Żywiec, Eurospecjal

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • thespike
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2006.10
    • 6

    Żywiec, Eurospecjal

    Z rozrzewnieniem wspominam wyśmienitego Eurospecjala, który do dziś uchodzi u mnie za wzór piwa doskonałego.
    Zwracam się więc z pytaniem do lepiej zorientowanych. Czy naprawdę Eurospecjal jest jeszcze produkowany w Żywcu z przeznaczeniem wyłącznie na eksport?
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

    #2
    Od dawna juz nie jest produkowany
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

    Comment

    • thespike
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2006.10
      • 6

      #3
      Szkoda...


      Jaka szkoda... Brak mi tego wspaniałego piwa...

      Comment

      • Shlangbaum
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2005.03
        • 5828

        #4
        Zawsze można uwarzyć sobie w domu dobre piwo jakie się chce nie ma więc co narzekać

        Krakowski Konkurs Piw Domowych !

        Comment

        • thespike
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2006.10
          • 6

          #5
          Dzięki za słowa pociechy.

          Dzięki za słowa pociechy.
          Wątpię jednak, by w warunkach domowych udało mi się wyprodukować coś zbliżonego. Zwłaszcza, że nigdy tego nie robiłem...
          Może jednak ktoś z Forumowiczów pokusił się o skopiowanie Eurospecjala. Chętnie spróbuje.

          Comment

          • pawelek59
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2003.04
            • 195

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika thespike

            Jaka szkoda... Brak mi tego wspaniałego piwa...
            Żywiec nie warzy już nie tylko Erospecjala, nie warzy Piast-a (był dostępny tylko w Pewex-ach, nie mylić z wrocławskim) nie warzy Krakusa........... i tak naprawdę nie warzy Żywca, tego którego pamiętamy (gdy udało się zdobyć) z lat siedemdziesiatych, osiemdziesiątych......... i wbrew reklamie powiem "Wszystko się zmieniło!!!!!"

            Comment

            • thespike
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2006.10
              • 6

              #7
              Ech, życie...

              Jako pamiątka została mi z tamtych czasów seria zgrabnych buteleczek 0,33 l (Żywiec, Krakus, Eurospecjal, Porter). Niestety pustych...

              Comment

              • e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19270

                #8
                Kolega chyba przespał kilka lat, bo od tylu lat nie ma tego i innych w/w piw na rynku.
                Wiele się od tego czasu zmieniło, to prawie inna epoka. Dziś już nie warzy się piwa a produkuje marki.
                Last edited by e-prezes; 2006-10-19, 17:07.

                Comment

                • thespike
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2006.10
                  • 6

                  #9
                  E, no nie...

                  Nie mogę powiedzieć, że przespałem te wszystkie lata. Dość uważnie śledziłem sytuację na rynku i starałem się wyławiać ważne informacje.
                  Jednak tu, na Forum, znalazłem sugestię, że Eurospecjal, niedostępny na naszym rynku, produkowany jest wyłącznie na eksport. Bywały i bywają nadal podobne sytuacje, wolałem się więc upewnić.
                  Teraz jednak moje ciche nadzieje zostały rozwiane. Szkoda...
                  Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów!
                  Wasze zdrowie!

                  Comment

                  • pawelek59
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2003.04
                    • 195

                    #10
                    W przypadku Żywca, byłoby bardzo dobrze gdyby przespał, ale niestety........ wszystkie te lata Żywiec pracował nad tym, jak zwiększyć zysk, ograniczając koszty przy jednoczesnym zmniejszeniu jakości produkowanego piwa.

                    Comment

                    Przetwarzanie...
                    X