Piwo gotowe do oceny
Namysłów, Imbir Beer
Collapse
X
-
Namysłów, Imbir Beer
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: kolor jasno słomkowy, jakby lekko mętne [4]
Piana: piana po nalaniu bardzo obfita z czasem opada bez śladu [4]
Zapach: zapach imbirowo lecz po kulku minutach wietrzeje [3.5]
Smak: na początku intensywny imbirowy -lekko goryczkowy po pewnym czasie w ustach pozostaje posmak chemii [3.5]
Wysycenie: jak na piwo na letnie upały ,orzeźwiające to zbyt malw wysycenie [3]
Opakowanie: puszka prawie taka sama jak przy plum beer tyle że zielona [3]
Uwagi: nabyte na opolszczyźnie w kujawach za 1,99
piwo nie rzucające na kolana ,ale dla kobiet przy grilu może być
Moja ocena: [3.525]Mniej książków więcej piwa
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nekGdy kupiłem to piwo myslałem że bedzie tak dobre jak plum,ale gdy zrobiłem 1-łyk topoczułem pieczenie w gardle.Piwo to nie jest imbirowe nie do wypicia.
Aczkolwiek moim zdaniem jest to najsłabsze piwo ze smakowej serii Namysłowa to i tak bije na głowę pozostałe polskie piwa "imbirowe".
Nie powiem,że zachowuje idealny balans między piwem a imbirem, bo mogłoby być bardziej piwne.
Imbirowe piwa z Kielc,Olsztyna i Piotrkowa są bardziej słodkie i soczkowe a jabłonowskie mimo,że dosyć piwne jest mało harmonijne.
Poza puszką jest też w butelce.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasno złoty. Jak przeciętny polski pils. [4.5]
Piana: Z początku obfita ale niestety szybko opada do...
...zera , [2]
Zapach: Lekki i słabo wyczuwalny zapach syropu imbirowego. [3]
Smak: Powinni zmienić dostawcę syropu Niestety słodkawy posmak długo pozostaje na podniebieniu. Coś jak w przypadku najtańszej imbirowej chińskiej herbaty granulowanej. Ponadto (za)lekka goryczka - ledwo wyczuwalna. Piwo mi nie smakowało. [2]
Wysycenie: Słabe. W tym przypadku to dobrze bo nie pozostaje gaz na żoładku jak w innych smakowych piwach Namysłowa. Niestety szybko się ulatnia i w szklance jest mało widoczne. [3]
Opakowanie: Opakowanie jak w całej serii piw smakowych Namysłowa - ładne [4.5]
Uwagi: Nie dość, że gorsze od Gingersa to jeszcze przynajmniej o złotówkę za drogie !!! (za 4,20 kupiłem w Opolu)
...Sprite wśród piw...
Moja ocena: [2.65]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnozłocisty, klarowne [3.5]
Piana: biala, drobna, bardzo szybko opada, nie osadza się na szkle [2.5]
Zapach: sztuczny, lekko słodkawy z delikatnym imbirowym zapachem [2]
Smak: tak jak i zapach, sztuczny chemiczny posmak imbiru, lekko szczypiacy w język i podniebienie, piwny posmak da sie wyczuć gdzies bardzo daleko.... [1.5]
Wysycenie: za duze [3]
Opakowanie: średnio ciekawa puszka w zielonej tonacji, bez rewelacji [3.5]
Uwagi: Kolejny sztuczny aspartanowy produkt, po dwóch łykach zasiliło zlew, zakupione w Klifie na Okopowej
Moja ocena: [2.05]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika klossImbir ma właśnie taki lekko piekący, pikantny smak i to piwo właśnie jest imbirowe- zdecydowanie bardziej niż popularny "Gingers".
Aczkolwiek moim zdaniem jest to najsłabsze piwo ze smakowej serii Namysłowa to i tak bije na głowę pozostałe polskie piwa "imbirowe".
Nie powiem,że zachowuje idealny balans między piwem a imbirem, bo mogłoby być bardziej piwne.
Imbirowe piwa z Kielc,Olsztyna i Piotrkowa są bardziej słodkie i soczkowe a jabłonowskie mimo,że dosyć piwne jest mało harmonijne.
Poza puszką jest też w butelce.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nekWidze że kolega z browaru
Sorry za offtopic.Last edited by Maggyk; 2006-09-14, 18:44.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowy, bardzo jaśniutki. [3]
Piana: Oranżadowa, czyli gruboziarnista i znika równie szybko jak się pojawia. [2.5]
Zapach: Imbirowy, nic poza tym. [3]
Smak: Imbirowo-toksyczny. Te wszystkie "E" w skałdzie nie współtworzą ciekawego efektu. Goryczka wyczuwalna, ale mało przyjemna w kompozycji z całą resztą. [2.5]
Wysycenie: Dość mocne, pasuje raczej do gazowanego napoju. [3.5]
Opakowanie: Zielona konserwa mająca podkreslić kolorystyką smak piwa. Nic rewelacyjnego. [3]
Uwagi:
Moja ocena: [2.775]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor jak kolor słomkowy, gdyby nie to że to piwo smakowe to z wyglądu można powiedzieć zwykłe piwo. [3.5]
Piana: Jak w każdych piwa smakowych z Namysłowa, na początku, gęsta, duża potem szybko opada [4]
Zapach: Fajny zapach. [5]
Smak: Hm, smak trochę czuć imbirem i czymś jeszcze chyba jakimiś pomarańczami, nie wiem dziwny jak dla mnie [3.5]
Wysycenie: Na początku idealne potem gaz szybko zanika [4]
Opakowanie: Bardzo ładna zielona puszka, podobna do pluma [5]
Uwagi: Zdecydowanie z piw smakowych z Namysłowa wolę Malinę albo Pluma. To w ostateczności może być a i tak lepiej mi smakuje od gingersa
Moja ocena: [4.175]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nekWidze że kolega z browaru
Nie lepiej się ujawnić i napisac to w profilu?? Ale od kiedy biedny Van-Pur jest takim wrogiem Namysłowa??
Comment
-
Comment