Coś mi się wydaje, że Łomża Mocna i Pełne Malt Liquor to jedno i to samo piwo (mają te same parametry) i chodzi zapewne jedynie o eksportową wersję etykiety.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nikita_banita
Coś mi się wydaje, że Łomża Mocna i Pełne Malt Liquor to jedno i to samo piwo (mają te same parametry) i chodzi zapewne jedynie o eksportową wersję etykiety.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Skoro zamykać to w takim przypadku z pewnością 15 procent piw w bazie, to te same piwa ,tylko z inną nazwą/etykietą .Jest kilka browarów specjalizujących się w tym...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
Skoro zamykać to w takim przypadku z pewnością 15 procent piw w bazie, to te same piwa ,tylko z inną nazwą/etykietą .Jest kilka browarów specjalizujących się w tym...
Tyle , że róznica jest taka że wersja eksportowa to Malt Liquor, krajowa Mocne, są łomzyńskie etykiety na których jest napisane np na górze Mocne, na dole Malt Liquor czego nie ma na tych innych piwach sprzedawanych pod całkowicie różnymi markami. To tak jakby np Tyskie Gronie podzielić na wersję krajową jak i eksportową.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
Lacing - nie za dużo.
Gaz - średni.
Barwa - jasne złoto.
Aromat - owoce lagerowe i nuta żołędziowa.
Smak - lekko słodkawe,...
E: 12%
A: 4, 6%
Mam kłopot z tym piwem, bo parametry jego są takie same jak Polskiego Lagera z tego samego browaru (tam się sypnąłem wpisując 4, 8 alko, i nie mam już możliwości edytowania, ale było, tak jak tu 4, 6).
Piłem bezpośrednio po Polskim Lagerze i na 99,9% jestem...
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
Comment