Produkt małego browaru w Dąbrowie k. Rzeszowa. Piwa z niego w stolicy Podkarpacia nie są wysoko cenione. Kupiłem rozpoznawczo jedną butelkę piwa o wymiarach 7,8% alk., 15,1 ekstraktu. Przyjemnie mnie rozczarowała. Kolor adekwatny do nazwy - miedziany. Pienistość umiarkowana. Zapach lekki, drożdżowy. Smak zaskakujący - bardzo jak na takie piwo gorzki z lekkim owocowym posmakiem. Anglika to bym nie nabrał, ale przypaminało nieco bitter. Po pewnym czasie, w miarę ogrzewania się pojawiła się niestety słodkawa spirytusowa nuta. Ogólnie całkiem niezłe.
Romus, Golden Full Beer
Collapse
X
-
kilka tematów do tyłu Adam też pisze o Romusie, ale miał odmienne zdanie, hehe
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Golda nie miałem jeszcze okazji poznać. Na podstawie informacji podanych przez Grzecha chyba zaryzykuję i spróbuję jeżeli tylko gdzieś dorwę to piwo. Choć dane znamionowe (alkohol i ekstrakt) ma podobne jak PIONIER MOCNY.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Zdarzyło mi się kiedyś byc w tym Browarze - parę razy. Piwo świeże było Ok. Po kilku dniach duzo straciło na jakości. W zasadzie nic specjalnego. Mimo wszystko nie polecam.
------------------
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
A od wczoraj w mojej lodówce czeka na sprawdzenie Golden. Ciekawe czy będzie to pierwsze piwo z Dąbrowskiego browaru któte mi zasmakuje, czy może utwierdzi tylko moje przekonanie o marności ich produkcji.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
No i smakowało. Jak na Romusa to rewelacja. Nie stety zaraz potem dostałem kolejne piwo z tego brawary, ale szczegóły podam w nowym temacie.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Mając w pamięci przykre doświadczenia z produktami Browaru Romus zakupiłem ostatnio owego Goldena - butelka 0,5l za jedyne 1,80zł.
I całkowite zaskoczenie. To piwo naprawdę da się
Kolor nie tylko z nazwy naprawdę ładny, piana trochę słaba ale przyjemny zapach no i słodkawy smak. Daję 3,5.
Czyżby w Romusie pracowali nad jakością?Tylko z butli!
Comment
-
-
Pracowali, pracowali i chyba się przepracowali.
Kolor pozostał, ładny, miedziany. Piana jakaś była (przy moim aktywnym udziale). Gazu za dużo to nie zanotowałem. W zapachu dominowała obol słodowej słodyczy, jakaś taka paskudna komponenta spotykana w wypadku produktów małych browarów. W smaku podobnie - lekka słodycz, spora gorycz. Jak wymyslę do czego to podobne to dam znać. Ogólnie piwo wypijalne, aczkolwiek nie za smaczne.
Moja ocena: [3.025]
Comment
-
-
moje pierwsze sptkanie z piwem z tego browaru więc z wielka ciekawościa otwieram i nalewam, kolor mocny, bursztynowy, nie calkiem klarowne, dobre nsycenie gazem, piana drobna, szybko opada jednak zostaje cienka warstwa do końca, zapach mocno chmielowy, wyczuwalny słod, w smaku podobnie, nie czuc mocy alkoholu. Butelka euro 0.5l ładna etykieta, gładki kapsel, ogólnie mocna 4.
Podziękowania dla Winiarz21 za możliwośc degustacji
Moja ocena: [4.45]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment