Piwo gotowe do oceny
Perła, Fox Piwo Jasne
Collapse
X
-
Perła, Fox Piwo Jasne
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny żółtozłoty, klarowny [3]
Piana: Pojawia się i szybko znika [2]
Zapach: Lekko chmielowy [3]
Smak: Czuć goryczkę , ale bez przesady. Nie jest wyrazisty , ale ogólnie przyzwoity jak na stosunkowo tanie piwo. [3]
Wysycenie: Przeciętne [2.5]
Opakowanie: Ładna puszka w tonacji czerwonej [4.5]
Uwagi: Piwo sprzedawane przede wszystkim w sieci sklepów ABC , chociaż nie ma takiej informacji na puszce. Ogólnie nie powala smakiem , ale też i nie odstrasza. Przeciętne piwo , do którego mozna od czasu do czasu powrócić, tym bardziej że cena jest przystępna ( ok 1,60 za puszke 0,5l )
Puszka wygląda tak:
Moja ocena: [2.95]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny żółty. [2.5]
Piana: Bardzo kiepska. Dosłownie na 5 sekund. Poczym znika bez żadnych śladów. [2]
Zapach: Wyraźny, ale nie intensywny chmielowy zapach. [4]
Smak: Całkiem przyjemny. Takie lekkie piwo z wyczuwalną goryczką, bez jakichś wyczuwalnych defektów. Wchodzi bardzo dobrze. Ale z drugiej strony niczym się nie wyróżnia. Piwo jedno z wielu. [3.5]
Wysycenie: Słabe. Prawie w ogóle nie wyczuwalne. Na dnie nie ma bąbelków. [2]
Opakowanie: Czerwona puszka. Chyba tylko ten kolor stanowi wyróżnienie. Ale brzydka też nie jest, jak to piwo - średnia. [3.5]
Uwagi: Piwo wyróżnia się jedynie ceną, niewygórowaną. I jak na taką cenę jest to piwo całkiem dobre. W sam raz do masowego picia, jednego za drugim, o ile ktoś tak lubi.
Moja ocena: [3.4]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Coś między cytryną a słomką. [3.5]
Piana: Straszna klapa. Dziurawa, krótkotrwała, jak w niektórych piwach ścieko podobna. [2]
Zapach: Zgorzkniały, chmielowy. [2.5]
Smak: Nienaturalnie gorzki. Czuć że spaćkano smak. Niesmaczna goryczka nawzajem przeplata się z wodnistością. Wszystko to powoduje że piwo nie jest nawet orzeźwiające [1.5]
Wysycenie: W sam raz choć mogłoby być nieco większe co wg mnie korzystniej wpłynełoby na smak. [4]
Opakowanie: Czerwona pucha ze złotymi wypustkami. Ogólnie ok. [3]
Uwagi: Kiepskie piwo. Nie polecam
Moja ocena: [2.2]Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty. Troszkę za blady. [4.5]
Piana: Niestety tylko przy nalewaniu. Później opada do zera. [1.5]
Zapach: Przyjemny. Chmielowy ale mało rozbudowany. [4]
Smak: Troszkę ubogi. Goryczka w sam raz. Ale tak poza goryczką, to nie ma czym kubków smakowych zawiesić [3.5]
Wysycenie: W sam raz. Nie za duże, nie za małe. Równomierne do końca. Lekko mrowi w ustach. Nie siada na żołądku. [5]
Opakowanie: Puszka nie brzydka. Przyzwoita ale mało elegancka. Cóż, jaki target piwa, takie opakowanie... [4.5]
Uwagi: Piwko przez małe "p".
