Namysłów, Basztowe Super Mocne

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

Nie lubię zbytnio piw mocnych i Basztowe kupiłem jedynie ze względu na świetną butelkę.
    Nie oceniam piwa z ARTomatu bo nie daj Boże wyszła by za wysoka notka i ktoś kiedyś by mi to wyciągnął jak to zdarzało się na tym forum
    Zapach alkoholowo-słodkawy.
    Kolor ładny, bursztynowy.
    Smak trochę nijaki ale w tym wypadku to jest plus bo mógłby być tylko alkohol.
    Wysycenie jak na mocne piwa chyba ciut powyżej normy.
    Opakowanie oryginalne a na dodatek zwrotne, u mnie ocena celująca. PS: jak fachowcy nazywają oklejanie szyjki i kapsla folijką?
    Attached Files
    Last edited by leona; 2009-08-13, 21:30.

Comment

• petrus33
      Gość
      • 2008.01
      • 888

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
      Nie lubię zbytnio piw mocnych i Basztowe kupiłem jedynie ze względu na świetną butelkę.
      Nie oceniam piwa z ARTomatu bo nie daj Boże wyszła by za wysoka notka i ktoś kiedyś by mi to wyciągnął jak to zdarzało się na tym forum
      Zapach alkoholowo-słodkawy.
      Kolor ładny, bursztynowy.
      Smak trochę nijaki ale w tym wypadku to jest plus bo mógłby być tylko alkohol.
      Wysycenie jak na mocne piwa chyba ciut powyżej normy.
      Opakowanie oryginalne a na dodatek zwrotne, u mnie ocena celująca. PS: jak fachowcy nazywają oklejanie szyjki i kapsla folijką?
      Obsmarkałem się ze śmiechu
      Czasem i takie chwile się zdarzają........i właśnie za ta unikalną różnorodność cenię ten portal.
      pozd

Comment

• Mario_Lopez
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2009.08
        • 991

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bursztynowy, jednak za jasny jak na taki ekstrakt. [3.5]
        Piana: Nie warto po raz kolejny chyba pisać tego samego, piana słabiutka, utrzymała się przez kilka sekund. [2]
        Zapach: Słód i alkohol. [3]
        Smak: Wyraźnie słodowy, z dosyć mocnym smakiem alkoholu. [3.5]
        Wysycenie: W porządku, przez większość czasu konsumpcji bąbelki fajnie drapały język i podniebienie. [4]
        Opakowanie: Starannie zrobione, wszystkie informacje podane, łącznie z ekstraktem, jedyny minus jest taki, że troche za bardzo przypomina mi Warke strong. [4]
        Uwagi: Swego czasu lubiłem piwa o tak wysokim woltażu, teraz niestety lubię je coraz mniej...

Moja ocena: [3.225]
        Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
        Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...

EBE EBE

Comment

• Kwadri
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2009.10
          • 1216

Ocena z ARTomatu

Kolor: Lekko bursztynowe złoto. [4]
          Piana: Choć grubobąblowa to nawet wysoka. Opada do cienkiej powłoki, później pierścień. [3.5]
          Zapach: Dość intensywny, słodowy z mocno słodkim tłem. Nie jest odpychający, a alkohol lekko wyczuwalny dopiero pod koniec picia. [3.5]
          Smak: Początek kwaskowo-słodowy, niezbyt słodki. Później dociera gorycz, która w posmaku rozwija swoją moc. W finiszu jest gorycz i czuć rozgrzewającą moc w przełyku, ale posmaku alkoholu nie wyczuwam. Mało słodki jak na moc piwa, za co mały plusik. [4]
          Wysycenie: Średniowysokie, drobne w ustach. [4.5]
          Opakowanie: Puszka w czarno-złotych barwach z kiczowatą basztą. Moc piwa podkreślona, jest również link do strony piwa [3.5]
          Uwagi: Solidne jak na "super mocne". Partia 19.08.11.

Moja ocena: [3.775]

Comment

• Javox
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2009.11
            • 6460

Mówisz i masz... po ponad dwóch latach... zdjęcie puszki tego piwa...

Piwo okazuje się znośne w smaku... czyli od razu nie zabija...
            Mankamenty... piana znika w oczach, gaz słaby, zapach owoce i alkohol...
            Pojawia się jakaś goryczka ale w połączeniu z mocno słodkim... zimne łatwiej zaakceptować...

Nie polecam...
            Attached Files

Comment

• cielak
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.03
              • 2890

Z tego co się orientuję piwo to znika z rynku. Przestają go produkować.
              zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

Comment

• Javox
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2009.11
                • 6460

Pożegnam go bez żalu....

Comment

Przetwarzanie...
                X