Piwo gotowe do oceny
BOSS, Haust Ciemny Porter
Collapse
X
-
BOSS, Haust Ciemny Porter
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mógłbym patrzeć na nie godzinami. Piękna, pełna refleksów, ciemna barwa. [5]
Piana: Gęsta jak ubite białko, piękny kolor piany, trzymała do końca i ślicznie odkładała się na ściankach. [5]
Zapach: Średniointensywny. Nie narzucający się i lekko kuszący. [5]
Smak: Lekko słodkie, ale bez przesady, goryczka wyczuwalna ale niezbyt intensywna. Nie czułem nut alkoholu, a piwo chyba było mocne, ale nie udało mi się od barmanki dowiedzieć jak mocne. Jednym słowem - miód - malina! [5]
Wysycenie: Delikatne, trwałe. [5]
Opakowanie: Szkło bez logo browaru, ładny wafel. [4.5]
Uwagi: 5,50 zł za 0,3 l. Piwo doskonałe, chyba przeprowadzę się dla niego do ZG
Moja ocena: [4.975]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor brunatny. Lekko przejrzysty pod światło. [4]
Piana: Drobnopęcherzykowy beżowy dywanik ale szybko opada do plam i obrączki. [3.5]
Zapach: Melodia. Wyraźny karmel z łagodną palonością. Brak troszkę tylko nutek chmielowy. [4.5]
Smak: Piwo lekkie jak na portera bałtyckiego ale smaczne. Alkoholowy posmaczek ukryty w tle za palonością od słodu karmelowego ciemnego, który jest tu bardzo wyraźny. Goryczka raczej nie za mocna zarówno od chmielu jak i od słodu. Podejrzewam nawet użycie słodu czekoladowego, który właśnie objawia się w charakterystycznej goryczce. [4.5]
Wysycenie: Bardzo żwawe jak na mikrobrowar restauracyjny. [5]
Opakowanie: Szklanka firmowa i podstawka, którą kelnerka sama przynosi i stawia na stole pod szklankę. [5]
Uwagi: Ciekawy porter z dolnej granicy tego gatunku.
Moja ocena: [4.425]
Comment
-
-
Inne piwa smaczne z Zielonej Góry, ale za tego portera Haust dostaje ode mnie pałę, bo się nie przyznaje otwarcie że to nie miejscowy produkt. Boss Porter natomiast jak zwykle jest co najmniej dobry, także tu, w Hauście. Trzeba skasować wszystkie koszulki porterowe- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTInne piwa smaczne z Zielonej Góry, ale za tego portera Haust dostaje ode mnie pałę, bo się nie przyznaje otwarcie że to nie miejscowy produkt. Boss Porter natomiast jak zwykle jest co najmniej dobry, także tu, w Hauście. Trzeba skasować wszystkie koszulki porterowe
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTInne piwa smaczne z Zielonej Góry, ale za tego portera Haust dostaje ode mnie pałę, bo się nie przyznaje otwarcie że to nie miejscowy produkt. Boss Porter natomiast jak zwykle jest co najmniej dobry, także tu, w Hauście. Trzeba skasować wszystkie koszulki porterowe
Miejmy nadzieję, że ujawnienie takiej wpadki będzie nauczką dla Hausta oraz dla innychn ewentualnych naśladowców
natomiast koszuli faktycznie mamy nieważne Art za friko wymienia wszystkim na właściwe?
Comment
-
Comment