Ja osobiście nie lubie warki,uważam że jest to piwko dal kogoś kto lubi słodkie piwa(ja za takimi nie przepadam). Jedynie co je ratuje w moich oczach to zawartość alkoholu .
Warka robi jedne z lepszych polskich piw i latem pilem beczkowe jasne i strong i bylo ok. Niedawno kupilem butelkowe i jasne smakuje jak apteka - dziwne, moze to przejsciowe?
Jak mnie Art nie wytnie to się dowiecie co sądzę a mianowicie:
Warka jasne pełne nie jest tak obrzydliwie słodka jak Strong ale i tak jest z 2 razy za słodka (a może raczej za mało gorzka) jak na dobre (dla mnie) piwo.
ART napisal/a Warka jasne pełne nie jest słodka (...)
Ależ jest i to bardzo (czoć nie tak jak Strong). Byłem tydzień temu na koncercie Rammstein w Spodku. Dawali tam Warkę i to w jakiej cenie! 3zł/0,5. (Coca-cola kosztowała 4zł). Nie muszę chyba pisać iż był to wtedy dla mnie boski napój. Po kupieniu moża było sobie przywalić w automat sprawdzający siłę ciosu. za 800 pkt. dostawało się Piwko gratis, a za 900 Piwko i koszulkę. Nistety nie udało mi się tego ustrzelić.
Ogólnie jednak tak: jak nie ma nic lepszego to i Specjal przejdzie.
Ocena 3+
Piłem wczoraj, jechało spirytusem, miało zbyt kwaśny smak i ogólnie to ja nie wiem jak ten biznesmen z reklamy mógł dać się tak naciąć, żeby tyle zamawiać!
"Mam powody
Powstrzymywać się od wody.
Od wody mnie w brzuchu kole:
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
Cordel napisal/a Piłem wczoraj, jechało spirytusem, miało zbyt kwaśny smak i ogólnie to ja nie wiem jak ten biznesmen z reklamy mógł dać się tak naciąć, żeby tyle zamawiać!
Nie no lekka przesada.Może nie jest to szczyt sztuki warzelnianej ale żeby tak zaraz spirytusem? Fe. Trafił Ci się egzemplarz wybrakowany chyba.
Andro z wyspy jednej takiej.
http://www.bahama.uznam.net.pl/
E: 12%
A: 4, 6%
Mam kłopot z tym piwem, bo parametry jego są takie same jak Polskiego Lagera z tego samego browaru (tam się sypnąłem wpisując 4, 8 alko, i nie mam już możliwości edytowania, ale było, tak jak tu 4, 6).
Piłem bezpośrednio po Polskim Lagerze i na 99,9% jestem...
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Barwa - jasne złoto.
Gaz - średni.
Aromat - zbożowość gorzkawa, nieco piwniczna.
Smak - słodkawe, zbożowość piwniczna. Lekka goryczka potem było...
Piwo do nabycia w sieci Dino. Alkohol 5,6%, innych danych brak. Cena 2,80zł za puszkę. Kolor ciemne złoto, klarowny. Piana obfita, jak zawsze w Głubczycach. Zapach dziwny, metaliczno-słodowy. Smak, no cóż, bardzo specyficzny. Na początek mocny metal, w tle wyraźne nuty kwasowo-goryczkowe. Dziwne,...
Piana - po nalaniu dość szybko pozostała obwódka.
Lacing - prawie nic.
Gaz - średni.
Barwa - jasne złoto.
Aromat - przepasteryzowane skarpety.
Smak - trochę utlenione, lekko słodkawe, zbożowe,...
Comment