Piwo gotowe do oceny
Czarnków, Czarnkowskie
Collapse
X
-
Czarnków, Czarnkowskie
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złoty, bardzo apetyczny [4.5]
Piana: taka sobie, dość gruba, szybko opada i mało gęsta [3.5]
Zapach: intensywny, śliczny słodowy, ach... aż chce się więcej [5]
Smak: Noteckie?... Być może... słodowy z przyjemną goryczką, co tu gadać rewelacja [5]
Wysycenie: nic dodać nic ująć [5]
Opakowanie: bączek 0,33, złote w kolorystyce, całkiem sympatyczne, firmowego kapsla jednak brak! [4.5]
Uwagi: Piwo wdarze od Domu Piwa. :-) (NIEPASTERYZOWANE)
Padło na forum stwierdzenie, że to, to samo piwo co Noteckie, nie potrafię tego jednoznacznie stwierdzić, ale być może... w każdy razie rewelacja
Moja ocena: [4.8]Last edited by Bombadil13; 2006-04-13, 21:19.Poszukuję
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztyn [4]
Piana: przy nalaniu wielka, po chwili utrzymuje sie 2cm, drobno bąblowa pianka, pozostająca do końca picia. [4]
Zapach: wyraźny chmielowo-słodowy, lekko owocowy [4]
Smak: słodowo-chmielowy, z przewagą słodowego i miłą lekką goryczką po przełknięciu [4]
Wysycenie: Niby piana trzyma ale nic nie widać i słabo czuć [3]
Opakowanie: But. Bączek 0,33lit. ,etykieta nie powala, kapsel golas. [3]
Uwagi: Kolejne piwo z Jesiennej Giełdy Tyskiej. Na etykiecie napisano "niepasteryzowane". Może i to przwda bo piwko zacne. Szkoda że mało czuć gazu. Ogólnie super.
Moja ocena: [3.9]zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemno-złoty,klarowny [4.5]
Piana: Obfita,wręcz niebywale obfita,musiałem sporo czasu odczekać ,by nalać do szkła o pojemności 0.5 l z butelki opojemności 0.33l.Po pewnym czasie pozostawiła na szkle obwódkę [4.5]
Zapach: Chmielowo-kwiatowy,bardzo wyraźny. [4.5]
Smak: Pełny,czuję aromaty kwiatowe i chmielowe.Pychota. [4.5]
Wysycenie: Są malusie pęcherzyki,ale pracują dość leniwie i prawie ich nie widać. [3]
Opakowanie: Ot bączek,jak bączek, informacje zdawkowe,etykieta taka sobie. [3]
Uwagi: Dzięki Abernacka za przywiezienie tego piwka.Bardzo dobre
Moja ocena: [4.35]
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bardzo ładny bursztynowy i klarowny [5]
Piana: gesta,obfita i powoli opada,tworzy minimalny dywanik do końca [4.5]
Zapach: intensywny chmielowo-słodowy [4.5]
Smak: myślę że wzorowy jeśli chodzi o pilsa,bardzo dobra goryczka z lekkim akcentem słodowo-kwiatowym [5]
Wysycenie: smiało mozna napisać że idealne,w kufelku tego tak nie widac lecz w ustach to dopiero rewelacja [5]
Opakowanie: bardzo prosta etykieta na bączku,zwykły kapsel,dobrze że podano zaw.alkoholu i ekstraktu [3]
Uwagi: Czarnkowskie tak jak inne piwa z tego browaru to poprostu I LIGA !!! PZDR
Moja ocena: [4.675]mb WOS
Comment
-
-
Piwo powróciło z ekstraktem na poziomie 12,1%, alkohol 5%. Nie ma nic o braku pasteryzacji ani o niskiej pasteryzacji.
Piwo niesmaczne. Czuć charakterystyczne dla czarnkowskich piw posmaki, które przebija niestety silna woń i smak alkoholu.
Data 24.08.2012. Cena 1,70 w sklepie firmowym browaru. Nie polecam.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Piękny ciemnozłoty bursztyn [5]
Piana: mierna, opada zaraz po nalaniu do cienutkiego kożuszka, nie osadza sie na szkle [2.5]
Zapach: dośc intensywny, bardzo przyjemny, czuć świeżość, chmiel, słód - po prostu lato [4.5]
Smak: dość pełne, wybija sie dobrze zarysowana i dość mocna goryczka z dobrym chmielowym posmakiem, który zostawia w ustach bardzo miłe wrażenie - szczgólnie uczucie świeżości, w tle lekkie slodowe akcenty [4.5]
Wysycenie: parę bąbelków mniej i byłoby tip top [4.5]
Opakowanie: prosta etykieta na bączku, biały kapsel, mi sie podoba [4.5]
Uwagi: Bardzo smaczne piwo, gdybym wiedział, że jest aż tak dobre wziąłbym więcej. Zakupione w sklepiku firmowym przy browarze
Moja ocena: [4.325]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemne, nasycone złoto. [5]
Piana: Dość wysoka. Opada szybko do cienkiej warstwy, ale nieźle trzyma się na ściankach. [4]
Zapach: Słodowy, ale trochę mdły, z ledwie wyczuwalnym chmielem i dziwnie mocnym alkoholem. [3]
Smak: Słodowość niezbyt silna, goryczka solidna, choć nie do końca przyjemna.
Piwo raczej wytrawne, ale zbyt alkoholowe jak na ten ekstrakt. [3.5]
Wysycenie: Zdecydowanie za niskie. [3]
Opakowanie: Bączek, etykieta brzydka, jak robiona na kolanie. [2.5]
Uwagi: Pite 10 lipca 2012 r.
Moja ocena: [3.375]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, klarowny. [4.5]
Piana: Nieduża, szybko opadła do małego pierścienia i strzępków. Później cienki pierścień. [3]
Zapach: Słodowy, średnio intensywny. Początkowo wyraźny DMS, później zanika, ale tło nieprzyjemne, przypominające piwa z Piotrkowa. [2.5]
Smak: Słodowa podstawa, tu też wyczuwalne warzywka i nawet mocna goryczka, której posmak całkiem długo zostaje i dominuje w finiszu. [3]
Wysycenie: Średnie, ku nieco wyższemu. [4]
Opakowanie: Bączek z białą, prostą etykietą. Na niej rysunek browaru w Czarnkowie. Parametry podane, kapsel golas. [3]
Uwagi: Z datą 27.X.2012.
Moja ocena: [2.95]
Comment
-
-
Piwo Jasne
Piana... średnia, szybko opadająca...
Gaz... średni...
Zapach... słodowy...
Kolor... bursztynowy...
Smak... start to strzał metaliczności... potem trochę lepiej, goryczka staje się bardziej przyjazna...
Grafika... prosta, z usprawiedliwieniem "etykieta zastępcza"...
Chyba trafiłem na jakieś lepsze bo spodziewałem się gorszego smaku...
Comment
-
Comment