Warka, Królewskie Pełne

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • żąleną
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.01
    • 13239

I, za przeproszeniem, co z tego? Oceniamy dane piwo czy to, co wlejemy w siebie kilka puszek później?

Comment

• Wujcio_Shaggy
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.01
      • 4628

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gobong Wyświetlenie odpowiedzi
      Jest w tym kraju dużo piw, po których, jak sie wyleje ich resztki i sięgnie po za przeproszeniem puszke tyskiego to okazuje sie ono wręcz ambrozją. Więc może bez złośliwości.
      I dużo takich, po których już się nie da wypić puszki Tyskiego za żadne skarby...
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• gobong
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2005.04
        • 658

Tyż prawda. Pomysł z wykazaniem jak złe pilo sie piwo w porównaniu do innego wydaje mi sie nawet całkiem udany. Tym bardziej że tego drugiego można nie lubić ale tak jak inne główne marki koncernowe raczej większość zna. Tak sądze bo chyba nikt nie odważyłby sie psioczyć na coś czego nie pił.

Comment

• becik
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍼🍼
          • 2002.07
          • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gobong Wyświetlenie odpowiedzi
          Tak sądze bo chyba nikt nie odważyłby sie psioczyć na coś czego nie pił.
          Jeszcze byś się zdziwił
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• skitof
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2007.11
            • 2485

Ocena z ARTomatu

Kolor: Klarowny żółty. Ciut zbyt wodnisty dla mnie. [3]
            Piana: Słabiutko z pianą. Nie było jej wcale. No prawie trzy-cztery milimetry. Ale to wina dwutlenku węgla, albo raczej jego brak. Pytanie tylko, czy jest się co pienić. [2]
            Zapach: Ostry, mocny, agresywny, skoncentrowany. Dość mało subtelny. Mieszam, mieszam szklanicą i uuuo zjełczałe masło. Jakiś kwas tłuszczowy, butyryczny, czy dwuacetyl. Aż żałuję, że najpierw nie spróbowałem tego piwa. Teraz to już mi będzie trudno. [1.5]
            Smak: Koncentryczny i koncernowy. Ewidentne posmaki stężonej brzeczki, silnego koncentratu. Zawsze przy czymś takim wykręca mi twarz. Chropowaty smak chmielowo-słodowy. Zostaje na podniebieniu i w jamie ustnej. Zero subtelności. Albo klasyczne koncernowe. Choć i koncernowe piłem lepsze. [2]
            Wysycenie: Nasycenia nie ma. Ani przy nalewaniu, ani potem. Nic. [1]
            Opakowanie: Najmocniejsza strona Królewskiego. Prosta, ale wyrazista etykieta z Zygmuntem III Wazą - taka wariacja na temat kolumny z Warszawy. Szkoda tylko, że piwo z hasłami: królewski smak i tradycyjnie warszawskie wymaga renowacji. I oczywiście brak zawartości ekstraktu. [3.5]
            Uwagi: Warka z datą przydatności do spożycia: 25.12.2009

Moja ocena: [1.9]

Comment

• dipeone
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2010.05
              • 741

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasny żółty, trochę wpadający w złoto ,ale zbyt jasny. [3]
              Piana: Jest troszkę na początku ,po chwili już ani śladu, nawet małej obrączki - a nie minęła nawet minuta. [2]
              Zapach: Czuć trochę słodu. Nic poza tym, lekko jakąś chemiczność. Nieprzyjemne doznanie. [2]
              Smak: Woda z jakimiś ekstraktami. Nic treściwego w smaku to piwo nie ma. Ani wyraźnie nie czuć słodu, ani chmielu za bardzo. Paskudztwo. [1.5]
              Wysycenie: Trochę za niskie. Wyższe może by to piwo trochę podratowało ,ale smaku i tak nie idzie oszukać. [3.5]
              Opakowanie: Etykieta ładna.Krawatka z herbem i barwami warszawskiej Legii. Na odwrotce informacje o konkursie i o producencie a nie browarze warzącym. Innych informacji przydatnych brak. Plus za dedykowany kapsel. [3.5]
              Uwagi: Kupione dla kapsla. Nie warte swojej ceny i ponownej degustacji.

Moja ocena: [2]

Comment

• dipeone
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2010.05
                • 741

Warka oceniana z datą do 22.08.2011.
                Kupione w Żółto - Niebieskim Browarku w Rumi za 2,80 + kaucja. W tej cenie jest dużo smaczniejszych piw.

Comment

• Mikko
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2008.12
                  • 583

Wersja z puchy. Zapach denaturowato-wiśniowy z przewagą pierwszego. Piana utrzymywała się może 5 sekund po nalaniu, potem tafla niezmącona niczym fryzura Oleksego. W smaku spirytus choć nie tak nachalny jak w Żubrze, absolutne zero słodu czy goryczki. Nie pamiętam takiej tragedii od dłuższego czasu. Absolutne dno, choć niejeden wynalazek ostatnio piłem z Treflem włącznie. Po trzech łykach poszło do zlewu. A pamiętam Królewskie 2 lata temu było całkiem pijalne choć bez rewelacji.

