Piast, Porter
Collapse
X
-
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D -
Cruca fix to zescie mnie teraz rozsierdzili, ze chyba bede mial problem z zasnieciem.normalnie toc to moj ulubiony porter ,normalnie na pare gram zebym mogl sie zalapac,to kiedy ta degustacja bedzie miala miejsce.mniam mniam.Haniu, Kochanie jajeczniczka na sniadanie.;)Comment
-
Mały come back po latach, ale okazja zacna
Z racji Dnia Porteru Bałtyckiego miałem okazję spróbować Piasta Portera z terminem ważności 07.1996 r.
Piwo zachowało się w wyśmienitym stanie. W aromacie pumpernikiel, czerwone owoce w postaci porzeczek. Smak to skórka pumpernikla, kwas chlebowy. Troszkę czuć czekoladę. Wysycenie niskie, piany również nie było przy nalewaniu.
Ocena (wg skróconego arkusza PSPD):
aromat 12/14
wygląd 5/6
smak 14/18
goryczka 4/6
odczucie 6/6
suma 41/50
To co?(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
I ja dołożę swoją opinie po latach. Porter Piast z 2000 roku.
Trunek bardzo klarowny, ciemny z głęboką skrytą czerwienią. Piana beżowa, obfita szybko opada. W aromacie czuć duszone śliwki, suszone wiśnie, wanilie, marcepan oraz dobrze zaznaczoną nutę palonego słodu z akcentem czerwonego wina i spieczonego chleba. Smak to prawie lustrzane odbicie zapachu, jednak w wytrawnym wydaniu plus na główny plan wychodzą owoce czarnej porzeczki zalane gorzką czekoladą. Kiedy pod koniec degustacji kubki smakowe zostały zalepione aksamitną wręcz kremową, powłoką piwa pojawia się lekki kwasek ze świetnym posmakiem orzechowym, a procent jedynie potajemnie rozgrzewa od środka. Ten porter potwierdził, iż znakomicie się starzeje, jak długo nie wiem, ale teraz jest jednym z najsmaczniejszych wyleżakowanych porterów, które miałem okazję spróbować.Last edited by Dzagoda; 2019-01-22, 20:34.Comment
Comment