goszkie to chyba nie od goryczy
Perła, Mocna
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Puszka ładna, jak to z Perły. Typowa dla piw mocnych czarna barwa, ozdobniki ograniczona do minimum.
Kolor jasny, pasujący raczej do pilsów a nie do piw mocnych, niemniej ładny.
Zapach wyraźny, słodowy, z lekką nutką chmielową.
Piana wysoka, trwała.
Nagazowanie świetne.
W smaku dominuje słód w towarzystwie leciutkiej (za lekkiej) goryczki, przez to przebija się wyraźny posmak chmielu aromatytcznego. Wrażenie psuje nieprzyjemny gorzki posmaczek, pozostajacy na kubkach smakowych.
Moja ocena: [3.875]
Comment
-
-
Pojawiło się, więc nabyłem dla przypomnienia.
Kolor to jasny bursztyn - taki ma być. Piana niestety mało trwała. Nasycenie CO 2 to dolna strefa stanów średnich. Ale jak na mocne piwo może być - mało widac, ale czuć ów gaz. Zapach delikatny słodowy. Za to w smaku pojawia się dziwny przypalony akcent. W zasadzie nie sprawia, że piwo jest nie smaczne, ale nieco niepokoi.
Moja ocena: [3.375]
Comment
-
-
Zakupiłem dziś Perłę Mocną u siebie w monopolowym.Puszka - 2,80 zł.Przelawszy zawartość do kufelka i wypiwszy zawartość stwierdziłem:
Kolor - ładny,złocisty.Nie tak jasny jak Książęce z Lwówka Śląskiego,nie tak ciemny jak warka strong.Po prostu coś pomiędzy.
Nasycenie CO2 - może trafiłem wybrakowany egzemplarz,może to kwestia aluminium,ale bąbelki już w połowie kufla poczęły zanikać...
Smak - co tu dużo mówić,mało smaczne piwo.Rozumiem,że po części to kwestia tego,że piwo jest mocne - ale inne mocne piwa (mówcie co chcecie - ale np. warka strong) mi smakują.
Piana - nie za dużo, nie za mało.Tak jak lubię.Zauważalna,aczkolwiek nie na pół kufla.
Zapach - nie zachęcał do spożycia.Ostry.
Opakowanie - tę puszkę, która kryła piwko mogę ocenić jako zupełnie przeciętną i niewyróżniającą się.Dlatego daje przeciętne 2,5.
Moja ocena: [2.375]
Comment
-
-
błagam miejsce na etykiety jest w dziale kolekcjonerskim:
proszę tutaj umieszczać tylko odnośniki do tychże.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Röwniez od Biermanna otrzymalem 2 perle tym razem Mocna.
Jak na möj göst troche za bardzo alkoholizowana.
Ladny Kolor aroma tez ale ten smak-Mocna goryczka przechodzaca w zadör alkohiolowy-spirytusowy.
Wypilem i zyje a i kapsel nowy to juz nic wiecej nie powiem
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny złocisty bardziej żółtawy. [3]
Piana: Gęsta wysoka. Utrzymywała sie ok 3 min. [3.5]
Zapach: Wyraźny alkoholowy zapach. [3]
Smak: Tak jak i zapach wyraźnie alkoholowy. Czuć co prawda goryczkę ale zaraz jest ona gaszona smakiem alkoholu. [2.5]
Wysycenie: Dosyć spore. Cały czas widoczne bąbelki. [3.5]
Opakowanie: Czarna konserwa o pojemności 0,5l. Ogólnie nic specjalnego. [3]
Uwagi:
Moja ocena: [2.875]Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Barwa złocista, lekko bursztynowa. [4]
Piana: Piana biała, ale jakby jakaś brudna, raczej drobna i nie trwała. [2]
Zapach: Zapach, sam niewiem, nizbyt wonny . [2]
Smak: Smak: prawie brak goryczki, ciut chmielowe, pozostawia słodkawy posmak. [3]
Wysycenie: Gazu BRAK!!! [1]
Opakowanie: Jedno z lepszych polskich opakowań. [4]
Uwagi: Alk.7,6% eks.15,1%
Moja ocena: [2.55]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: mocno złocisty, klarowne [4.5]
Piana: dość duża, grupa, rozłażąca się, utrzymuje się dośc długi czas [4]
Zapach: zdecydowany, mocny, słodowy z lekką alkoholową nutką, która jednak nie drażni [4.5]
Smak: na pierwszy plan wysuwa się słodowość, następnie w koleji lekki alkoholowy posmak, a na sam koniec delikatna gorzka nutka, w konsystencji "misiowate" pije sie doskonale, pozostawia przyjemny lekko chmielowy smak [4.5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: ładna etykieta, firmowy kapsel, jak ajbardziej pasuje [5]
Uwagi: napewno nie raz powrócę do tego piwa, pozostawia bardzo miłe wrażenia, minusem jest tylko fakt, że zbyt szybko wchodzi
Moja ocena: [4.5]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment