Mam nadzieje, że opisuje odpowiednie piwo.
W menu restauracji nazywane jest karmelowym
(ekstrakt 13). Barwa brunatna, piwo jest bardzo mętne
(nawet jak na wyrób browaru restauracyjnego).
Wysycenie i piana słabe. W smaku dominują akcenty
słodu karmelowego, słodyczy oraz dość silnie zaakcentowane
drożdże. Gdzieś w tle ciekawa goryczka i nutki alkoholowe.
Ogólnie piwo na 3. Zdecydowanie bardziej lubię ciemną czternastkę,
choć na moje odczucia mogło mieć wpływ spożywanie piwa
z firmowego Pet'a.
W menu restauracji nazywane jest karmelowym
(ekstrakt 13). Barwa brunatna, piwo jest bardzo mętne
(nawet jak na wyrób browaru restauracyjnego).
Wysycenie i piana słabe. W smaku dominują akcenty
słodu karmelowego, słodyczy oraz dość silnie zaakcentowane
drożdże. Gdzieś w tle ciekawa goryczka i nutki alkoholowe.
Ogólnie piwo na 3. Zdecydowanie bardziej lubię ciemną czternastkę,
choć na moje odczucia mogło mieć wpływ spożywanie piwa
z firmowego Pet'a.
Comment