Mój Kaiser pochodził z jeszcze innego browaru (warszawskiego). Bardzo mnie zaskoczył. Byłem zniechęcony do piw licencyjnych, bo jeszcze się nie zdarzyło, by było to coś innego, niż za mocno nagazowane cienkie piwo. A tu-naprawdę dobre piwo. Gaz w normie, goryczka też, smak świetny. Ocena - w okolicach piątki.
Van Pur, Kaiser Premium (lic.)
Collapse
X
-
skąd wiesz że to był Kaiser z Warszawy? Może tak jak w przypadku innych piw podawany jest tylko adres siedziby BU Polska?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Zachęcony opiniami na forum bedąc w Auchan sięgnąłem po to piwo i zapewne jeszcze wiele razy sięgnę!! Ładna piana,wyraźny smak wszystko w łądnym opakowaniu!!
Brawo Van Pur - tam naprawdę warzą dobre piwko!!!
Moja ocena: [4.275]Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
kolor: jasnozłoty;
zapach: słaby, chmielowy, właściwie neutralny;
gaz: kiepski;
piana: niezbyt obfita, mało gęsta, ulotna;
smak: mało zdecydowany, kiepsko zrównoważona goryczka, pozostawia w na podniebieniu kwaśny posmak.
przeciętny pilsik zważywszy na dawną reklamę w TV "więcej szacunku, panowie!" zdanie na wyrost.
Moja ocena: [2.8]
Comment
-
-
ART napisał(a)
skąd wiesz że to był Kaiser z Warszawy? Może tak jak w przypadku innych piw podawany jest tylko adres siedziby BU Polska?
Wynika z tego, ze producent właściwy, z Austrii, rozpuścił licencję po kilku browarach, aby marka stała się znana.
Comment
-
-
Gollum napisał(a)
W dwóch różnych sklepach widziałem tego samego Kaisera, rózniącego się tylko nazwą producenta na kontretykiecie. Na jednym wyraźnie stało: PRODUCENT: Brau Union, ul. Grzybowska (i tak dalej) Warszawa. Na drugim było: PRODUCENT: Van Pur i tak dalej.
Wynika z tego, ze producent właściwy, z Austrii, rozpuścił licencję po kilku browarach, aby marka stała się znana.www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD
Comment
-
-
Moje spożyte z butelki (znalazłem u siebie na osiedlu sklepik z całą gamą piw BRAU UNION, wszystkie w firmowej lodóweczce) i stwierdzam, że piwo badzo mi posmakowało. Średni gaz, pianka o.k. a więc skoczę po jeszcze jednego.
Co ciekawe puszkowy Kaiser chyba zmienił lekko szaty?
Comment
-
-
Butelkowy Kaiser już jest wnowych szatach.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Tak to rzeczywiście udany wyrób! Pamiętam, że kilka lat temu opijaliśmy się z kumplem Kaiserem, ale teraz jakby był mniej dostępny.
Muszę się rozejrzeć i odświeżyć sobie smak.
Jakbym miał oceniać to Kaiser spokojnie zasługuje na dobrą czwórkę!
Comment
-
-
Tak się składa, że w ostatnich tygodniach kupuję własnie Kaisera .
To piwo klasy premium przeznaczone na najwyższą półkę sklepową sprzedawane jest obecnie po bardzo przystępnej cenie (2,09 PLN), a nic nie straciło ze swojej klasy.
Warzone zapewne wyłącznie w Rakszawie (Van Pur), gdzie zaczęto jego licencyjną produkcję zanim Brau Union przejęło Browary Warszawskie i Bydgoskie.O!Nanobrowar Domowy "PiwU"
Comment
-
-
No nie wiem czy dobra lokalizacja, bo dorwałem Kaisera chyba oryginalnego warzonego i rozlanego w Linz w Austrii. Zowie się Kaiser Bieer, ma 5, 1% vol wyprodukowane przez Brau Union Osterreich AG, A-4020 Linz, Austria.
Piana - średnio gęsta, duża, pozostawia po sobie obrączkę do końca
Kolor - jasno- złoty klarowny
Zapach - słód przechodzący w chmiel
Smak - średnio treściwe to piwsko, goryczka rządzi a na końcu wyczuwalna Jacak zauważył e- prezes kwaskowatość
Nasycenie - spore, utrzymujące się do samego końca
Zakupione w Auchan Wola w Wawie za 3,99 z terminem do 22.03.2011
ART, jeśli uważasz, że należy przenieść post do Austrii nie wahaj się he he
Comment
-
Comment