piwo takie sobie chociaż z każdym łykiem jakby lepsze. U mnie piana opadła dość szybko. Jednak Super Premium Beczkowe było ( ) o niebo lepsze a z obecnych produktów Piasta wolę Książa i mocne a tego oceniam na 3
Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Właśnie w Auchanie białostockim owo piwo kupiłem. Przychylam się do zdania większości - dobre piwo jasne, ale bez rewelacji, choć zaliczę je do grupy tych, do których mogę powrócić.
Piwo PIAST jest po prostu bardzo pyszne. Ani za gorzkie ani za słodkie. W gardle czuje się lekką nutkę goryczki ale w takim wymiarze jaki powinien być. Piana biała jak śnieg i dostatecznie gęsta by zatrzymywała bąbelki CO2 których również jest odpowiednia ilość. Po otworzeniu schodzonej buteleczki czuje się nieprawdopodobnie miły dla węchu zapach chmielu i świeżego jęczmienia.
Nie przesadzam ,taka jest polityka firmy cały śląsk należy do regionu Piast i tam piwem regionalnym są piwa z tego browaru . Gdzie indziej są to Kasztelan , Bosman lub Okocim Jasne .
Piwo całkiem smaczne, ale jak dla mnie zbyt mało wyraziste. Zaskakujące jest dla mnie to, że we wcześniejszych opisach czytałem o wyraźnej goryczce. W moim egzemplarzu goryczka była, niestety, prawie niewyczuwalna.
pułaś
--------------------------------- "(...)W kącikach flechtów wieczór już Lśni jak porzeczka krwawa Ukradkiem z rdzy wycieram nóż I między bajki wkładam"
Bardzo dobre piwo. Piana bardzo gęsta, utrzymująca się do końca kufelka. W smaku dobre, jednak bez rewelacji. Da się czuć piwo robione przemysłowo. Solidny pils, smakuje mi bardziej niż piwa z HŻ lub KP. Tęsknię jednak za Super Premium Beczkowym...
Piwo słodkawo - goryczkowe z przewagą tego pierwszego. Kolor trochę blady. Mimo zaw. alk. 5,7% dość łagodne w smaku, przydałby się bardziej zdecydowany. Bardzo dobre piwo do bicis rekordów.
Takie dobre piwo przemysłowe w estetycznej butelce. Pijąc je z sentymentem wspominałem "Super Premium Beczkowe" ale i do tego w sumie warto wrócić. Smak nie tak głęboki w jaki każe wierzyć producent (że o wyraźnej goryczce nie wspomnę), ale i tak niezły. Fajna pianka, jak na wyrób masowy dość trwała. Ładny grzybek, piana zanika pod koniec konsumpcji pozostawiając ślady na ściankach naczynia. W Łodzi piwo to można kupić w większości hipermarketów. I dobrze.
Comment