moja opinia: sama woda i brak smaku, 0 aromatu, nigdy więcej
Okocim, O.K. Beer
Collapse
X
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor bardzo ładny; ciemnozłoty. Jeden z największych walorów tego piwa [4.5]
Piana: Na początku była, choć nie za duża. W przeciągu kilkunastu sekund opadła prawie całkowicie. [2]
Zapach: Przyjemny, chociaż bardzo słaby. Zbyt słaby. Czuć drożdźe i lekki zapach chlebowy. [3.5]
Smak: Tutaj trochę rozczarowanie. Smak mocno wodnisty. Goryczka ledwo wyczuwalna i zdecydowanie za mała. Trochę słodkie w smaku. Ogólnie takie nijakie. ni to chmielowe ni to słodkie. Wszystkiego po trochu ale nic do końca. Płaskie w smaku. Ogólnie nie ma się do czego przyczepić; piwo wypijalne, bez dziwnych posmaków, ale z drugiej strony żadna rewelacja to to nie jest. [3]
Wysycenie: OK; choć na mój gust mogłoby być jednak trochę mniejsze [3.5]
Opakowanie: Opakowanie w stulu "retro". Przypomina czasy dzieciństwa i design piw PRLowskich. Proste i niewyszukane, ale przez to mające swój urok. Na kontrze info po polsku i angielsku. Co ciekawe adres produkcji z wersji polskiej jest zupełnie inny niż w wersji angielskiej (o co chodzi ???) [4]
Uwagi: Piwo wypijalne ale jestem trochę zawiedziony. Liczyłem - patrząc na opinie - na brylant wśród koncerniaków. Dostałem bardzo przeciętne piwo, które jest płaskie w smaku i niczym nie zachwyca. Dobre do zaspokojenia pragnienia przy grillu, ale bez wodotrysków. Zwykła przeciętność.
Moja ocena: [3.225]Comment
-
Kupiony za 2,79zł w osiedlowym sklepiku.
Zawsze lubiłem to piwo, obecnie jakby lekko zleciało smakowo ale nadal jest to porządny koncernowy wyrób. Prawdopodobnie wychodzi im znacznie lepsze, bo wysyłają go zagranicę i nie tłuką go w ilościach megahurtowych.
Ciekawe jest to że na etykiecie pisze po polsku że jest słód jęczmienny ale po angielsku pod spodem już są bardziej wylewni i wypisali wszystkie składniki:woda, słód, drożdże, chmiel :]
Ogólnie będę często do niego wracał.
Kolor delikatny bursztyn, smak dość dobrze wyważona kompozycja słodu i chmielowej goryczki. Przypomina mi leżajska pełnego z przed kilkunastu lat.
Szkoda, że to piwo jest tak trudno dostępne, bo to miły koncerniakComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny, podlatujący pod słomę, ładnie się prezentuje. [5]
Piana: No tu już jest gorzej, nikła, pozostaje jedynie delikatny pierścień. Chciałbym zobaczyć więcej. [2]
Zapach: Wyraźnie słodowy, brakuje mi tu chmielu, ale i tak jest bardzo przyjemny, nie wybija się żadna chemiczna słodycz. [4]
Smak: Tutaj podobnie, jak w zapachu, przydałoby się więcej chmielu, natomiast brak chemii jest plusem. No przynajmniej tej wyczuwalnej chemii... [4]
Wysycenie: Nagazowanie utrzymuje się do końca, w sumie nie mam zarzutów, aczkolwiek coś mi tu brakuje. [4]
Opakowanie: Butelka zwrotna, kapsel nie jest golasem, a eta bardzo mi się podoba, wszystko ok. [5]
Uwagi: Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony tym piwem, z chęcią powtórzę za jakiś czas.
Moja ocena: [3.9]www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!Comment
-
W lidlu w sprzedaży ciągłej jest konserwa za 2,49zł
Jak nie lubię piwa z puchy to to piję z miłą chęcią (szczególnie w takiej cenie, bo w innych moich sklepach jest po 3,20zł)Comment
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Niby Rzeszów "blisko" Brzeska a na pewno bliżej jak Pomorze
Wolę OK w lidlu niż bosmany
OK jest trudno dostępna u mnie tylko raptem w 2-3 sieciach można spotkać to piwo, nie jest jakieś genialne, ale zawsze lepsze od żubra czy tyskaczów
mojego "ulubionego" Lecha przemilczęComment
-
Witam, jako mieszkaniec powiatu brzeskiego często sięgam po OK. Obecnie chyba najlepsze piwo z Okocimia. Radzę zwracać uwagę na daty ważności, bo jak ktoś kupi "leżakowane" piwo to się niemiło zaskoczy. Ostatnio trafiłem na świeża dostawę, po otwarciu butelki aż chcę się pić.
Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, przejrzysty i ładny. [4.5]
Piana: Niska i głośna. Sycząc opada do niedużego kożuszka, po czym znika całkowicie. [2]
Zapach: Słód, chmiel i alkohol w identycznych według mnie proporcjach. Nieszczególnie to pachnie. [2]
Smak: Płaski i trochę wodnisty. Słabo wyczuwalne słody, goryczka niewyraźna. Niczym się nie wyróżnia. [2.5]
Wysycenie: Bardzo dobre, dopiero pod koniec zaczyna zbytnio słabnąć. [4.5]
Opakowanie: Ciekawa i estetyczna etykieta w klasycznym stylu. Kapsel też O.K. Niestety, nie podano pełnych parametrów. [4]
Uwagi: Nie wiem, jak smakowało wcześniej, ale dziś to zwykły koncerniak.
Moja ocena: [2.55]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Taki s0bie, bez wyrazu - za bardzo agresywny jak na piwo o takiej zawartości alkoholu [1.5]
Piana: Jakaś taka drobna, szybko opada [1.5]
Zapach: Czuć smród, który skręca płuca - bo wdycha się całą tablicę Mendelejewa [1]
Smak: Ohyda - bez chmielu, słodu. Czuć tylko chemię. Smakuje jak mydliny połączone z niemytymi skarpetami noszonymi tydzień z zapachem gotowanych brokułów. cena -10 [1]
Wysycenie: Beznadziejne - od razu pić duszkiem piwa się nie da, po chwili brakuje już gazu i napój jest wodnisty. Trudno utrafić na właściwe wysycenie. [1]
Opakowanie: Opakowanie jest niezmienne od ponad 30 lat i przypomina czasy świetności browaru Okocim. To jedyny plus tego napoju [2.5]
Uwagi: To nie jest piwo - to jest jakiś nieokreślony płyn. Ostrzegam piwoszy przed piciem tego napoju!. Szkoda zdrowia!....A kiedyś to było jedno z najwspanialszych piw w Polsce!!!
Moja ocena: [1.15]Comment
-
Czuć tylko chemię.Comment