ja kupuję Speciala w butelce po 2,35 i przyznam, ze jestem pozytywnie zaskoczony jakością, niby z Żywca, ale nie smakuje jak koncernowy, bezsmakowy wyrób
EB, Specjal
Collapse
X
-
A czy cena ma tutaj jakieś znaczenie? Piwo jest z Elbląga a nie Żywca!
Comment
-
-
Kupiłem z konieczności, bo nic ciekawszego w sklepie nie było. No i patrz pan, smakuje. Przyjemny, całkiem głęboki posmak aż do ostatniego, trochę ciężkawy, jak w wielu polskich mocnych, ale jako się rzekło, przyjemny. Gdzieś w tle nawet goryczka.
Między dwoma Specjalami ostało mi się w spadku pół puszki Żywca i to jest szok, jaki kukurydziany szajs oni wciskają w ramach tej "premiowej" marki. Niby powinienem wiedzieć, ale mimo wszystko... Naprawdę wstydu nie mają...
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złotawy, ale nieco za jasny. Obiecuje więcej, niż faktycznie doświadczymy pijąc. [3.5]
Piana: Bardzo wysoka, wręcz trudno przelać całe piwo do kufla. Dosyć szybko opada. [3.5]
Zapach: Beznadziejny. Kwaśny, do tego pachnie bardziej wódką, niż piwem. Zdecydowana porażka [1]
Smak: Niewiele lepszy, niż zapach. Goryczka próbuje się przebić, ale jednak kwaśnawe to piwo i mało treściwe. No nie smakuje mi. [1.5]
Wysycenie: Poprawne na początku, jednak po wypiciu ok. 1/3 kufla - mocno słabnie. [2.5]
Opakowanie: Ładne. Na plus można poczytać to, że od lat prawie się nie zmienia. Jak zwykle w piwach koncernowych - brak informacji o zawartości ekstraktru. [3.5]
Uwagi: Ogromne rozczarowanie. Zachęcony opiniami tutaj spodziewałem się czegoś lepszego - a tu porażka. Zwłaszcza zapach jest dla mnie odpychający. Piwo sprawia wrażenie, jakby w trakcie produkcji oszczędzano na czasie, a procenty dopełniano spirytusem. Być może to wina okresu wakacyjnego i zasady produkowania byle szybciej i więcej. Tak czy inaczej długo to piwo nie zagości w moim kuflu - najpierw muszę zapomnieć, że mi nie smakuje. Jest zbyt wiele naprawdę dobrych piw, żeby marnować czas na coś takiego.
Moja ocena: [1.775]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasne złoto, trochę za jasny. [3.5]
Piana: Tragedia, mimo lania z dużej wysokości, pojawiła się na kilka sekund, gruboziarnista, później nie było po niej nawet śladu. [1.5]
Zapach: Przeważa chmiel, w tle gdzieś delikatny słód, jednak nie pachnie najprzyjemniej. [3]
Smak: Tak jak w zapachu, przeważa chmielowa gorycz, złamana delikatnie słodyczą. [3]
Wysycenie: Zdecydowanie za słabe. [2]
Opakowanie: Etykieta całkiem ładna, jednak brak podania ekstraktu. [3.5]
Uwagi: Zachęcony dobrymi opiniami użytkowników, zakupiłem je w cenie 2,19 zł (pani przy kasie chyba nie naliczyła kaucji), niestety nie jest to smaczne piwo, jest bardzo przeciętne, jedynie cena może się w nim podobać.
Moja ocena: [2.85]Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
-
5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robox Wyświetlenie odpowiedziLatarniku, kapsel też eksportowy? Tzn. napis pod Specjalem: Jasny Pełny czy Malt Liquor?5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasny kolor właściwy [3.5]
Piana: trzyma sie dość długo , ładnie się pieni [4]
Zapach: nie stwierdziłem negatywnych zapachów ale do ideału troszkę brakuje [4.5]
Smak: głęboki smak jednak po kilku piwach zdecydowanie przepija się [4]
Wysycenie: trochę zbyt duże nasycenie [3]
Opakowanie: chyba najgorsza część grafika mało ciekawa [2.5]
Uwagi: kiedyś było znacznie tańsze jednak raz na jakiś czas polecam, szczególnie w czasie wakacji zimne jest bardzo smaczne.
Moja ocena: [4.025]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------Last edited by ART; 2010-03-21, 00:14.
Comment
-
-
Jadąc na zlot do Łeby zatrzymałem się przy jakimś sklepiku na Kaszubach, żeby kupić piwo.
- Poproszę skrzynkę jakiegoś piwa stąd. A przynajmniej z Pomorza.
- Nie mam, tylko w puszkach i w plastiku.
- A Specjal jest? To poproszę z kaucją.
Marne było, ale wypiliśmy. Nie to, że niesmaczne czy śmierdzące - zupełnie bez smaku, bez zapachu, tylko woda, procenty i żółty barwnik.
Wydaje mi się, że wcale nie jest z Pomorza. W typowy sposób dla GŻ piwo pewnie zostało wyprodukowane w browarze w Warce albo gdzie indziej...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedzi(...)albo gdzie indziej...
Comment
-
-
Może gdyby w Elblągu w stoczni Schichaua nie powstawały kiedyś ogromne pancerniki, to bym się zastanowił...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziMoże gdyby w Elblągu w stoczni Schichaua nie powstawały kiedyś ogromne pancerniki, to bym się zastanowił...
Comment
-
Comment