Comment

• fxone10
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2011.08
                    • 32

Nie dla Królów, ale 2.85 pln za dość dobry "Popsi McLager" w puszce

Kolor: jasne złoto, klarowny [4.0]
                    Piana: wynikająca z wysycenia, dość szybko znika, pozostaje nietrwała biała obwódka[3.0]
                    Zapach: przyjemny zapach jęczmienia zapożyczony od nowego piwa niepasteryzowanego[4.0]
                    Smak: delikatna goryczka chmielowa i oryginalny posmak jęczmienia. Jednak wyczuwalny smak alkoholu i jednak za nudne, nie ma tła słodowego[3.0]
                    Wysycenie: Duże i trwałe. Pracuje do końca, ale przegazowane. Wysycenie powinno być naturalne i nawet wysokie nie powinno utrudniać picia piwa [3.0]
                    Opakowanie: Bez znaczenia, ale godło to samo od lat niezmienne. [4.0]
                    Uwagi:To nie jest to samo piwo co sprzed 15 lat. Taki dość dobry "Popsi McLager" jak mawiają Anglicy. Z tymi koncerniakami to jest tak, że jak sprzedadzą w piwie jakąś dobrą nutę to nawet ujdzie i to piwo ma to coś: te nowe posmaki jęczmienne, oryginalne.

Moja ocena: [3.5] i to się nazywa patriotyzm lokalny

Comment

• sibarh
                      🥛🥛🥛
                      • 2005.01
                      • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fxone10 Wyświetlenie odpowiedzi
                      Kolor: jasne złoto, klarowny [4.0]
                      Piana: wynikająca z wysycenia, dość szybko znika, pozostaje nietrwała biała obwódka[3.0]
                      Zapach: przyjemny zapach jęczmienia zapożyczony od nowego piwa niepasteryzowanego[4.0]
                      Smak: delikatna goryczka chmielowa i oryginalny posmak jęczmienia. Jednak wyczuwalny smak alkoholu i jednak za nudne, nie ma tła słodowego[3.0]
                      Wysycenie: Duże i trwałe. Pracuje do końca, ale przegazowane. Wysycenie powinno być naturalne i nawet wysokie nie powinno utrudniać picia piwa [3.0]
                      Opakowanie: Bez znaczenia, ale godło to samo od lat niezmienne. [4.0]
                      Uwagi:To nie jest to samo piwo co sprzed 15 lat. Taki dość dobry "Popsi McLager" jak mawiają Anglicy. Z tymi koncerniakami to jest tak, że jak sprzedadzą w piwie jakąś dobrą nutę to nawet ujdzie i to piwo ma to coś: te nowe posmaki jęczmienne, oryginalne.

Moja ocena: [3.5] i to się nazywa patriotyzm lokalny
                      Wypiłeś piwo 7- 8 lat po terminie
                      2800 nowe piwa opisałem na forum
                      Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
                      Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• fxone10
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2011.08
                        • 32

marka istnieje

więc albo można udawać, że nie ma tego piwa na rynku i strzelać focha, albo próbować opisywać rzeczywistość, która jest na półce. Każdy wie, do kogo należy teraz Królewskie. A sentyment do godła pozostaje. Działu z Królewskim pasteryzowanym nie znalazłem, tylko jest niepasteryzowane. Zawsze można zgłosić post do usunięcia.

Comment

• abernacka
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2003.12
                          • 10862

Zamiast się dąsać pomyśl gdzie umieściłeś swoją recencję.
                          Browar Warszawski od kilku dobrych lat nie istnieje, obecnie to piwo jest produkowane w Warce.
                          Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23960

Bardzo proszę przyłożyć się do wstawiania ocen w odpowiednich miejscach.
                            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• wpadzio
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼🍼
                              • 2011.06
                              • 2654

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemna słomka. Nieco za jasny. [3.5]
                              Piana: Gruboziarnista. Niestety znika błyskawicznie. [1.5]
                              Zapach: Ledwo wyczuwalny. Znikoma słodowość. [2.5]
                              Smak: Słaby. Wodnistość podszyta goryczką. Brak głębi i charakteru. Do tego jakiś nienaturalny aromat słodowy. Po konsumpcji pozostaje ciężka, niemiła, jakby piołunowa gorycz. [2]
                              Wysycenie: Nasycenie nie najgorsze. Próbuje ratować nieco ten produkt, na upartego czyniąc go napojem orzeźwiającym. [4]
                              Opakowanie: Opakowanie obiektywnie dość sympatyczne graficznie, choć opatrzone do bólu. Król Szwed z szablą i krzyżem. Pod spodem symbole medali, których nie było, albo nic nie znaczą. Zgrabna krawatka. Kapsel dedykowany. Kontra wymagająca uzupełnienia w rzetelne informacje. Dla obcokrajowca ładny kwiatek do kolekcji. [4]
                              Uwagi: Standardowo przeciętny koncernowy produkt, marka podprowadzona Browarom Warszawskim. Pewnie nieźle można go marketingowo pozycjonować, bo Warszawa, król, tradycja, misja i abonament... I zawsze się sprzeda. Cena do tego niewysoka, jakoś też.
                              Ocenione, zaliczone. Dziękuję.

Moja ocena: [2.4]
                              Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
                              Serviatus status brevis est
                              3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Comment

• Javox
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2009.11
                                • 6460

Piana - po kilku chwilach trochę więcej niż nic.
                                Brawa - blady, jasny, bursztyn.
                                Aromat - słód.
                                Gaz - średni.
                                Smak - słód, smak ciut lepszego koncerniaka, kwaśnawe zboże, lekko słodkie, goryczki "prawie" brak.
                                Attached Files

Comment

Przetwarzanie...
                                X