"Piwo" gotowe do oceny
BOSS, Podpiwek Lubuski
Collapse
X
-
BOSS, Podpiwek Lubuski
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Prawie czarny,pod słońce hebanowy. [5]
Piana: Nie stwierdzono w ogóle. [1]
Zapach: Z pewnością karmelowy,coś w tle wyczuwam z coca-coli,ale i zarazem czuję lekką kwasotkę.Dziwna kompozycja... [4]
Smak: Strasznie słodkie,jak ulep.Wyraźnie czuć karmel.Dla mnie zdecydowanie za słodkie,do tego czuć konserwanty,bo łapie mnie zgaga.Ciężko się pije.Mnie kompletnie nie smakuje. [2]
Wysycenie: W sumie praktycznie nie istnieje. [1.5]
Opakowanie: Butelka 1l-PET.Ładna etykieta ,plus krawatka.Wszystkie wiadomości są.Odejmuję punkt za to ,że nie jest w szkle. [4]
Uwagi: Zakupione za 2.10(1L).Jak zobaczyłem na skład tego podpiwka,to już rozumiem skąd ta zgaga.
Oto skład piwa:
ekstrakt słodowy
karmel E150d-barwnik
dwutlenek węgla,woda,cukier,kwas cytrynowyE330-regulator kwasowości,kwas askorbinowy,(wit C)E300-przeciwutleniacz,aromaty,cyklominiam sodu,acesulfam K,sacharynian sodu-substancje słodzące,benzoesan sodu E211-konserwanty.
No cóż trochę przegieli.Ja już tego nie ruszę więcej.
Moja ocena: [2.825]Last edited by Pogoniarz; 2006-06-03, 07:43.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN -
Obecnie Podpiwek Lubuski już tak nie straszy etykietą, trochę zluzowali. Teraz skład to: extrakt słodowy, aromaty, cukier, karmel, kwas cytrynowy, kwas askorbinowy - wit. C, dwutlenek węgla.
Pojemność 1 litr, ekstrakt 4,5%.
Bez konserwantów, z naturalnych składników.
Tradycyjny staropolski napój chłodzący.Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jak na podpiwek akuratna, ciemnobrązowy [5]
Piana: nie istnieje, tylko czy podpiwek powinien mieć pianę, chyba coś tam powinno być [1]
Zapach: miły, slodowo-owocowo-drożdżowy [4]
Smak: jak na podpiwek bardzo dobre, dość treściwe, miły słodowo wytrawny posmak, lekki owocowy smak, minimalnie wyczuwalny leciutkie drożdże [5]
Wysycenie: bez zarzutu, nic nie kluje, nie szczypie, nie buzuje [5]
Opakowanie: obniżka za pet, etykieta ciekawa choć malo wyróżniająca się spośród innych podpiwków i kwasów [4]
Uwagi: Zdecydowanie do powtórzenia
Moja ocena: [4.2]Last edited by becik; 2011-11-01, 16:30.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
Comment