył
                              Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."

Comment

• Alchemych
                                • 2003.12
                                • 349

Po tym piwie pijany nie będziesz, za to Trzeźwy jaknajbardziej
                                Last edited by Alchemych; 2009-02-17, 17:38.

Comment

Przetwarzanie...
                                X