Perła, Fox Mocne

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24059

Perła, Fox Mocne

Piwo gotowe do oceny
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
  • remfire
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 1334

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemnozloty , ale chyba zbyt jasny jak na piwo mocne [3]
    Piana: Pojawia sie i znika szybko [2]
    Zapach: Chmielowy , ale bez wyrazu [3.5]
    Smak: Jak na mocne piwo to mało wyrazisty. [2.5]
    Wysycenie: pecherzyki dośc długo odrywaja sie od dna, ale sa one bardzo nieliczne [3.5]
    Opakowanie: ładna puszka w brodowej tonacji - widziałem tylko wersje puszkową. [4.5]
    Uwagi: Puszka wygląda tak:
    http://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=29642
    Piwo sprzedawane przede wszystkim w sieci sklepów ABC , chociaż nie ma takiej informacji na puszce. Ogólnie nie zachwyca smakiem , ale też i nie odstrasza. Przeciętne piwo , do którego mozna od czasu do czasu powrócić.

Moja ocena: [2.975]

Comment

• ArtK31
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2005.04
      • 708

Ocena z ARTomatu

Kolor: kolor bursztynowy, troszkę za jasny jak na piwo mocne [3.5]
      Piana: drobnoziarnista, początkowo bardzo ładna , lecz po ok. 2 min znika bezpowrotnie [3]
      Zapach: moim zdaniem najgorsze wrażenie bowiem zbyt intensywnie wyczuwalna woń alkoholowa [2]
      Smak: przyzwoity , wyczuwalna nutka chmielowa, o dziwo w smaku brak wyraźnej nuty alkoholu w odróżnieniu od zapachu [3.5]
      Wysycenie: bąbelki buzują do końca degustacji, nasycenie więc w normie, można rzec dobre [4]
      Opakowanie: puszka niczy się nie wyróżnia, minus za brak informacji o ekstrakcie [3.5]
      Uwagi: Kupione przypadkiem w sklepiku osiedlowym, piwo "wypijalne", można od czasu do czasu po nie sięgnąć, raczej dla urozmaicenia piwnego menu ..... tylko ta woń alkoholu .....

Moja ocena: [2.95]

Comment

• Seta
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.10
        • 6964

Ocena z ARTomatu

Kolor: Głęboko złoty, mógłby być ciemniejszy, ale ładny [4]
        Piana: Szok! W moim piwie bardzo trwała jak na mocne - obrączka pozostała do końca (ponad pół godziny!) [4.5]
        Zapach: Szybko wietrzeje, na początku dość ładny - słodki, kwiatowy [3.5]
        Smak: Bardzo pełny, słodki, niestety z posmaczkiem alkoholowym. Bez metalizacji puszką... [3.5]
        Wysycenie: Bardzo dobre, niezbyt intensywne, odpowiednie dla mocnego, trwałe. [4.5]
        Opakowanie: Tylko puszka, przeciętna. Brak informacji o ekstrakcie i miejscu wytworzenia. [3]
        Uwagi: Może trafiłem na wyjątkowo udane lub świeże - sprawdzę jeszcze nie raz... Na pewno warte swojej ceny (1,8zł), stanowczo lepsze od zwykłego Foxa, który jest ledwo wypijalny. W regionie dostępne w wielu sklepach, również osiedlowych.

Moja ocena: [3.65]
        Ostatnia zmiana dokonana przez Seta; 2007-07-27, 16:41.

Comment

• Pancernik
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2005.09
          • 9808

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złotobursztynowy, mnie się podoba. [4]
          Piana: W zasadzie zerowa, po chwili wszystkie jej ślady znikają jak kamfora . [1]
          Zapach: Na początku kwaskowaty, potem słodowy, w miarę wzrostu temperatury pojawiła się nawet jakby chlebowa nuta... [3.5]
          Smak: Treściwe piwo, słodkawo-słodowe. Trochę płaskie, ale do wypicia. Na początku czuć moc. [3]
          Wysycenie: Niewielkie, dla mnie nieco za małe, ale dla piwa mocnego - OK. [3.5]
          Opakowanie: Czarna puszka, bez szału, ale poprawna. [4]
          Uwagi: Kupione na stacji Lukoil za PLN 2,39. Da się spokojnie wypić, choć wolałbym, żeby alkohol był nieco mniej wyczuwalny.

Moja ocena: [3.1]

Comment

• celtyk87
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2008.11
            • 208

Wczoraj widziałem foxa mocnego w zielonej bezzwrotnej butelc, do tej pory był tylko w puszcze.

