Piłem tylko raz, więc powstrzymam się od dokładnej oceny.
W tej chwili mogę tylko napisać, że jest nieco zbyt słodkie, pianę ma małą i nietrwałą, pachnie karmelem i trochę owocowo. Barwa kawy. Da się wypić.
Piłem tylko raz, więc powstrzymam się od dokładnej oceny.
W tej chwili mogę tylko napisać, że jest nieco zbyt słodkie, pianę ma małą i nietrwałą, pachnie karmelem i trochę owocowo. Barwa kawy. Da się wypić.
Wynalazek barmana - 1/3 karmelowego i 2/3 mocnego - i powstaje balsam. Kilka osób próbowało tego przepisu i wszyscy byli zadowoleni. Czasem człowiek zza lady jednak wie co robi
Wynalazek barmana - 1/3 karmelowego i 2/3 mocnego - i powstaje balsam. Kilka osób próbowało tego przepisu i wszyscy byli zadowoleni. Czasem człowiek zza lady jednak wie co robi
Potwierdzam,pychota.
Ostatnia zmiana dokonana przez kiszot; 2007-11-11, 19:54.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Kolor: Ciemne, pod światło rubinowe. Ładnie mętne. [4.5] Piana: Ładna, beżowa,oblepia szkło. [4.5] Zapach: Ładny, żadnych off flavourów nie stwierdzam. [4] Smak: Słodkie i karmelowe jak krówki w płynie. Jakby Herbowe z Koreba lepiej nasycić, to tak by smakowało. [4] Wysycenie: Średnie. [4] Opakowanie: Kufel bez logo,w dodatku lepiący się od karmelu, wafli brak. [2] Uwagi: Oferuje, to co obiecuje w nazwie.
Piwiarnia z piwem z wrocławskiego Spiża. Lokal z mieszanką wystroju z lat 90 i dzisiejszego. Da się wytrzymać. Miła obsługa. Do picia wybór kilku-kilkunastu piw z browary Spiż. Piłem Karmelowe i Miodowe, porządne, bez tragedii. Niedaleko dworca PKP więc można tu wskoczyć na szybkie piwko...
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Comment