Żywiec, Eurospecjal

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • thespike
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2006.10
    • 6

    #1

    Żywiec, Eurospecjal

    Z rozrzewnieniem wspominam wyśmienitego Eurospecjala, który do dziś uchodzi u mnie za wzór piwa doskonałego.
    Zwracam się więc z pytaniem do lepiej zorientowanych. Czy naprawdę Eurospecjal jest jeszcze produkowany w Żywcu z przeznaczeniem wyłącznie na eksport?
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

    #2
    Od dawna juz nie jest produkowany
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

    Comment

    • thespike
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2006.10
      • 6

      #3
      Szkoda...


      Jaka szkoda... Brak mi tego wspaniałego piwa...

      Comment

      • Shlangbaum
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2005.03
        • 5828

        #4
        Zawsze można uwarzyć sobie w domu dobre piwo jakie się chce nie ma więc co narzekać

        Krakowski Konkurs Piw Domowych !

        Comment

        • thespike
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2006.10
          • 6

          #5
          Dzięki za słowa pociechy.

          Dzięki za słowa pociechy.
          Wątpię jednak, by w warunkach domowych udało mi się wyprodukować coś zbliżonego. Zwłaszcza, że nigdy tego nie robiłem...
          Może jednak ktoś z Forumowiczów pokusił się o skopiowanie Eurospecjala. Chętnie spróbuje.

          Comment

          • pawelek59
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2003.04
            • 195

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika thespike

            Jaka szkoda... Brak mi tego wspaniałego piwa...
            Żywiec nie warzy już nie tylko Erospecjala, nie warzy Piast-a (był dostępny tylko w Pewex-ach, nie mylić z wrocławskim) nie warzy Krakusa........... i tak naprawdę nie warzy Żywca, tego którego pamiętamy (gdy udało się zdobyć) z lat siedemdziesiatych, osiemdziesiątych......... i wbrew reklamie powiem "Wszystko się zmieniło!!!!!"

            Comment

            • thespike
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2006.10
              • 6

              #7
              Ech, życie...

              Jako pamiątka została mi z tamtych czasów seria zgrabnych buteleczek 0,33 l (Żywiec, Krakus, Eurospecjal, Porter). Niestety pustych...

              Comment

              • e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19292

                #8
                Kolega chyba przespał kilka lat, bo od tylu lat nie ma tego i innych w/w piw na rynku.
                Wiele się od tego czasu zmieniło, to prawie inna epoka. Dziś już nie warzy się piwa a produkuje marki.
                Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2006-10-19, 17:07.

                Comment

                • thespike
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2006.10
                  • 6

                  #9
                  E, no nie...

                  Nie mogę powiedzieć, że przespałem te wszystkie lata. Dość uważnie śledziłem sytuację na rynku i starałem się wyławiać ważne informacje.
                  Jednak tu, na Forum, znalazłem sugestię, że Eurospecjal, niedostępny na naszym rynku, produkowany jest wyłącznie na eksport. Bywały i bywają nadal podobne sytuacje, wolałem się więc upewnić.
                  Teraz jednak moje ciche nadzieje zostały rozwiane. Szkoda...
                  Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów!
                  Wasze zdrowie!

                  Comment

                  • pawelek59
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2003.04
                    • 195

                    #10
                    W przypadku Żywca, byłoby bardzo dobrze gdyby przespał, ale niestety........ wszystkie te lata Żywiec pracował nad tym, jak zwiększyć zysk, ograniczając koszty przy jednoczesnym zmniejszeniu jakości produkowanego piwa.

                    Comment

                    Related Topics

                    Collapse

                    Przetwarzanie...