BOSS, Chojrak Jasne

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24058

BOSS, Chojrak Jasne

Piwo gotowe do oceny
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
  • jaro109
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.11
    • 71

Ocena z ARTomatu

Kolor: jasnobursztynowy, klarowny, może nawet trochę za ciemny przez co mylący jak na tego typu piwo. [3.5]
    Piana: i tu miłe zaskoczenie, po wlaniu tworzy trwałą, drobnoziarnistą, gęstą i wysoką warstwę w kolorze białym, z upływem czasu przeistacza się w niewysoki dywanik szczelnie pokrywający powierzchnię piwa [4.5]
    Zapach: mało intensywny chmielowy z prawie niewyczuwalnym składnikiem słodowym. [2.5]
    Smak: dość specyficzny a mianowicie dominacja chmielowej goryczki na tle pozostałych składników jest na tyle dominująca, że można by nazwać to piwo "wytrawnym" używając terminologii dla win. [3]
    Wysycenie: odpowiednie, nawet pod koniec dość wyrażne i przyjemna dla oka [4.5]
    Opakowanie: nie powala na kolana, etykieta w małokontrastowej gamie kolorów przypominająca nam trendy lat 80-tych. [3.5]
    Uwagi: przyzwoite piwo na obecne upały, tylko co będzie jak się skończą........?

Moja ocena: [3.1]

Comment

• Budvar
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2005.09
      • 265

Ocena z ARTomatu

Kolor: słomkowo-złoty, klarowne [3.5]
      Piana: szybko redukuje się do postaci kożuszka, ale w tej formie jest bardzo trwała, dodatkowy plus za tworzenie pięknych wzorów na szkle w miarę ubywania płynu [3.5]
      Zapach: dośc ulotny i niewyraźny, powiedziałbym, że słodowy, choć nie znajduje to potwierdzenia w smaku [3.5]
      Smak: przede wszystkim dość wodnisty, ale z dość wyraźną, chmielową goryczką [3.5]
      Wysycenie: w miarę przyzwoite [3.5]
      Opakowanie: estetyczne, pomysłowe, przykuwające uwagę, ładne - w biało-złoto-zielonej tonacji, ale przy tych wszystkich komplementach, duży dysonans wprowadza goły kapsel [4]
      Uwagi:

Moja ocena: [3.525]

Comment

• Shlangbaum
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2005.03
        • 5828

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasno złoty. Trochę za blady. [4]
        Piana: Do końca trwała obrączka i plamy. Pozostawia też trwałe obrączki na ściance szklanki. [4]
        Zapach: Lichy. Lekko chmielowy zmieszany z diacetylem. [3]
        Smak: Smak przypomina zjełczałe masło. Piwo bardzo niedofermentowane. Goryczka za słaba. Z trudem wypiłem połowę tego piwa. [1.5]
        Wysycenie: Ledwo co wyczuwalne. Z początku przy otwarciu butelki ilatnia się jego większa część. Bardziej nagazowana jest woda z ogórków kiszonych [2.5]
        Opakowanie: Brzydka i uboga etykieta. Bardzo nie poważna... [2.5]
        Uwagi: Totalna porażka. Nawet za 1,30 zł, które na to piwo wydałem

Moja ocena: [2.5]

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• babalumek
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.02
          • 1207

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bardzo ładny, złocisty. [4.5]
          Piana: Nieźle, nie ma jej za dużo ale jest stała i utrzymuje się do końca. [3.5]
          Zapach: Chmielowy, ale taki jednak odrzucający, poza tym żadnych "posmaków". [2]
          Smak: Gorzkawy, chmielowy, ale dno. Jaka cena, takie piwo, goryczka z gatunku piwa za 1 zł. Żadnych słodowych posmaków, po prostu niedobre. [1.5]
          Wysycenie: Niskie, dla mnie w sam raz. [4]
          Opakowanie: Durna nazwa piwa, ale etykieta dość oryginalna i wyróżniająca się, trochę jak z piw pszenicznych, jak je znalazłem myślałem że to właśnie jakieś przeszniczne odkryłem [4]
          Uwagi: W czasach gdy koncerny robią promocje i obniżają ceny niektórych produktów (np Bosman za 2 zł) a z drugiej strony mamy marketowe piwo za 1 zł, Chojrak jest piwem dla nikogo...

Moja ocena: [2.275]
          MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• MarcinKa
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2005.02
            • 2737

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoto słomkowy, bardzo jasny. Piwo jednak należy do klasy gdzie taki ma racje bytu. [3.5]
            Piana: O dziwo dość trwała. Niestety mała i dużo dużych bąbli. Niejednorodna i nie najładniejsza. [3]
            Zapach: Na pierwszy plan wysuwają się nuty charakterystyczne dla BOSSa. Poza tym delikatna chmielowość. Zapach raczej mało intensywny. [3]
            Smak: Smak słaby. Piwo wodniste. Lekka chmielowość i posmaki BOSSa. Na koniec gorzkość, goryczka. Piwo w stylu chmielona gorzka woda. Pić się da bez problemu ale denerwuje wodnistość. [3]
            Wysycenie: Przeciętne. Trochę za słabe i brak go pod koniec. [3.5]
            Opakowanie: Graficznie i kolorystycznie słabo. Nic ciekawego, od razu widać, że to piwo z dolnej półki. No i obciachowa dla wielu nazwa. Całość uzupełnia goły kapsel i brak informacji o ekstrakcie. [2.5]
            Uwagi: Byle jakie wodniste piwo. Wyraźnie brak mu treści. Smak również słaby. BOSSowi wyraźnie lepiej wychodzą Mocne piwa.

Moja ocena: [3.025]
            To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment