Piwo gotowe do oceny
Relakspol, Piwo Instalatora
Collapse
X
-
Relakspol, Piwo Instalatora
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Dlaczego? W świetle tego kto go kontraktuje to dość adekwatna.
A rynkowo, no cóż, zgadzam się. Klasyczna nazwa piwa menelskiego.To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: od obecnej wersji Smoczej Głowy jest ciemniejszy, ciemnobursztynowy; [5]
Piana: miodzio, jak pierwsze wersje Smoczej Głowy; jasnokremowa, średniogruba, osadzająca się na szkle. pozostaje dywanik na 0.5 cm w trakcie picia, przy nalewaniu czapy nie ma, ale gruba kołdra jest. jak na Relakspol to mistrzostwo świata. [5]
Zapach: nie no jestem pod wrażeniem! ładne owocowe nuty, żadnych relakspolowych zapaszków, wykończone chmielowym zapachem. [5]
Smak: goryczka, fajna, wyczuwalna jej intensywność po przełknięciu. w pierwszej fazie złamana słodowym posmakiem, no pycha! [4.5]
Wysycenie: dobre, drobne bąbelki, ale całą powierzchnią płynu; trwałe. [5]
Opakowanie: totalna żenada! piwa wogóle nie zauważyłem na półce, a jak zobaczyłem to mi szczenka opadła. poziom graficzny daleki od SK, blisko do etykiety piwa Spoko z browaru Jurand. [1.5]
Uwagi: widać Siudkowie się uczą... piwo naprawdę wyborne, gdyby jeszcze ta etykieta była ciekawsza. naprawdę szkoda taki produkt pakować w segment menelski, a etykieta nie przyciągnie na półce, bo wieje tandetnością.
BIMs Plus to firma zajmująca się sprzedażą asortymentu instalatorskiego - stąd nazwa!
Moja ocena: [4.625]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo ładny ciemnobursztynowy , klarowny , opalizujący. [4.5]
Piana: Podobna do angielskich "ale". Jeżeli tak to piwo byśmy oceniali to zaniżyłem ocenę ale to nie jest "ale". [4]
Zapach: Zapach stanowi zaskoczenie. Co podnosi się szklaneczkę to jest inny , masę nut od chmielu po jakieś owoce. [4.5]
Smak: Powiem tak. Do wypicia tego piwa trzeba się przygotować . Na pewno dobrze by było wypić smoczą i jakieś górne piwo. No i oczywiście nie oceniać po jednej butelce. Dlaczego napisałem o tym przygotowaniu bo uważam , że "piwo instalatora" jest taką smakową mieszanką pomiędzy smoczą a ( niech będzie ale dalekie ) fraterem czy palmem. Jak na "ale" zbyt nagazowane jak na górniaka przyciękie. [4.5]
Wysycenie: Dosyć duże , utrzymujące się . [4]
Opakowanie: Bez komentarza - jak zobaczycie etykietę w galerii sami zobaczycie dlaczego. [1]
Uwagi: Bardzo ciekawe piwo , nie mające odnośnika wśród konkurencji. Mam nadzieję , że zostanie na rynku dłużej , ale jeśli zostanie to konieczna jest zmiana grafiki.
Najlepsze piwo z Relakspola. Widać współpraca ze Smoczą procentuje. ( nie wiem czy nie jest efektem szpiegostwa przemysłowego )
Moja ocena: [4.25]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobursztynowy wpadający w czerwień. [5]
Piana: Bardzo trwała czapa. Drobnopęcherzykowa. Zostaje do samego końca. [5]
Zapach: Słabo wyczuwalny Relakspolowy zapaszek. Lekki chmielowy aromat.[4]
Smak: Piwo bardzo głęboko goryczkowe. Jak bitter. Nie wytrawne jednak lecz pełne w smaku. Do tego lekki karmelowy posmaczek. Niestety czuć lekko Relakspolowy posmaczek w związku z czym nie bedzie wyższej oceny. [4]
Wysycenie: Równomierne. Wyostrza smak. Ładnie prezentuje się w szklance. Niestety troszkę zostaje na żołądku. [4.5]
Opakowanie: Ładna butelka (pierwsze piwo z Relakspola nie w EURO ) Nazwa beznadziejna. Projekt graficzny bardzo pogodny i czytelny ale amatorski. Do tego brak podanego ekstraktu i kłamstwo na kontrze:
"Piwo górnej fermentacji, jedyne w Polsce produkowane tą metodą". [3]
Uwagi: Jeżeli tak dalej pójdzie, to Relakspol znów zawita w moich ulubionych
Dzięki e-prezes
Moja ocena: [4.45]Ostatnia zmiana dokonana przez Shlangbaum; 2006-06-19, 12:42.
Comment
-
-
Na Miodowj 13 O tym gdzie można kupić i jakie piwa w Krakowie najlepiej dowiesz się, kiedy przyjdziesz jutro na LajboCKowe spotkanie
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Piękny.Według mnie mahoniowo-czerwonawy,bez niespodzianek w środku. [5]
Piana: Początkowo obfita,kremowa,powstała ładna czapa,potem pozostało na ściance szkła sporo"błota". [4]
Zapach: Tu zgłupiałem.Czuć zdecydowaną gorycz ,ale i ten niezbyt przyjemny zapaszek piw warzonych w Relakspolu,jednak po pewnym czasie staje się mniej uciążliwy. [3.5]
Smak: Bardzo wyraźna goryczka i czuję wytawność,dosyć podobne w smaku do Smoczej Głowy. [4]
Wysycenie: Malusie pęcherzyki pracują według mnie bez większych zastrzeżeń. [4]
Opakowanie: Nazwa i etykiety nie przekonały mnie,nie mówiąc już o jak zwykle nie podanej zawartości ekstraktu. [3]
Uwagi: Dzięki CEZ nza piwko i MarcinKA za przewiezienie.Naprawdę dobre piwko,troszkę psuje je ten zapach relakspolowy.Polecam spróbować.
Moja ocena: [3.825]
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo ładna brązowo kasztanowa, lekko rdzawa. Samo oglądanie już cieszy. [5]
Piana: Średnio obfita, drobniutka i trwała, lekko kawowa. [4]
Zapach: Nareszcie piwo nie tylko o ładnym ale i intensywnym, bardzo mocnym zapachu. Suszone owoce, chmiel. Bardzo zachęcający zapach. [5]
Smak: Bardzo mocny, wyrazisty chmielowy smak z potężną goryczką, niespotykaną w takiej ilości w żadnym innym polskim piwie (poza bliźniaczą Smoczą Głową i Krakowiakiem). Typowe nuty dla górnej fermentacji, suszone owoce. Wytrawne. Gorzki posmak w ustach trzyma się bardzo długo i mocno. [4.5]
Wysycenie: W miarę odpowiednie. Nie jest jakieś bardzo mocne, ale utrzymuje się do końca. [4]
Opakowanie: Etykieta nie dość, że kompletnie nie harmonizuje z piwem to w dodatku brzydka. Sugeruje raczej jakieś menelskie pyfko za 0,99zł. Z drugiej strony jednak patrząc piwo było robione dla kontrahenta, nie na rynek, w czasie mistrzostw świata w piłce. Miało być zwykłym piwem do meczu dla Kowalskiego, nie dla takich estetów jak my :-D. Plusa bym dał za kolorystykę, ładna zwłaszcza jest kontra (ładnie komponują się czerwone kolory z żółtymi). Niestety parametrów brak. [3]
Uwagi: Bardzo, bardzo dobre piwo w śmiesznym opakowaniu. Niestety było drogie.
Moja ocena: [4.55]To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
Comment