Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4
Wyświetlenie odpowiedzi
Jabłonowo, 23
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Salceson Wyświetlenie odpowiedzigdzie je można na mazowszu zakupić
Warszawa, ul.Pejzażowa 2 lok. U-2
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Wygląda jak koźlak, a to przecież wiadomo co jest...
Ładny, miedziany kolor bez zmętnienia. [3.5]
Piana: Po minucie od nalania prawie brak. [1.5]
Zapach: Ciepły, słodowy... Już sam zapach rozgrzewa. Lekki karmel i brak, o dziwo spirytusu. [3]
Smak: Bardzo słodkie, jednak takie zwyczajnie słodowe, a nie karmelowe. Goryczka od alkoholu, aczkolwiek nie męczy tu żaden spirytusowy posmak. Jak na mózgotrzepa nawet niezłe. Brak wad i obcych doznań. [3]
Wysycenie: Średnie, w stronę niskiego. Wysokie byłoby zabójcze... [3]
Opakowanie: Nowa etykieta, prosta, bo i piwo jest proste i skierowane do konkretnego odbiorcy. Kapsel firmowy. [3]
Uwagi: 23 is back ! Piwo powróciło i to w niezłym stylu. Te 10 % alk wali w łeb wyraźnie, ale zdradziecko, gdyż jest zakryte dużą słodyczą.
Kupiłem u mnie w Ełku za 2,15 złotych i jestem przekonany, że za taką cenę to będzie hit wiosny, a nawet lata ( jeśli niektórzy się nie zapiją nim do tego czasu). Warka 19.08.2016. Będąc w sklepie widziałem, że schodzi jak świeże bułeczki.
Moja ocena: [2.875]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Earl Grey, przejrzyste. [4.5]
Piana: Niewysoka i nietrwała. [2]
Zapach: Trochę karmelowy, wyraźnie słodowy. Lekki aromat toffi. [3]
Smak: Piwo jest bardzo wytrawne i karmelowo słodkie. Alkohol dobrze ułożony, ba, właściwie niewyczuwalny - można łatwo zapomnieć, że pije się piwo o mocy wina. Jednak poza lekką karmelową słodkością w tym piwie nie ma nic. Niemniej w swojej klasie jest chyba naprawdę dobre. [3.5]
Wysycenie: Niskie, w porządku. [5]
Opakowanie: Napisali, że piwo jest wysokoodfermentowane, nie kryją się też, że użyli barwnika, zamiast napisać "zawiera słód jęczmienny". Sama etykieta - bez szału. [3.5]
Uwagi: Ej, na swój sposób to jest nawet smaczne.
Moja ocena: [3.3]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy klarowny. [4]
Piana: Kremowa, drobna, niewysoka i nietrwała. Ale przy tych parametrach... [3]
Zapach: Słód, karmel, lekkie nuty winne i delikatny powiew alko . [3.5]
Smak: Karmel, ślad suszonych owoców i wina, tępawy, chropawy alkohol. [3]
Wysycenie: Niezbyt wysokie, i bardzo dobrze. [4]
Opakowanie: Strasznie prosta, niebieska eta. Wyeksponowane "23", bezsensowna nazwa. Kapsel browaru. [3]
Uwagi: Mam wrażenie, że w Jabłonowie określenie "marketing" jest kompletnie nieznane. Wystarczyłoby dać nową, wyrazistą etę, zmienić nazwę na "barley wine" i naprzód! Dla beergeeków po co najmniej PLN 6 za flaszkę...
Kupiłem z sentymentu, zdarzało mi się wypijać takie piwo ze dwadzieścia lat temu, wątroba była wtedy młodsza... .
Aha, oceniałem jako "supermocne", więc noty całkiem wysokie.
Moja ocena: [3.275]
Comment
-
Comment