PIwo nietakie slabie calkiem dobrze klepie no i ta cena cieszy biedronka rullez
Belgia, Fasberg Premium
Collapse
X
-
piecyk_gazowy wie co mówi! Piwo dobre na imprezki choćby ze wzgledu na cene i na to, że niewiele go potrzeba
Comment
-
-
Jak na piwo dyskontowe, puszka nawet niebrzydka. Dobrze skomponowana kolorystycznie, nie tandetna.
Kolor klasycznie pilsowy.
Piana niezbyt wysoka i szybko opada, ale do końca zostaje kożuszek, nawet gdy już się wszystko wypije.
Zapach średnio wyraźny, słodowo-chmielowy.
Nagazowanie bardzo dobre.
Smak słodowy z wyraźną i przyjemną goryczką. Nie zostaja żadne nieprzyjemne nuty na języku.
Moja ocena: [3.525]
Comment
-
-
a jak z ekstraktem?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Fasberg Premium. Opakowanie: jedno z najgorszych jakie sobie przypominam. Piwo jest dostępne tylko w puszce (to akurat rozumiem), ale puszka ma po prostu beznadziejną, tandentną stylistykę. No ale to raczej standard w przypadku tanich piw marketowych. Kolor jasnożółty, bez rewelacji ale i bez rozczarowania. Piana gruboziarnista, niewiele z niej zostaje po kilku łykach. Zapach właściwie niewyczuwalny ale to może i dobrze że nic nie smierdziało Nasycenie zbyt małe, czuć pustkę podczas picia tego piwa. Smak lekko chmielowy, mało esencjonalny i wodnisty. Przyznam że nalanie tego piwa do szklanki było błędem, o wiele lepiej sprawdza się jako tanie piwko pite prosto z puszki na mocno zakrapianej imprezie
Moja ocena: [2.275]Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
dla Biedronki
kolor - jak na jasnepelne zbyt bardzo slomkowy
piana - biala, długo sie utrzymuje, dziurawa
zapach - uch, chyba mam juz alergie na grys, mimo, ze nie ma podanego składu to ten "smrodek" wyczuwam z daleka
gaz - w miarę
smak - zbyt płytkie, lekka slodowośc pomieszana z lekko szczypiącym kwaskowatym smakiem, nic więcej pozatym nie wyczuwam
ogólnie kiedyś bym wypił bez specjalnych emocji, ale, że już dość męczarn, popłynie moimi rurami w zlewie
Moja ocena: [3.15]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Mała zmiana Eks-11,7% i alk-5,7%
kolor- jasny bursztyn, znośny
piana- zero, choc małe ślady pozostają
CO2- takie przeciętne, słabo widać i czuc
zapach- słaby słodowo-chmielowy, w oddali lekko kwaśny
smak- słodowo-goryczkowy, dla mnie wodnisty
opakowanie- Fasberg, a może podobieństwo do Carlsberg, choć puszka całkiem inna.
Za te pieniądze to piwo dobre. Ale wolę inne, z mniejszych browarów i nie jednokrotnie o wielę droższe. Nie robione masowo. Na szczęście mało zaglądam do "biedronki".
Moja ocena: [2.55]zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasno-słomkowy [3]
Piana: Na początku obrączka, później brak [2]
Zapach: Przyjemny zrównoważony słodowo-chmielowy. [4]
Smak: cienki, z mocną nutą chmielową [3]
Wysycenie: Trochę słabe, ale jak na piwo dyskontowe to o.k. [3.5]
Opakowanie: Puszka trochę tandetna , bez wyrazu, ale rzuca sie w oczy na tle innych. [3.5]
Uwagi: Mocno schłodzone w letni dzień do przełknięcia.
Moja ocena: [3.3]
Comment
-
Comment