O, udało się..
Piast, Wrocławski Full
Collapse
X
-
Piwofil napisal/a
We Wrocławiu full jest bardzo popularny (...) ale skoro można go dostać wszedzie to chyba tylko plus.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
A ja zkupiłem w styczniu 2002r. w Opolu w "Tequilli" z datą ważności do czerwca 2002r. i miałem straszny problem z wypiciem.
butelka 0,5l.
zaw. alk. 5,7% ekstr. 12%
piana krótka, śnieżnobiała, kolor słomkowo złocisty.
Jakieś takie kwaśne było. Pani w sklepie powiedziała, że wcześniej brała i dobrze schodziło, a teraz nawet żule nie chcą tego pić.
Wypiliśmy z kolegą po dwa i na drugi dzień miałem problemy dolnożołądkowe..... dla mnie 2
Comment
-
-
Nabyte na stacji benzynowej, pod Wrocławiem, w trakcie powrotu z Harrachova.
Dla mnie czwóra. Lekkie, a jednak goryczkowate. OK.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
gdzie się piwo warzy
tam się dobrze darzy
Comment
-
-
Dla mnie to zawsze było jedno z lepszych polskich piw i ucieszyłem się Browar Piast znowu zaczął je produkować (kilka lat temu). Bałem się, że Carlsberg zlikwiduje to piwo ale miejmy nadzieję, że nie. Ładna piana, charakterystyczny smak dla mnie wielka 5 (wielka to dodatek za to, że nawet duży browar może wyprodukować coś o tak charalterystycznym smaku i do tego jest to smak smaczny)To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Carlsberg nie zlikwidował tego piwa (przynajmniej narazie), wręcz przeciwnie, zaczął rozlewać go do swoich firmowych butelek. Zakupione we wrocławskim Tercecie. Dla mnie, po degustacji dalej najlepsze piwo z Piasta.
Szkoda tylko, że kapsle na wszystkich piwach te same.
Comment
-
-
Bardzo przyzwoite piwo. Piana, kolor zapach, goryczka, wszystko bez zarzutu. W miare lekkie, ale z charakterem. 4.25 (2-5)Popieraj małe browary!!!
Comment
-
-
Kiedyś miało 12% wag, zakładając że nic się nie zmieniło dalej tyle ma.www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD
Comment
-
-
Dla mnie piwo nr 1, ale może to ze względu na to, że na piwie wrocławskim się wychowałem. Najpiękniejsza piana wśród wszystkich piw, jakie piłem: gęsta, długo się trzyma, oblepia ścianki naczynia, można zrobić z niej bardzo ładną "czapeczkę" nad szklanicą. Zapach bardzo przyjemny, słodowy, niemalże czuć jak to piwo było robione i można sobie wyobrazić atmosferę takiego dostojnego, starego browaru. Piwo to posiada też piękną goryczkę w smaku. Teraz po zmianie typu butelek jest może jakby trochę mocniej gazowane, niż było dawniej.Jak mówiłem - moja największa miłość i piwo nr 1 w kraju.
Moja ocena: [4.9]
Comment
-
-
Bardzo treściwe piwko. Mocna goryczka ze słodowym posmakiem. Świetna, długo utrzymująca się piana. Jak dla mnie trochę za mocno gazowane. Naprawdę piwko warte polecenia.
Moja ocena: [4.075]Mniej alkoholu w piwach !!!
Comment
-
-
Piłem w sobotę, zaraz po święceniu koszyczkówKolor był chyba fajny(przez butelkę nie widać). Bąbelków jest naprawdę dużo - jak kto lubi(niektórym to może przeszkadzać, ale mi się podobało). W smaku Wrocławski Full to kwintysencja piwa!!! Wręcz poezja! Piana duża, czasami wręcz ZAduża(jak nosiłem butelkę w kielni to zrobił mi się "wulkan z piany" Zapach, jak to przystało na dobre jasne piwo - przyjemny. Opakowanie to butla z napisem Wrocławski Full i równie wrocławskim ratuszem na tle!!! Polecam!!!
Moja ocena: [4.7]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------
Comment
-
-
Regent napisał(a)
Bardzo treściwe piwko. Mocna goryczka ze słodowym posmakiem. Świetna, długo utrzymująca się piana. Jak dla mnie trochę za mocno gazowane. Naprawdę piwko warte polecenia.
Moja ocena: [4.075]pułaś
---------------------------------
"(...)W kącikach flechtów wieczór już
Lśni jak porzeczka krwawa
Ukradkiem z rdzy wycieram nóż
I między bajki wkładam"
Comment
-
Comment