Bardzo mi smakuje. Jast teraz moim ulubionym mocnym piwem. No i obciążenie finansowe przy jego zakupie nie jest wielkie.
Tyskie, Dębowe Mocne
Collapse
X
-
Również się dopowiem.
Dla mnie jest super, drugie miejsce po "Gronim".
Kolega Andrzej z Szymiszowa mówi że dopiero po ósmym coś się zaczyna dziać.
Ale przynajmniej go nie straszy
Dla mnie nie ma ani śladu mocniejszego piwa, chyba, że prędzej powalaLast edited by mwa; 2003-06-20, 14:47.Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
mcmat napisał(a)
Bardzo mi smakuje. Jast teraz moim ulubionym mocnym piwem. No i obciążenie finansowe przy jego zakupie nie jest wielkie.Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Dębowe trzyma poziom.7 miesięcy mnie nie było a widzę , że temat nie umarł.Czyli piwko pijalne. I muszę powiedzieć , że jak mnie już zmęczą wynalazki to wracam na chwilę do Dębowego jak do Mamy. Chociaż Kampani Piiw. za bardzo nie kocham.Andro z wyspy jednej takiej.
http://www.bahama.uznam.net.pl/Comment
-
Nie owijają w bawełne
Wg mnie najlepsze piwo pośród mocnych dostępnych ogólnokrajowo. Co prawda też mam pewne wątpliwości co do tych 7 %.Comment
-
nie czuc tak mocy podczas picia.Ogolnie bardzo dobre,charakterystyczny smak.Konkretne na chłodny wieczór i chłodne dni.
Moja ocena: [4.05]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------
Comment
-
Kolor jasnobursztynowy, niezbyt nagazowane, smak zdecydowany - słodowy z silną goryczką, brak posmaku alkoholowego!
Piana początkowo bardzo obfita, potem opadła do niewielkiej obrączki, zapach bardzo przyjemny, słodkawo-chmielowy! Opakowanie widoczne z daleka! Naprawdę dobre piwo1
Moja ocena: [4.95]Celia, cerevisia et conventus.Comment
-
Piwa naprawdę wyborne. Decenione przez najbardzie wyrafinowane podniebienie. Super smak z odpowiednią nutką goryczki, ładny kolor ciemnego bursztynu, wyraziste (nie czuć wody), piwo z charakterem i duszą
Moja ocena: [4.675]
---------------
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------
Comment
-
tomuś napisał(a)
Piwa naprawdę wyborne. Decenione przez najbardzie wyrafinowane podniebienie. Super smak z odpowiednią nutką goryczki, ładny kolor ciemnego bursztynu, wyraziste (nie czuć wody), piwo z charakterem i duszą
Moja ocena: [4.675]
---------------
Art, Admin
---------------
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Dębczak, to jest jedna z Tych rzeczy, którą tygrysy lubią najbardziej. Piękny, złoto bursztynowy kolor, chmielowy zapach, ładna gęsta piana i dobre gazowanie. Czego więcej trzeba? Smaku oczywiście. Smak jest i to bardzo przyzwoity. Lubię mocne piwa, zwłaszcza jak są tak świetnie wyważone w smaku. ... Lubię Dębowe. No i na koniec słowo o szacie graficznej, i całej otoczce w postaci reklam, które uważam za jedne z najlepszych. Mają świetny klimat, są pomysłowe, zachęcające.
Moja ocena: [4.3]Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!Comment
-
Bardzo dobre piwo . Brak mdlącej w większej ilosci słodyczy a zamiast jej wysmienita goryczka . Browarek smakuje jak prawdziwe piwo a nie Coca Cola z wódka ZdrówkoComment
-
To moje piwo "rutynowe", pite najczęściej. W chwilach (niezbyt rzadkich, przyznaję), gdy mam ochotę napić się piwa sięgam po Dębowe właśnie - jest powszechnie dostępne i ma korzystny stosunek jakość/cena. Bardzo podoba mi się kolor; smakuje mi najbardziej chyba ze wszystkich popularnych mocnych piw - nie wyczuwam słodyczy, ani tych 7% alkoholu. Tylko piana trochę niebardzo, mało trwała. Spożywane w ilościach "hurtowych" przyjemnie szumi w głowie i nie wywołuje przykrych dolegliwości nazajutrz . No i opakowanie extra - charakterystyczny motyw, łatwo rozpoznawalny nawet z dużej odległości. Jak dla mnie, to ocena brzmi ze 4.7, może nawet 4.75.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
-
po kilku piwach nawet niebrzydnie i nie ma takie słodkawego posmaku które mi bardzo przeszkadza w piwach ale też nie czuć alkoholu
Moja ocena: [2.975]
---------------
Art, Admin
---------------
Comment
-
Ostatnio kupiłem butelkę Dębowego i zaskoczyło mnie to ze piwko to zostało "wzmocnione" i ma 7,6% alk. To chyba była nowa dostawa bo dzien później w innym sklepie widziałem też Dębowe z 7%. Pewnie nowny produkt ważony jest dłużej stąd większa zawartość procentów.Comment
Comment