Wszystkie piwa butelkowe z Leżajska maja literkę H. Jakiś czas temu, kiedy wstrzymano z powodu infekcji butelkę w browarze, w sklepach była tylko butelka z Warki.
Leżajsk, Pełne
Collapse
X
-
aha, czyli zepsuto mi piwo już do końca.
No cóż, kupię jeszcze z raz w innej kondycji dnia i wtedy wydam ostateczny osąd.
Wreszcie muszę kupić butelkę w zwykłym sklepie oraz puszkę z biedry i porównać :]
Comment
-
-
w kodzie H
Było dość chłodne, ale nie zmrożone.
O dziwo wypiłem bez bólu i nawet jeszcze drugie by weszło.
Z tym, że nie piłem piwa prawie tydzień, więc dlatego mogło mi nad wyraz smakować.
Nawet jakąś goryczkę wyczuwałem i słodowość.
Na końcu szklanki zaczynała dobijać się do głosu lekka pustka koncernowa, ale ogólnie całość weszła gładko.
Piana marna. Kolor ładny okolice złota, wysycenie nie przesadzone. ogólnie skojarzenia jakbym pił lżejszą wersję brackiego, bo nawet zdawało mi się że była nuta metalu, ale test pokazał, że tylko mi się wydawało.
Cena 2,31 w Tesco
Kupię jeszcze raz i zobaczę czy to zwyżka formy piwa czy to był wpływ mojej absencji.Last edited by dlugas; 2014-06-04, 11:48.
Comment
-
-
N to Leżajsk lub Warka
Chyba nadal nie wyjaśnione.
Jak mocno alkoholowe i ciężkawe to Warka a jak lekki i koncernowe to "nasze"
Tak sobie dedukuję :]
Comment
-
-
Moje zapiski twierdzą, że piłem już Warkę jasną Tatrę z tym kodem N
Zwykłe, nie ciężkawe eurolagery.
Wszędzie tylko Leżajsk H i K bardzo sporadycznie N.
Może w sezonie jesienno zimowym zbiorę kilka kodów i machniemy porównanie :]
Comment
-
-
Właśnie skończyłem wersję H butelka
Koncerówka pełną parą.
Lepsze od tatry i Tyskiego czy Lecha, ale jedno i dość. Goryczunia ziołowo-łodygowo gdzieś tam na końcu się pojawia. Wszystko psuje koncernowo ściero pustka która pozostaje po każdym przełkniętym łyku.
1,59zł kupione w promocji aby odświeżyć smak.
Do zobaczenia za kilak miesięcy przy kolejnej promocji.
A kiedyś to był mój "ulubiony koncerniak" :/
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mario_Lopez Wyświetlenie odpowiedziW Biedronkach teraz 4 pak za 6,99.
Za tak niską cenę, na grilla lub na upalne dni można wypić bez większych oporów.
Cena wody mineralnej
O dziwo był lepszy niż się spodziewałem.
Rzut nie z tych ciężkawych i słodowo alkoholowych. Raczej lekkawy i nijaki eurolager.
Wypiłem nawet dwa pod rząd a to już sukces dla koncerniaka :]
Lepszy niż tatra, harnaś czy tyskie. Taki na dobitkę lub szybkie jedno po wysiłku czy na przepłukanie gardła po wypiciu 2 litrów wody przez cały dzień.
Może zakupię jeszcze jeden czteropak, będzie dla "nieoczekiwanych gości", bo będzie jak zwykle. "Lodówka, szafka oraz piwnica pełna piw, a Ty nie ma żadnego 'normalnego' "Last edited by dlugas; 2015-05-15, 15:56.
Comment
-
-
Ja pierdziele, już nie 6,99 tylko 5,99 za 4 pak Na dodatek w biedronkowej lodówce.
Rzut goryczkowy z elementami winnymi Ewidentnie trefna partia.Last edited by Mario_Lopez; 2015-06-06, 14:38.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
Comment