Za jasne jak na swój ekstrakt. W zapachu witają nas lekki chmiel z delikatnymi nutami słodowymi. Smak goryczki pojawia się tuż za słodem, aczkolwiek odrobbinę mało treściwe piwo. Wysycenie drobnoziarniste, duże i w miarę trzymające poziom do końca i to najlepiej wyszło O.K.
Okocim, O.K. Beer
Collapse
X
-
Goszcząc wczoraj w Brzesku postanowiłem spróbować to piwo i muszę powiedzieć, że przeżyłem duże rozczarowanie.
Plusy tego piwa to jedynie zapach i piana(pozostała do końca degustacji).
Natomiast zdecydowanym minusem jest jego smak. Mocny smak słodu (kukurydza?) ale w takim nieprzyjemnym wydaniu, do tego zupełny brak goryczki.
Prawdę mówiąc, to już bardziej smakowało mi np. Góralskie z Grybowa.
Comment
-
-
Opinia laika, wielbiciela piwa od 20 lat
Okocim O.K. Beer - skuszony nazwą i etykietą, nawiązującą do lat mego dzieciństwa (pamiętam etykietę wklejoną do barku rodziców), nabyłem i nalałem sobie do szkła. Zapach dość przyjemny; piana obfita, drobnoziarnista i utrzymująca długo swój kożuszek. Wysycenie trwałe. Smak, cóż, zbyt mało chmielowy. Dla mnie: dobre piwo do obiadu (kolacji). Opakowanie - nostalgia. ...i chyba głównie do osób pamiętających "cud gospodarczy lat 70-tych" jest skierowany ten produkt (jak tzw. "szynka jak za Gierka" dostępna w Piotrze i Pawle)."Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
Niechybnie brakuje tam nas!
Od stania w miejscu niejeden już zginął,
Niejeden już zginął kwiat!"
Comment
-
-
Z poprzednich postów wynika jasno - nostalgia... dla mnie zwłaszcza za treściwszym smakiem...
Moja butla nie dała takiej piany jak poprzednikom co pogorszyło doznania...
Potwierdzam wodnistość i słabość koniecznych /spodziewanych/ smaków... szkoda.
Pite z butelki ze słonym "grillem" pewnie pasuje idealnie...
ale teraz zima...Last edited by Javox; 2011-01-15, 14:32.
Comment
-
-
Witam,
Okocim O.K. polecałem klientom mojego sklepu z piwami regionalnymi i każdy wracal po więcej i był zadowolony, chyba nie było nikogo komu by nie smakowało do tej pory.
Będąc w hurtowni kilka dni temu chciałem pobrać parę skrzynek i tu zaskoczenie: okazuje się że Okocim postanowił wprowadzić to masowo na rynek więc moja hurtownia ktora specjalizuje sie stricte w dobrych piwach zrezygnowala ze ściagania Okocim O.K. jako że przedstawiciele koncernu sami beda juz to wprowadzac więc cięzko bedzie z tym konkurowac cenowo. Jeśli to prawda a nie plotka to myślę że możemy oczekiwac wkrótce znacznego pogorszenia jakosci tego piwa
taka ciekawostka, przepraszam za offtop.
D.
Comment
-
-
Mało chmielu niestety, ale,jako koncerniak , to i tak wypada chyba najlepiej OK Ocena 3/5
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dragosani Wyświetlenie odpowiedziJeśli to prawda a nie plotka to myślę że możemy oczekiwac wkrótce znacznego pogorszenia jakosci tego piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Nicolae Wyświetlenie odpowiedziPrzepraszam za wprowadzenie w błąd. Ryżu do O.K. nie dodaje się już od paru lat. Jest to klasyczny full light bez ryżu .
Comment
-
-
Piłem dziś i że było zimne na upale to przeszło znośnie...
Już lepszy zielony Okocim butelkowy bo goryczkowy i jakoś lepiej gazowany...
a ta zupka teoretycznie słodowa OKeja nie jest zbyt dobra...
Cena z butelką ok 3 zł... nie była z kosmosu...
Comment
-
-
Bosman prawie to samo porównujesz z czym ? Bosmana u siebie w mieście nie widziałem z tego co wiem to jest dostępny tylko w zachodniopomorskim.Porównałem akurat okocima ok beer-a z wojakiem zielonym bo piłem ostatnimi czasy ten najtańszy KaPowski produkt dla tego takie porównanie. Pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Daniel88 Wyświetlenie odpowiedziBosman prawie to samo porównujesz z czym ? Bosmana u siebie w mieście nie widziałem z tego co wiem to jest dostępny tylko w zachodniopomorskim.Porównałem akurat okocima ok beer-a z wojakiem zielonym bo piłem ostatnimi czasy ten najtańszy KaPowski produkt dla tego takie porównanie. Pozdrawiam
Comment
-
Comment