Dębowe Mocne to moje ulubione. Tygodniowo tak do 6 butelek. Więc troszkę mogę porównywac różne partie. I jakieś 2 miesiące temu zdarzyło się coś dziwnego: z puszki było lepsze. Nie żebym lubił ten subtelny smak aluminium itd, ale być może jakaś partia butelkowego im nie wyszła. Kupowałem w różnych sklepach, w różnych miejscach Polski, i ciągle to samo: jakieś takie wodniste, nijakie, jakby za mało chmielu. Kupiłem puszkę i piwko było prawie takie, jak wcześniej z butelki. Miesiąc temu butelkowe wróciło do normy. W każdym razie jeśli ktoś raz spróbował i mu "nie podeszło", to proponuję spróbować jeszcze raz.
Tyskie, Dębowe Mocne
Collapse
X
-
od kilku miesięcy piwo się nie zmieniło chociaż nowy system oceniania skusił mnie do głębszej refleksji i ocena chyba wyjdzie niższa ale będę jeszcze napewno sięgał
Moja ocena: [4.575]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------
Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Moja ocena: [3.625]
---------------
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------
Comment
-
to piwo jest wyjatkowe i warto je kupic
i wypic
Moja ocena: [3.775]
---------------
Art, Admin
---------------
Comment
-
Lakoniczność oceniam na 5,5.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
oceniając organoleptycznie Dębowe ma odpowiednią klarowność,smak i zapach ale mnie jakoś nie przekonało do siebie
Moja ocena: [3.975]
---------------
Art, Admin
---------------
Comment
-
no akurat klarowności nie stwierdza się organoleptycznnie... a tak poza tym: starajcie się (prośba głównie do juniorów) aby przynajmniej trochę precyzować swoje odczucia smakowe.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Klarowność można oceniać organoleptycznie.
Pozdrawiam
SDowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.Comment
-
Bardzo dobre piwo!!! Jest mocne ale smakuje jak piwo a nie jak inne czystym alkoholem.
Moja ocena: [4.55]
---------------
Art, Admin
---------------
Comment
-
Ocena z mocnym uzasadnieniem
Ślubna stawia je na równi z Warką Strong, a to u niej znaczy minimum 4,6.
Uzasadnienie - proszę bardzo - żona Zofia mówi DOBRE, SMAKUJE MI, a to znczy, że pozostali już nie muszą fatygować się z maill-ami.
Ale gdyby ktoś pytał o moje zdanie to w pozrądku i kolorystyka etykiety też mi się podoba.
Art - ta punktacja to poza konkursem - odpuść sobie jej kasowanie.Comment
-
dobrze że mi powiedziałeś, pewnie nie zauważyłbym...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
zdecydowanie najlepsze piwo z grupy mocnych, brak alkoholowego posmaku, smak zrównoważony głęboki
Moja ocena: [4.4]
---------------
Art, Admin
---------------
Comment
-
Dzisiaj kupiłem MD z Poznania, i wydaje mi się jakieś takie goryczki pozbawione. Może zasugerowałem sie innymi ocenami, ale mam nadzieję że to piwko sie w przyszłości nie zepsuje.
A tak na marginesie: 10 punktów dla KP za umieszczenie "ceny sugerowanej" na opakowaniu, pare sklepów to respektuje. (wiem że off topic wybacz Art)ludzie mówią że jestem źle narysowanyComment
-
Przed wszystkim nie jest słodkie - cecha specyficzna dla wielu mocnych piw, dlatego tak bardzo mi smakuje. Kolor i zapach bardzo na miejscu, zupełnie jak i opakowanie.
Moja ocena: [4.45]
---------------
Art, Admin
---------------
Comment
Comment