Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas
Wyświetlenie odpowiedzi
Okocim, Jasne Pełne
Collapse
X
-
-
-
Co do piwa okocim jasne pełne, to zastąpiło ono dotychczasowe okocim premium pils. Muszę przyznać, że jasnego pełnego jeszcze nie piłem. A jest promocja w żabce 7zł za 4 sztuki (plus kaucja). Tylko nie wiem czy specjalnie iść daleko do żabki, z tego co się dotychczas przekonałem to z reguły nie ma u nich tych tańszych promocyjnych produktów. Ostatnio w promocji był carlsberg w butelce, oczywiście w sklepie brak było butelkowego carlsberga. Był tylko w puszce. Pewnie tak samo będzie z tą promocją okocim jasne pełne :-(
Comment
-
-
A sądzisz że cokolwiek prócz nazwy w tym piwie się zmieniło? Bo ja jestem przekonany, że nic. Musiałoby kosztować 15 groszy, żebym je kupił, i to tylko po to, żeby je zaraz po zakupie wylać do zlewu - mam niedobór butelek w browarze.
Comment
-
-
Według kodu B. OKOCIM
piany zero
w aromacie da radę wyczuć w tle zapach chmielu. Po za tym zero
SMAK: ooo, lepiej zapamiętałem to piwo, może teraz piłem za chłodne? Pierwsze kilka łyków powiedzmy jest ok, zwykły nawet przyjemnie orzeźwiający eurolager.
Później ta nijakość i pustka zaczyna męczyć. Pojawiają się posmaki kwaskowato-ścierowo-cierpkie. Nie potrafię tego wyjaśnić. Mam takie odczucia przy większości polskiej (i nie tylko) masówce. niby wyprany eurolager, ale jednak w tej nijakości jest coś drażniącego.
Wypić wypiłem, ale następne do testów kupię dopiero w upalne lato do kiełbasy (bo w ubiegłym roku w tym czasie nawet wchodziło)
Jedyna nadzieja w OK.BEER ale ono też zleciało ze smakiem.
Zatem muszę podejść od Lidla po białą puszkę.
i na granicy percepcji.
Lepsze od żubro-tysko-tatry, ale tylko nieznacznie, bo wypić się da, tylko po co.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: słomka, klarowne [3]
Piana: średnia, zostaje obrączka, lekko brudzi szkło [3.5]
Zapach: słodowo-landrynkowy, mała intensywność [2.5]
Smak: lekki słód, średni nieprzyjemny, ściągający kwasek, szmatowata "goryczka", uczucie sztuczności/"apteki"; wodniste [1.5]
Wysycenie: na początku za duże, drapie, potem za małe, dziwne to [2.5]
Opakowanie: beznadziejna etykieta z jakimś gostkiem pokazującym wytatuowany biceps, informacje żadne [1.5]
Uwagi: Podobno nr 9 sprzedaży w Polsce. Dziwny jest ten świat.
Moja ocena: [2.175]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ładny, w miarę ciemniejszy odcień złota [4]
Piana: Bardzo ładna, oblepia szkło [4.5]
Zapach: Przeciętny, nic się nie dzieje, ale też nic się nie dzieje złego [3]
Smak: Gorzej, bo tego nic nie dziania się jeszcze mniej, ale piwo pijalne [2.5]
Wysycenie: W normie [3]
Opakowanie: Nie tędy droga, nowoczesne badziewie jak dla energetyka czy innej lemoniady. [1]
Uwagi:
Moja ocena: [2.9]Mały porterek-przyjaciel nerek
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziWedług kodu B. OKOCIM
piany zero
w aromacie da radę wyczuć w tle zapach chmielu. Po za tym zero
SMAK:................nijakość i pustka zaczyna męczyć. Pojawiają się posmaki kwaskowato-ścierowo-cierpkie. Nie potrafię tego wyjaśnić. Mam takie odczucia przy większości polskiej (i nie tylko) masówce. niby wyprany eurolager, ale jednak w tej nijakości jest coś drażniącego.
Wypić wypiłem, ale następne do testów kupię dopiero w upalne lato do kiełbasy (bo w ubiegłym roku w tym czasie nawet wchodziło)
......................................
Lepsze od żubro-tysko-tatry, ale tylko nieznacznie, bo wypić się da, tylko po co.
Wypić można, ale po co. Do grilla wolę kupić tańszego fasberga
Zapisuję w notesie, że "kupić można tylko po co"
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Przejrzysty,złoty z drobinkami. [3.5]
Piana: Powyżej średniej. Drobnoziarnista,koloru żółtawego,szybko się zmniejsza,ale wystarczy zawirować by znów zwiększyła objętość. [3]
Zapach: Słaby. Słodowość,owocowość,lekki chmiel. [2]
Smak: Wyraźna goryczka,która jest w ustach przez dłuży czas oraz słód. Piwo jest dość słodkawe,a goryczka,taka trochę przyciężkawa. [3.5]
Wysycenie: Na początku duży,dość szybko maleje,obecny do końca spożycia piwa. [3]
Opakowanie: Butelka 500ml,zwrotna. Etykiety mogą być,chociaż stary wzór bardziej mi się podobał,kapsel w porządku. Edycja konkursowa...wygrałem wielkie NIC! [3.5]
Uwagi: Warka do 29.11.2014,wypite 11.06'14. Poszło w gardło bez problemu,ale kiedyś lepiej mi smakowało.
Moja ocena: [2.9]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnozłoty, piwo jest klarowne. [5]
Piana: Niezbyt wysoka i bardzo nietrwała. Czapeczka wysokości jednego palca utrzymywała się może z 10 sekund. [1.5]
Zapach: Bardzo czysty, tj. prawie go nie ma. Za to przynajmniej nie pachnie skarpetkami, a na upartego idzie się jakiegoś ziołowego aromatu doniuchać. [2]
Smak: Nie ma tragedii; jest jakaś wyczuwalna podbudowa słodowa, ale zamiast goryczkowej kontry jest lekki alkoholowy posmak. Lekkie landrynki, tyle. [2.5]
Wysycenie: Nieco wyższe by być mogło. [4.5]
Opakowanie: Nie lubię siatkówki (gra się fajnie, ogląda nudno), a cały ten "nowoczesny" design mniej mi się podoba, niż stary, który też nie był powalający. [3.5]
Uwagi: Ujdzie.
Moja ocena: [2.5]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemniejsze złoto. [3.5]
Piana: Tylko na starcie a potem tylko niepełna warstewka. [2]
Zapach: Bardzo słaby... pewnie coś słodowego. [2]
Smak: Słodkawa słodowość, kwaskowatość, prawie nie wyczuwalna goryczka. [2.5]
Wysycenie: Średnie. [3]
Opakowanie: Najlepsze bo to wyrób koncernowy. Bogatemu zabronisz? [3.5]
Uwagi: Mogło być dużo gorsze. Bezrefleksyjny lagerek.
Moja ocena: [2.4]
Niestety nie wygrałem darmowego płynu piwopodobnegoOstatnia zmiana dokonana przez Javox; 2014-09-30, 10:03.
Comment
-
-
Comment
-
Comment