Moja ocena: [3.65]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnożółty, klarowny [3]
Piana: biała, średnioziarnista, wysoka, szybko siadla pozostawiając gruby kożuszek, pozostawia slad na szkle [3.5]
Zapach: metaliczny, lekko chmielowy, [3]
Smak: nieciekawy, wodnisty, goryczka słaba, mdły [2]
Wysycenie: na początku intensywne za moment ustało [2]
Opakowanie: czerwoona puszka z białymi napisami informacje o piwie nie pełne brak ekstraktu [2.5]
Uwagi:
Moja ocena: [2.575]
Comment
-
-
Myślę, że stosunek ceny do jakości jest niezły. Piwo kosztowało 1, 70 zł., pzy czym piana pozostawiała wiele do życzenia (była dosć drobnoziarnista, biała, lecz szybko redukowała sie do cienkiego dywanika), w smaku dominowała słodowość, był lekki, dość płytki. Piwo nie miało goryczy ani żadnych zdecydowanych posmaków. Wysycenie w normie, kolor również. Na lato- czemu nie. Pewnie kiedys do niego wrócę, lekki, pospoloty pils w niskiej cenie.
Comment
-
-
Kolor: Dosyć jasny [3]
Piana: Szybko znika [2]
Zapach: Z moim katarem dzisiaj nie jestem w stanie ocenić
Smak: Czuć lekko goryczkę, piwo dość wodniste, wchodzi bardzo lekko. Było pite w upał i muszę powiedzieć, że nawet smakowało. Jednak faktycznie prócz tej lekkiej goryczki i wodnitości więcej nic nie czuć. Piwo mocno rozcieńczone, przeciętne, jednak przyzwoite [3]
Wysycenie: Średnie, ale mi to odpowiada [4]
Opakowanie: Puszka, bez szaleństw [3]
Uwagi: Kupione za 2zł. Dobre na ponad 30 stopniowy upał
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnozłociste lub ciemno słomkowe, jak kto woli, klarowne [5]
Piana: obfita tylko przy nalewaniu, po krótkim czasie zostaje cieniutki, dziurawy kożuszek na piwie, nie osadza się na szkle [2.5]
Zapach: słabo wyczuwalny, aż trzeba prawie umoczyć nos aby wyczuć lekko słodowy aromacik, miły [3]
Smak: takie jakieś rozlazłe, rozwodnione, raz goryczka, raz słodowy posmak, mokro w gębie, mało smaku przy tym, gdzieniegdzie jakaś mizerna fala smaku w postaci chmielu [3]
Wysycenie: trochę za duże, jest z lekka złośliwie uszczypliwe, ostrawe [4]
Opakowanie: dość przeciętny wygląd puszki w czerwonej tonacji i wielkim napisem FOX [3.5]
Uwagi: piwo jest dobre na bardzo szybkie ugaszenia pragnienia nad rzeczką w Hoczewie po skończonej robocie, na pewno nie na smakowanie walorów które piwo powinno mieć bo te, jak już wcześniej pisałem - rozlazło się gdzieś. Obecne na stacjach Lukoil, jest tam jeszcze wersja mocna, przy następnym tankowaniu zakupię
Moja ocena: [3.125]Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2009-09-29, 19:37.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bladozłoty, w granicach akceptacji. [3]
Piana: Biała, niezbyt drobna, krótkotrwała. Zostaje anemiczna i niezbyt zachęcająca plamka na powierzchni piwa. [2]
Zapach: Słaby, wyczułem jedynie lekki słód. [3]
Smak: Lekka goryczka. Orzeźwiające. To w zasadzie wszystkie doznania. [3]
Wysycenie: Duuużo gazu... [4]
Opakowanie: Czerwona pucha. Czytelna, estetyczna, nie przekombinowana. [4]
Uwagi: Kupione na stacji Lukoil za PLN 1,99. Jako spontaniczne piwo grillowe - czemu nie...
Moja ocena: [3]
Comment
-
-
Dziwne, że browar na swojej stronie http://www.perla.pl/index.php nie przyznaje się do produktu. Nie piłem, więc nie ocenię; choć dodam, że kupujący tą "ambrozję" nie wyglądali za ciekawie"Nigdy nic nie ma nie" (Lech W.)
Comment
-
Comment