Okocim, O.K. Beer

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • fuliano
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2010.07
    • 1835

Za jasne jak na swój ekstrakt. W zapachu witają nas lekki chmiel z delikatnymi nutami słodowymi. Smak goryczki pojawia się tuż za słodem, aczkolwiek odrobbinę mało treściwe piwo. Wysycenie drobnoziarniste, duże i w miarę trzymające poziom do końca i to najlepiej wyszło O.K.

Comment

• Ramiel
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2010.11
      • 207

Jeden z nielicznych koncerniaków którego jeszcze można spokojnie wypić, jednak wodnistość i niskie nachmielenie to jego spore wady.

Comment

• Rzeszowiak
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2009.04
        • 1597

Goszcząc wczoraj w Brzesku postanowiłem spróbować to piwo i muszę powiedzieć, że przeżyłem duże rozczarowanie.

Plusy tego piwa to jedynie zapach i piana(pozostała do końca degustacji).

Natomiast zdecydowanym minusem jest jego smak. Mocny smak słodu (kukurydza?) ale w takim nieprzyjemnym wydaniu, do tego zupełny brak goryczki.

Prawdę mówiąc, to już bardziej smakowało mi np. Góralskie z Grybowa.

Comment

• podswierkiem
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2010.11
          • 796

Opinia laika, wielbiciela piwa od 20 lat

Okocim O.K. Beer - skuszony nazwą i etykietą, nawiązującą do lat mego dzieciństwa (pamiętam etykietę wklejoną do barku rodziców), nabyłem i nalałem sobie do szkła. Zapach dość przyjemny; piana obfita, drobnoziarnista i utrzymująca długo swój kożuszek. Wysycenie trwałe. Smak, cóż, zbyt mało chmielowy. Dla mnie: dobre piwo do obiadu (kolacji). Opakowanie - nostalgia. ...i chyba głównie do osób pamiętających "cud gospodarczy lat 70-tych" jest skierowany ten produkt (jak tzw. "szynka jak za Gierka" dostępna w Piotrze i Pawle).
          "Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
          Niechybnie brakuje tam nas!
          Od stania w miejscu niejeden już zginął,
          Niejeden już zginął kwiat!"

Comment

• Javox
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2009.11
            • 6414

Z poprzednich postów wynika jasno - nostalgia... dla mnie zwłaszcza za treściwszym smakiem...

Moja butla nie dała takiej piany jak poprzednikom co pogorszyło doznania...
            Potwierdzam wodnistość i słabość koniecznych /spodziewanych/ smaków... szkoda.

Pite z butelki ze słonym "grillem" pewnie pasuje idealnie...
            ale teraz zima...
            Last edited by Javox; 2011-01-15, 14:32.

Comment

• dragosani
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2011.04
              • 3

Witam,
              Okocim O.K. polecałem klientom mojego sklepu z piwami regionalnymi i każdy wracal po więcej i był zadowolony, chyba nie było nikogo komu by nie smakowało do tej pory.
              Będąc w hurtowni kilka dni temu chciałem pobrać parę skrzynek i tu zaskoczenie: okazuje się że Okocim postanowił wprowadzić to masowo na rynek więc moja hurtownia ktora specjalizuje sie stricte w dobrych piwach zrezygnowala ze ściagania Okocim O.K. jako że przedstawiciele koncernu sami beda juz to wprowadzac więc cięzko bedzie z tym konkurowac cenowo. Jeśli to prawda a nie plotka to myślę że możemy oczekiwac wkrótce znacznego pogorszenia jakosci tego piwa

taka ciekawostka, przepraszam za offtop.

D.

Comment

• szu29
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2011.04
                • 98

Mało chmielu niestety, ale,jako koncerniak , to i tak wypada chyba najlepiej OK Ocena 3/5
                http://www.bogatyojciec.pl/?A=59337

Comment

• robert19r20
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2010.10
                  • 78

gdzie w Katowicach jest ono dostepne? wie ktoś może? w całym Chorzowie nie ma go nigdzie

Comment

• Rzeszowiak
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼
                    • 2009.04
                    • 1597

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dragosani Wyświetlenie odpowiedzi
                    Jeśli to prawda a nie plotka to myślę że możemy oczekiwac wkrótce znacznego pogorszenia jakosci tego piwa
                    Trudno uwierzyć, że jest to możliwe.

Comment

• borvaros
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2011.01
                      • 8

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Nicolae Wyświetlenie odpowiedzi
                      Przepraszam za wprowadzenie w błąd. Ryżu do O.K. nie dodaje się już od paru lat. Jest to klasyczny full light bez ryżu .
                      piłem ostatnio w ilości sztuk 2 na głowę w miejscowości Tarnogród w województwie lubelskim i powiem wam że piwko jest O.K. ale tylko tyle

Comment

• Javox
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2009.11
                        • 6414

Piłem dziś i że było zimne na upale to przeszło znośnie...
                        Już lepszy zielony Okocim butelkowy bo goryczkowy i jakoś lepiej gazowany...
                        a ta zupka teoretycznie słodowa OKeja nie jest zbyt dobra...
                        Cena z butelką ok 3 zł... nie była z kosmosu...

Comment

• Daniel88
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2011.07
                          • 9

no widzisz ja zapłaciłem około 4 zł a piwo gorsze od wojaka za 1,50

Comment

• Javox
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2009.11
                            • 6414

no to kawał drogi jest do Gdyni... Bosmana pij prawie to samo albo nawet lepszy...

Comment

• Daniel88
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2011.07
                              • 9

Bosman prawie to samo porównujesz z czym ? Bosmana u siebie w mieście nie widziałem z tego co wiem to jest dostępny tylko w zachodniopomorskim.Porównałem akurat okocima ok beer-a z wojakiem zielonym bo piłem ostatnimi czasy ten najtańszy KaPowski produkt dla tego takie porównanie. Pozdrawiam

Comment

• dipeone
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2010.05
                                • 741

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Daniel88 Wyświetlenie odpowiedzi
                                Bosman prawie to samo porównujesz z czym ? Bosmana u siebie w mieście nie widziałem z tego co wiem to jest dostępny tylko w zachodniopomorskim.Porównałem akurat okocima ok beer-a z wojakiem zielonym bo piłem ostatnimi czasy ten najtańszy KaPowski produkt dla tego takie porównanie. Pozdrawiam
                                A ja Bosmana widzę bardzo często w sklepie sieci Lidl w Rumi, poza tym był dostępny w Alkoholach Świata na Piłsudskiego jakiś czas temu.

Comment

Przetwarzanie...
                                X