BOSS, Podpiwek Lubuski

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23909

    BOSS, Podpiwek Lubuski

    "Piwo" gotowe do oceny
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
  • Pogoniarz
    † 1971-2015 Piwosz w Raju
    • 2003.02
    • 7971

    #2
    Ocena z ARTomatu

    Kolor: Prawie czarny,pod słońce hebanowy. [5]
    Piana: Nie stwierdzono w ogóle. [1]
    Zapach: Z pewnością karmelowy,coś w tle wyczuwam z coca-coli,ale i zarazem czuję lekką kwasotkę.Dziwna kompozycja... [4]
    Smak: Strasznie słodkie,jak ulep.Wyraźnie czuć karmel.Dla mnie zdecydowanie za słodkie,do tego czuć konserwanty,bo łapie mnie zgaga.Ciężko się pije.Mnie kompletnie nie smakuje. [2]
    Wysycenie: W sumie praktycznie nie istnieje. [1.5]
    Opakowanie: Butelka 1l-PET.Ładna etykieta ,plus krawatka.Wszystkie wiadomości są.Odejmuję punkt za to ,że nie jest w szkle. [4]
    Uwagi: Zakupione za 2.10(1L).Jak zobaczyłem na skład tego podpiwka,to już rozumiem skąd ta zgaga.
    Oto skład piwa:
    ekstrakt słodowy
    karmel E150d-barwnik
    dwutlenek węgla,woda,cukier,kwas cytrynowyE330-regulator kwasowości,kwas askorbinowy,(wit C)E300-przeciwutleniacz,aromaty,cyklominiam sodu,acesulfam K,sacharynian sodu-substancje słodzące,benzoesan sodu E211-konserwanty.
    No cóż trochę przegieli.Ja już tego nie ruszę więcej.

    Moja ocena: [2.825]
    Last edited by Pogoniarz; 2006-06-03, 07:43.


    Prawie jak Piwo
    SZCZECIN

    Comment

    • Christof
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2009.04
      • 128

      #3
      Obecnie Podpiwek Lubuski już tak nie straszy etykietą, trochę zluzowali. Teraz skład to: extrakt słodowy, aromaty, cukier, karmel, kwas cytrynowy, kwas askorbinowy - wit. C, dwutlenek węgla.
      Pojemność 1 litr, ekstrakt 4,5%.
      Bez konserwantów, z naturalnych składników.
      Tradycyjny staropolski napój chłodzący.

      Comment

      • Rzeszowiak
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2009.04
        • 1597

        #4
        Już sarmaci używali benzoesanu sodu.

        Comment

        • becik
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍼🍼
          • 2002.07
          • 14999

          #5
          Ocena z ARTomatu

          Kolor: jak na podpiwek akuratna, ciemnobrązowy [5]
          Piana: nie istnieje, tylko czy podpiwek powinien mieć pianę, chyba coś tam powinno być [1]
          Zapach: miły, slodowo-owocowo-drożdżowy [4]
          Smak: jak na podpiwek bardzo dobre, dość treściwe, miły słodowo wytrawny posmak, lekki owocowy smak, minimalnie wyczuwalny leciutkie drożdże [5]
          Wysycenie: bez zarzutu, nic nie kluje, nie szczypie, nie buzuje [5]
          Opakowanie: obniżka za pet, etykieta ciekawa choć malo wyróżniająca się spośród innych podpiwków i kwasów [4]
          Uwagi: Zdecydowanie do powtórzenia

          Moja ocena: [4.2]
          Attached Files
          Last edited by becik; 2011-11-01, 16:30.
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

          Comment

          • becik
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🍼🍼
            • 2002.07
            • 14999

            #6
            wersja butelkowa również smaczna, nie jest tak słodki jak inne podpiwki/kwasy, napój świetnie gasi pragnienie
            Attached Files
            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

            Comment

            Przetwarzanie...