Piwo gotowe do oceny
Staropolski, Nasze Mocne
Collapse
X
-
Staropolski, Nasze Mocne
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasne złoto, ciut za jasna barwa jak ten woltaż [4]
Piana: gruboziarnista; drobna warstewka pozostaje przez dłuższy czas [3.5]
Zapach: dobrze wyczuwalny, dobrze komponuje się ze smakiem [4.5]
Smak: Piwo mocne jakich wiele na rynku. Słodowość łączy się z lekką goryczką w tle. Dość dobrze wyczuwalny alkohol, ale nie tłumi całego smaku. Końcówka jest wyraźnie słodka (doszukać się można miodu). [3.5]
Wysycenie: Dobre, można powiedzieć że przykrywa pewne mankamenty smaku tego piwa. [4.5]
Opakowanie: Bączek. Firmowy kapsel. Etykieta prosta, zawierająca większość potrzebnych informacji (prócz ekstraktu). [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.975]
Comment
-
-
Nasze Mocne
Zakupione w miejscowym nowootwartym markecie Dino. Oprócz tego piwa są wyroby Raciborza i Namysłowa. W końcu jakaś odmiana.
piana: drobna, gęsta, zmienia się w średniobąblową i zanika do sporego dywanika, w którym pod koniec pojawia się dziura;
kolor: dość jasny, pod lampę pomaranczowy;
zapach: słodowy;
smak: wyraźna słodycz, lekka goryczka jest, smaczne, alkohol niewyczywalny w smaku, czuć go przyjemnie w głowie
wysycenie: mogłoby być większe.
Fajne piwo za fajną cene, może pojawią się inne wyroby Staropolskiego.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Piję znowu, dobrze schłodzone smakuje bardzo fajnie, fajna goryczka.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: zólty, klarowny, za jasny jak na piwo mocne [3.5]
Piana: biała, drobnoziarnista, syzbko siadła pozostawiając solidny kożuszek na licu, pozostawiała ślad na szkle [4]
Zapach: słodowo-chmielowy, bez nut alkoholu [3.5]
Smak: lekko słodkawe, goryczka wyczuwalna w końcowej fazie, brak posmaku alkoholu [3.5]
Wysycenie: piwo pracowało caly czas, intensywność nie malała, [3]
Opakowanie: etykiety ciemne, informacje o piwie nie pełne, kapsel sygnowany logo browaru [3]
Uwagi:
Moja ocena: [3.5]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ładny pilsowy choc mógłby byc ciemniejszy [4.5]
Piana: obfita , pozostawia gęst dywanik [4]
Zapach: słodowo-chmielowy z czymś w tle ? [3.5]
Smak: słodowo -goryczkowy , wyczualna moc , nie jestem fanem piw mocnych ale to mi bardzo smakuje [4.5]
Wysycenie: cały czas unoszą się drobne bąbeli gazu [4.5]
Opakowanie: bez rewelacji , na etykiecie prawie wszystkie informacje(brak ekstraktu) kapsel goły- złoty [4.5]
Uwagi: przyzwoite piwo , nabyte we wrocławskim Browarku
Moja ocena: [4.1]Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Głębokie złoto, nie żółte, ale też bez czerwonawych czy brązowych poświat. Odpowiedni [4.5]
Piana: Przy nalewaniu tworzy się bardzo obfita piana o kremowej konsystencji, która jeszcze przez jakiś czas trwa, ale nie zostawia na szkle żadnych esów-floresów [4]
Zapach: Zapach nie jest intensywny, ale da się wyczuć słód, a nawet aromaty słodyczy. Aromat chmielu jest raczej na poziomie niskim. Bez zapachu alkoholu, diacetylu czy drożdży. Właściwy dla piw Jasnych Mocnych [4]
Smak: W smaku dominuje słodowość. Posmak chmielowy jest raczej niski, choć dobrze łamie nuty słodowe nadając temu piwu umiarkowaną goryczkę chmielową. Oba smaki są dość dobrze zbalansowane z właściwą jednak dla piw jasnych mocnych lekką dominacją słodowości. Piwo jest rzeczywiście mocne, choć alkohol nie jest w smaku wyczuwalny. Jeśli ktoś lubi blisko 7% to polecam to piwo [4]
Wysycenie: W moim odczuciu nasycenie jest na poziomie średnim, a w piwach jasnych mocnych winno być dość wysokie [3.5]
Opakowanie: Nie podano zawartości ekstraktu. Nazwa jest co nieco egocentryczna, choć użycie liczby mnogiej lepiej brzmi niż na przykład: moje [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.975]
Comment
-
Comment