śmieszne bo w tym piwie nie ma ŻADNEGO smaku, a ten opis to zwykła ściema marketingowa.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
anteks napisał(a) a gdzie można zdobyć taką gazetkę z dowcipami piwnymi
'Świat Piwa- Najlepszy Magazyn Firmowy W Polsce' wydawany jest przez Kompanie Piwowarską. Ukazuje się ona co dwa miesiące. Powyższą gazetkę otrzymują tylko pracownicy browaru oraz przedstawiciele handlowi.
A jak się koleżeństwu podobają nowe "szaty" Lecha. Kapselek dołączył do mojej kolekcji, natomiast na uwagę załuguje fakt, że jest to pierwsza polska marka piwa, która pojawiła się w zielonych butelkach. Dawno temu otrąbiano wszak, że piwo w takowych szybciej się psuje czy cóś... Mnie się "nowy LECH" bardzo podoba.
"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
Czapayew napisał(a) A jak się koleżeństwu podobają nowe "szaty" Lecha. Kapselek dołączył do mojej kolekcji, natomiast na uwagę załuguje fakt, że jest to pierwsza polska marka piwa, która pojawiła się w zielonych butelkach. Dawno temu otrąbiano wszak, że piwo w takowych szybciej się psuje czy cóś... Mnie się "nowy LECH" bardzo podoba.
bez rewelacji,a nawet można rzec,że rozczarowanie.
Kolor przyzwoity,ale piana,która znika zaraz po wlaniu piwa do szklanki to już jest baaaardzo duży minus-niestety a może stety dla mnie piana jest dosyć ważna częścią piwa.I ten smak..... bez wyrazu i z ledwie wyczuwalną goryczką.Ciężko było przebrnąć do końca,ostatecznie resztę zawartości szklanki opróżnił ojciec.
Wczoraj kupiłem dwa Lechy Premium, tylko po to, żeby zerwać z nich etykiety... Jak dla mnie jest to fatalne piwo. Taka żółta, gorzka woda. Piany brak (no moze mała ale znika chwile po nalaniu, zapach tez mało wyrazisty. Może kolorem nadrabie ogólne braki. To jest taki napój piwny - to chyba dobre okreslenie.
Piwo raczej średnie. Niby nic mu nie brakuje ale bez rewelacji.
Moja ocena: [4.075]
--------------- Ocena usunieta z rankingu. Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------
Czapayew napisał(a) [..]
, natomiast na uwagę załuguje fakt, że jest to pierwsza polska marka piwa, która pojawiła się w zielonych butelkach. Dawno temu otrąbiano wszak, że piwo w takowych szybciej się psuje czy cóś... Mnie się "nowy LECH" bardzo podoba.
Browar z Lublina wupuścił na rynek piwo GOOLMAN w bezzwrotnej ,
zielonej butelce.
Czy prawdziwi piwosze konsumują LECHa PREMIUM ?!?!
popieram Odoakra. Kupiłem trzy Lechy Premium bo dodawali szklaneczke - ale to nie to co pamiętam z minionych lat. Wolę pozostawic w pamieci Lecha sprzed kilkunastu lat ( pamietam to doskonałe piwo z końcówki lat osiemdziesiatych ) , ale podobnie jak Odoakrowi szkoda wylac go do zlewu ( mimo wszystko).
Comment