Piwo Jasne "Szwejk" 12 Blg, Pierwszy Czeski Browar w Polsce, Bojanowo.
Bojanowo, Szwejk
Collapse
X
-
Udałem się byłem wczoraj z bardzo sympatyczną osobą towarzyszącą do pewnej wrocławskiej knajpy niskiej kategorii na próbę organoleptyczną. A oto nasze wrażenia:
opakowanie: beczka > szklanka
zapach: słabiutki chmielowy
piana: słaba i rzadka, szybko opadająca
gaz: mało
kolor: solidny, żółty
smak: w pierwszym rzucie blado, po przełknięciu pozostaje w ustach porządna chmielowa goryczka
opinia ogólna: solidne, uczciwe czeskie piwo z Polska Dla mnie bomba.
Pozdrowienia dla wszystkich Szwejkopijców -
Zgadzam sie z Krzysiem. Smaku Szwejkowi nie brakuje. Oddaje charakter czeskich piw i godnie je reprezentuje.Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.Comment
-
Miło mi Krzysiu że przysporzyłem Ci odrobinę radości w ten czwartkowy poranek.Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
-
Tą bardzo sympatyczną osobą byłam oczywiście ja Szwejk faktycznie, czeski w smaku. I bardzo sympatyczna szklanka z buźką. Ogólne wrażenie po piwie - szkoda, że nie ma go w żadnym znanym mi lokalu nieco wyższej kategorii...
Wrażenia smakowe były tym lepsze, że wcześniej spożyliśmy Żywca, który przy Szwejku jawi się jako piwo całkowicie bez smaku.
Szwejk - piwo z duszą powiedziałabym.Comment
-
To powiedz.Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
-
jaka to jest buźka na szklance można zobaczyć tutaj: http://www.browar.biz/piwo.php3?id=180 zamieszczone dzięki uprzejmości, pewnego osobnika, kurcze, Maryhh podaj mi namiary na ta strone, gdzie jest ono w oryginale, bo cos nie gra i nie mogę na nią trafić.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
bardzo mi miło i ciepło na duszy się zrobiło gdy czytam Wasze słowa
jakby co to zorganizujmy imprezę a ja beczkę załatwię
Art adres strony http://www.bojanowo1.hg.pl/Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"Comment
-
dodam jeszcze iż z kija jest lepsze niż z puszki, ale zawsze dobre. Powiedzcie mi jeszcze ile ono kosztowało we Wrocławiu???
Bo u nas można już dostać za 2 zł.
należy zwrócić jeszcze uwagę na dzień następny po większym szwejku - zostaje mały szum, ale to nie problem gdyż można go zagłuszyć........
następnym szwejkiem
Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
-
Marusia jak Ci się podoba Szwejkowa szklanka to postaram się załatwić
Musisz oczywiście dobrze gadaćWspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
-
byłem w szoku w karpaczu i szklarskiej leją szwejkaWspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
-
mam nadzieję,że przeżył, bo szkoda by było takiego mężnego wojaka- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
Comment