Lech, Lite

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • marqqq
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2014.12
    • 682

10,5 teraz lite. Czekam na Dog in the fog.
    Ostatnia zmiana dokonana przez marqqq; 2017-03-27, 18:34.

Comment

• Petitpierre
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2014.01
      • 2570

Na tamte czasy to było dobre piwo, to fakt. Przynajmniej wybór był ograniczony, ale jakość nie cierpiała.
      Mały porterek-przyjaciel nerek

Comment

• Lhunbleidd
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2014.06
        • 196

Sprawdzał ktoś ten wynalazek A.D. 2017? Nie powiem, dla mnie parametry ma fajne, jakby nie dali dupy z walorami zapachowo-smakowymi (taa, jasne) to byłbym owym targetem

Comment

• yaro74
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2012.09
          • 2089

Ocena z ARTomatu

Kolor: złoty, klarowny. [4.5]
          Piana: średniowysoka, drobna, nietrwała, szybko opada i znika. [2.5]
          Zapach: słaby, lekko słodowy, nuty zbożowe i owocowe muśnięcie chmielu. [2.5]
          Smak: lekko zbożowe, wodniste, puste w smaku. Goryczki brak. [2]
          Wysycenie: średnie. [4.5]
          Opakowanie: ładne etykieta i odkręcany kapsel, niepełny skład. [4]
          Uwagi: Marne piwo, Cascade to tylko na etykiecie, no może odrobina w aromacie.

Moja ocena: [2.575]

Comment

• Admirador
            Porucznik Browarny Tester
            • 2015.03
            • 431

Jednoznacznie negatywna i muszę przyznać bardzo zabawna recenzja tego piwa na jednym z blogów:

Najbardziej rozwaliło mnie stwierdzenie (około 5'): "To jest taka woda dla ludzi, którzy kochają sikać"

Comment

• nietzschee
              • 2016.07
              • 319

Wygląd: Kolor złocisty, ładna piana, nawet jakiś lacing jest.
              Zapach: trochę słodowy, zabawne, bo nie ma tu grama jakiegokolwiek chmielu, a co dopiero Cascade.
              Smak: Jest pełniejsze odrobinę od Heinekena 3, ale i tak smakuje jak woda, przy czym tamten nie miał wad, to składa się tylko z nich, papier, maślanka, jest wyjątkowo kwaskowe i z kwaskiem na finiszu pojawiają się jakieś warzywka typu seler, jest trochę owocowe, ale bynajmniej nie od Cascade, odpychające wadliwe piwo.
              Attached Files

Comment

• becik
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2002.07
                • 14999

wersja puszkowa, tak samo licha jak drzewiej
                Attached Files
                Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• michael50
                  • 2013.06
                  • 325

Przyznaję się bez bicia, że spośród koncernowych piw Lecha akurat lubię, no... trawię. Gdy chcę spróbować czegoś z tej półki, mój wybór pada właśnie na ten napitek. Dziś postanowiłem zawalczyć z wersją Lite.
                  Ja wiem? Wydaje mi się, że jest to typowy koncerniak, może trochę bardziej rozwodniony. O chmielu Cascade można chyba tylko pomarzyć, ale poza tym ten Leszek jest orzeźwiający, lekki, i lekko kwaskowy. Nagazowanie też bez zarzutu, podobnie jak oprawa graficzna.
                  Lekkie piwo dla niewymagających piwoszy, ze wszelkimi wadami i zaletami swojego koncernowego gatunku. Ciężko powiedzieć, bym polecał, ale na pewno mnie te piwo nie odrzuciło.

Comment

Przetwarzanie...
                  X