Piwo gotowe do oceny
Żnin, Leszek Mocny 12,1°
Collapse
X
-
Żnin, Leszek Mocny 12,1°
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Czy znane są parametry tego piwa?
Żnin już robił piwo o tej nazwie tyle,że był to dokładnie ten sam Leszek 12,5% ekstraktu i 6,2% alkoholu tyle,że o nazwie bardziej zachęcającej do konsumpcji osobników spragnionych procentów.
Czy to powtórka z rozrywki,czy nowe piwo?
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złotawy,może nawet rzekłbym cytrynowy,mętnawy. [3.5]
Piana: Bialutka,z ładną czapą drobno i średnioziarnista,pozostawia wianuszek do końca. [4]
Zapach: Chmielowy,jakby lekko chlebowy,ale nie za mocny. [3.5]
Smak: Jakiś troszkę wodnisty,czuć goryczkę ,która delikatnie szczypie,ale jakby brak charakteru-w końcu podobno ma 12.1 % ekstraktu. [3.5]
Wysycenie: Dla mnie wystarczające. [4]
Opakowanie: Są wszystkie informacje,ale dlaczego w nazwie jest Leszek Mocny???Nie rozumiem. [3.5]
Uwagi: Takie sobie piwko.Nie dam głowy,że zwykły Leszek i Pałuckie smakowały inaczej,ale według mnie jednak smak jest inny.W Mocnym jest najbardziej płytki.Chyba,że to to samo piwo,ale warki była uwarzone w inne dni...
Moja ocena: [3.575]
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: żółty, piwo mętne jak pszeniczniak,nawet ładnie to wygląda [5]
Piana: drobnopęchrzykowa, utrzymywała się przez około 2 min, potem została do końca cienka warstwa [4]
Zapach: słaby i do tego zupełnie nieprzyjemny, ale nie potrafie go opisać, troche było czuć że to piwo [2.5]
Smak: z jednej strony dość ciekawy kwaskowy smak zupełnie jak hefe weizen, ale piwo wodniste i przy przełykaniu pozostawał jakiś taki cierpki posmak [3]
Wysycenie: chyba najlepsza strona tego piwa, do końca przyzwoite [4.5]
Opakowanie: ekstrakt jest, alkohol też, etykieta prosta w miare przywoita, kapsel goły [4]
Uwagi: było by to ciekawe piwo gdyby nie ta wodnistość i dziwny posmak
Moja ocena: [3.15]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: żółto- złoty, mętny [3]
Piana: słaba, pozostaje 1 mm dywanik, na ściankach tworzą się krzaczki [3]
Zapach: niezbyt wyraźny, chmielowy bardzo delikatny [2.5]
Smak: wodnisty, raczej chmielowy (delikatnie), mało urozmaicony i "nieczytelny" [3]
Wysycenie: odpowiedni [4.5]
Opakowanie: etykieta niezbyt piękna, ale czytelna i estetyczna, są na niej ujęte wszystkie dane [4]
Uwagi: Piwo otzrymane od kol.maki Dzięki
Średnie piwo, wodniste i bez charakteru, piłem bez wstrętu, ale rozkoszy tez nie poczułem
Moja ocena: [2.95]Last edited by Bombadil13; 2006-05-18, 10:08.Poszukuję
Comment
-
-
Leszek Mocny pozostał tylko z nazwy, bo teraz to piwo ma tylko 10,1 ekstraktu i alkoholu 5,5 % obj.
Prezent z giełdy w Grodzisku, gazu praktycznie nie ma, piana utrzymująca się przez krótką chwilę, w smaku wodniste, raczej do jednokrotnego spróbowania.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ładny burszynowy lekko mętnawe [4]
Piana: śladowe ilości nawet podczas lania z "szafy" [1.5]
Zapach: lekko słodowy i jakby miodowy? [3]
Smak: bardzo rozwodnione lekko goryczkowe [2.5]
Wysycenie: slabe a nawert bardzo słabe tylko nieliczne bąbelki gazu unoszą się ku górze [2]
Opakowanie: plus za informacje o ekstrakcie oraz zawartości alkoholu (jak oni wyciągnęli te 5,5%alk z 10,1%wag ekstr)i dlaczego ten cienkusz nazywa się mocny (nazwa może wprowadzać w błąd) [3]
Uwagi: otrzymane na giełdzie w Grodzisku do spożycia ewentualnie zimne w letnie upały
Moja ocena: [2.65]Mniej książków więcej piwa
Comment
-
Comment