ciekawe, bo Smoczą też ostatnio przeceniano, ale z datą listopadową. Nie wyciągałbym jednak tak dalekoidących wniosków.
Relakspol, Krakowiak
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cezsmrtan gdzież ta buda?Piweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!
W browar.biz: smrtan | w Piweczko.org: slobodan
Mój browar domowy
Etykiety moich piw domowych
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika smrtanw małej bocznej uliczce od Łużyckiej, ale żeby podać dokładniejsze namiary bedę się tam musiał jeszcze raz przejść. Czego też nie omieszkam dzisiaj uczynić
Krakowiaka zostało 8 sztuk. Cena 1,50.Piweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!
Mój browar domowy
Comment
-
-
Krakowiak
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika smrtan...a dokładnie ul. Lirników - przedłużenie Karpińskiego w stronę Białoruskiej. Porozmawiałem trochę z panią ze sklepu. Krakowiaka przenieśli z innego punktu - z Gołaśka - gdzie nie schodził wcale. Trudno powiedzieć coś mądrego n/t jego "schodzenia" na Lirników gdyż sam wykupiłem ponad pół skrzynki... Zdaniem pani sprzedającej nikto go nie kupuje bo cała okolica pije piwa mocne (i tu gest w stronę Relakspola stojącego obok Krakowiaka, który ponoć schodzi bardzo dobrze...)
Krakowiaka zostało 8 sztuk. Cena 1,50.
Co kupuje z przerwa 3 tygodniowa to smakuje inaczej.Raz jest gorzkie raz łagodniejesze.
Jesli chodzi o smoczą głowe to tu piwo jest idealne. ZAwsze ten sam smak.
A piwo Krakowiak bedzie sie sprzedać jak ktoś w ten produkt zainwestuje reklame. Na chwile obecną myśl marketingową włąsciciela Relakspolu pozostawiam bez komentarza.
pozdrawiam
madeii
Comment
-
-
Moim zdaniem i z tego co można było przeczytac i innych forumowiczów, smocza głowa wcale nie była równa. Po pojawieniu sie Krakowiaka zdecydowanie, straciła w naczach, żeby poprawić swój wizerunek wraz z niedawną nową warką...Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika madeiijestem do dyspozycji
pozdrawiamTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika madeiiNa chwile obecną myśl marketingową włąsciciela Relakspolu pozostawiam bez komentarza.
pozdrawiam
madeii
również pozdrawiamPiweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!
Mój browar domowy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika smrtanojojoj.... co będzie jak to szef przeczyta?
również pozdrawiam
...po pierwsze to nie moj szef!!! i raczej sie nie zanosi aby był moim szefem..(moja osobowosc jest raczej ustawiona na ludzi z autorytetem) a obawy nie ma bo nie ma pojecia o internecie.
..a po drugie marketinkiem w Relakspolu zajmuje sie Pani Siudek. Jak poprosisz o e-mail do firmy to Pani napisze ci na kartce wyrwanej z zesztu nastepujaco:
relakspol.małpa.kom.pl
pozdrawiam
Comment
-
-
proszę ograniczyć się w tym temacie li tylko (ha! używam sobie po powrocie) do opisywania wrażeń związanych z tytułowym piwem. kolejne posty nie na temat wyjdą na spacer- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika madeiiMoim zdaniem Krakowiak to piwo experymentowe.
Co kupuje z przerwa 3 tygodniowa to smakuje inaczej.Raz jest gorzkie raz łagodniejesze.
Jesli chodzi o smoczą głowe to tu piwo jest idealne. ZAwsze ten sam smak.
A piwo Krakowiak bedzie sie sprzedać jak ktoś w ten produkt zainwestuje reklame. Na chwile obecną myśl marketingową włąsciciela Relakspolu pozostawiam bez komentarza.
pozdrawiam
madeii
Na przestrzeni 2 miesięcy piję "trzeci zakup" tego piwa z trzeciego źródła. Wszystkie smakowały tak samo. Wszystkie miały na kapslu taką samą datę przydatności (17.12)
Z Twojego postu wynika, że warek Krakowiaka było już X-naście...
Z moich skromnych doświadczeń raczej wygląda na to że były to dwie, góra trzy warki (?)
Czekam, aż mię ktoś wyprowadzi z błędu....Piweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!
Mój browar domowy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika smrtanjako że akurat kolejnego Kakowiaka wypiłem to pozwolę sobie ad rem:
Na przestrzeni 2 miesięcy piję "trzeci zakup" tego piwa z trzeciego źródła. Wszystkie smakowały tak samo. Wszystkie miały na kapslu taką samą datę przydatności (17.12)
Z Twojego postu wynika, że warek Krakowiaka było już X-naście...
Z moich skromnych doświadczeń raczej wygląda na to że były to dwie, góra trzy warki (?)
Czekam, aż mię ktoś wyprowadzi z błędu....
jest na ulicy bozego ciała sklep z alkoholami i tam Krakowiak ma w miare duzą rotacje, moze tak trafisz na jakis EXTRA egzemplarz.
..myśle , ze szkoda mojego czasu na wypowiadanie sie na temat tego piwa i tego browaru.
Moim zdaniem piwo Smocza Głowa w 2-wersjach jest orginalnym i jedynym produktem piwa ALE warzonym wg Tomka receptury ....,a Krakowiak wydaje sie tzw"podróba- chińską" aby zejsc z ceny i do tego jeszcze nie dopracowanym.
pozdrawiam
Comment
-
-
Miło mi poinformować, że niedalej jak parę dni temu rozlano kolejną warkę Krakowiaka, którą właśnie degustuję, więc nie jest tak źle. Po informacji o zamknięciu Piwiarnii spodziewałem się najgorszego, czyli zamknięcia browaru.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesMiło mi poinformować, że niedalej jak parę dni temu rozlano kolejną warkę Krakowiaka, którą właśnie degustuję, więc nie jest tak źle. Po informacji o zamknięciu Piwiarnii spodziewałem się najgorszego, czyli zamknięcia browaru.
....nie moj interes ..ale czas pokaże czy warto przyzwyczajac sie do tego piwa.
pozdrawiam
Comment
-
-
a ja chętnie pochodzę po sklepach i sobie zapoluję żeby się napić. Choćby "ten jeden jedyny ostatni raz..."Piweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!
Mój browar domowy
Comment
-
Comment