Nie wiem co jest nie tak, ale dzisiaj smokował mi bez zarzutów. Nawet się rozczuliłem nad tym prterem i zacząłem z kumplem wspominac pierwsze kontakty ('97) z tego rodzaju piwami. Ach, to byli czasy, to se ne vrati.
Piast, Porter
Collapse
X
-
Originally posted by Radegast
A cosik takiego jak data ważności?
Czy to tutaj nie obowiazuje, a nawet mam wrarzenie , iż czym starsze tym... (mam nadzieje że kiedyś spróbuje)Comment
-
-
Jakoś mi ten porter nie podszedł - może dlatrgo że nie jestem ich smakoszem. Zakupiłem w sklepie osiedlowym w Łodzi.
Bardzo mi się podobał jego zapach - wyczuwałem suszone śliwki, intensywny zapach owocowy. Smak nazbyt intensywny.
Zwróciłem uwagę także na niechlujnie klejoną etykietę i krawatkę, no ale to nie ma wpływu na walory smakowe.Last edited by talrasha; 2002-05-12, 09:33.Catalunya es una nación y el Barça es un ejércitoComment
-
Odp: Na stole: Piast Porter
Marusia napisał(a)
Proszę Państwa, Piast Porter, rocznik (!) 1997, 22% wag., 9,5% obj.
Piwo zdrowo wyleżakowane w piwnicy rodziców, po otwarciu bardzo się pieniło. Piana brązowa, gęsta, utrzymująca się ok. 3 minut. Piwo gęste, smak kawowo-karmelowy, pycha!!!
Zła wiadomość dla Sensora: mojemu Tacie tak zasmakowało, że pozostałe 3 butelki pozostają na kolejne 3 lata w piwnicach.
Comment
-
Piękna drobnoziarnista ciemnobeżowa piana, zapach zakręcający nozdrza.
Piwko jest praktycznie nieprzejrzyste, a smakuje.... mmmmmhhhhhhhh..... Kto nie pił ten niech żałuje!.
Zawiesisty, ciężki, mocny, dobrze palony, gęsty porter o bardzo dobrze wyważonym smaku. Kawowa gorycz doskonale współgra z nienarzucającą się miodową słodyczą.
Był to mój pierwszy i prawdopodobnie ostatni Piast Porter....
uueeeeeee!...Dick Laurent is dead.Comment
-
Cześć jego pamięci.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Last edited by Maggyk; 2009-12-08, 12:15.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Comment
Comment