Comment

• Javox
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2009.11
              • 6601

Bez piany, za chwile bez gazu, przewija się nuta "chlebowa"... oraz słodkawy posmak... wystarczy jedno... tyle jest innych do wyboru...
              Attached Files

Comment

• andszcz
                Porucznik Browarny Tester
                • 2008.07
                • 310

Hm, aż spróbuję, bo komentarze dosyć łaskawe Nie kupowałem, bo nie wiedziałem, że to produkt Browarów Lubelskich (na stronie ani słowa o tym piwie http://www.perla.pl/index.php ) a i klientela wskazywała raczej na tę o "niezbyt wysublimowanych gustach"
                "Nigdy nic nie ma nie" (Lech W.)

Comment

• andszcz
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2008.07
                  • 310

Spróbowałem... Może nieudana partia, może smak rozregulowany cytrynówką pitą wcześniej, ale w smaku bardzo nieciekawe. Chyba spróbuję ponownie, dla obiektywizmu
                  "Nigdy nic nie ma nie" (Lech W.)

Comment

• celtyk87
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2008.11
                    • 208

Nie polecam wersji butelkowej,puszka jest jednak dużo lepsza.

Comment

• becik
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2002.07
                      • 14999

Ocena z ARTomatu

Kolor: mocne piwo o barwie słomowej? nie może być a jest [2]
                      Piana: z poczĄtKu obfita, bujna ale szybko opada sycząc przy tym, nie osadza się na szkle [2.5]
                      Zapach: słodowo-lekko chmielowy, sprawa wrażenie lekko "przykurzonego" [3]
                      Smak: dość wodniste, zbyt słodkie, słodycz miesza się z dziwnym leciutkim gorzkawym smakiem, nic tu ze sobą nie gra [3]
                      Wysycenie: zdecydowanie za duże, czuć szczypanie w język [3]
                      Opakowanie: przeciętna, ciemna puszka [3]
                      Uwagi: zakupione na stacji Lukoil (cena 1l PB98, 4,83 - to jest najbardziej interesująca rzecz związana z tym piwem)

Moja ocena: [2.9]
                      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Pancernik
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2005.09
                        • 9808

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik

Uwagi: zakupione na stacji Lukoil (cena 1l PB98, 4,83 - to jest najbardziej interesująca rzecz związana z tym piwem)
                        Tu bym się nie zgodził, znacznie ciekawsza jest ta: 1l LPG - PLN 2,17

Comment

• paolo245
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2010.12
                          • 1

Ocena z ARTomatu

Kolor: kolor jedwabiscie zloty [5]
                          Piana: nie pieni sie mocno co lubie [5]
                          Zapach: zapach piwa nigdy mnie nie irytowal [5]
                          Smak: smak mam tylko jeden foxa pije i mi zawsze smakuje odkad sie pojawil w naszym kiosku [5]
                          Wysycenie: ok [5]
                          Opakowanie: ok [5]
                          Uwagi: moglo byc sprzedawane online

Moja ocena: [5]
                          ---------------
                          Ocena usunieta z rankingu.
                          Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
                          Art, Admin

---------------
                          Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2010-12-07, 18:49.

Comment

• Mario_Lopez
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2009.08
                            • 991

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika paolo245
                            Kolor: kolor jedwabiscie zloty [5]
                            Piana: nie pieni sie mocno co lubie [5]
                            Zapach: zapach piwa nigdy mnie nie irytowal [5]
                            Smak: smak mam tylko jeden foxa pije i mi zawsze smakuje odkad sie pojawil w naszym kiosku [5]
                            Wysycenie: ok [5]
                            Opakowanie: ok [5]
                            Uwagi: moglo byc sprzedawane online

Sorry, to mnie najbardziej zmiażdżyło...

Piwo przeciętne, chociaż na pewno warte swojej ceny (1,99)
                            Ostatnia zmiana dokonana przez Mario_Lopez; 2011-09-24, 15:53.
                            Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
                            Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...

EBE EBE

Comment

• MlodyPiwosz
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2012.04
                              • 73

Piwo całkiem dobre . Wielu ludzi śmieje się z tego piwa i uważa że jest ono stworzone dla marginesu społecznego , według mnie nawet najbardziej obeznany smakosz by nim nie pogardził .Barwa piwa jest ciemno-złota. W zapachu wyczuwalny lekki kwasek , wysycenie mocne i dobre do takiego typu piw. Piana przy nalewaniu piwa gęsta, obfita ale szybko opada pozostawiając mały pierścień . Co do smaku wyczuwalna mocna goryczka , jakby palony chmiel , piwo po schłodzeniu nie jest aż tak bardzo słodkie , smak jest przyjemny. Opakowanie to prosta graficzne czarna pucha z nazwą piwa,brak info o ekstrakcie. Polecam
                              Ostatnia zmiana dokonana przez MlodyPiwosz; 2012-11-30, 11:11.

Comment