Ja to piwo postawilem w swoim prywtnym rankingu 5 najlepszych polskich piw gdyz ma niepowtarzalny smak, kolor i taki specyficzny posmak ktory wyroznia je na tle wszystkich mi znanych mocnych piw.
Tyskie, Dębowe Mocne
Collapse
X
-
juzeg napisał(a)
niepowtarzalny smak, kolor i taki specyficzny posmak- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
maki napisał(a)
Ostatnio kupiłem butelkę Dębowego i zaskoczyło mnie to ze piwko to zostało "wzmocnione" i ma 7,6% alk. To chyba była nowa dostawa bo dzien później w innym sklepie widziałem też Dębowe z 7%. Pewnie nowny produkt ważony jest dłużej stąd większa zawartość procentów.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
-
kolor - "bardzo nasycony" - ładny bursztynek
gaz - odpowiednie do tego stężenia piwa, nie musi być orzeźwiające
smak - słodowy, bez wyraźnej goryczki, chętnie sięga się po następne
piana - sednia - jak w większości krajowych, mogłaby stać dłużej
zapach - zdecydowanie najlepszy z asortymentu KP
opakowanie - brak związku z pozostałymi produktami Tyskie, kolorystyka jak dla piwa ciemnego albo specjalnego
generalnie piwo dobre, uważać trzeba, bo nie czuć alkoholu i w pewnym momencie lekko ścina ni stąd ni z owąd
dobrze leży w kiszkach przy większym spożyciu, najlepszy produkt KP
Moja ocena: [4.1]Comment
-
-
nie trzeba było długo czekać- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Wspaniały aromat brak innych odpowiedników
Moja ocena: [4.075]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------
Comment
-
Jak dla mnie to najlepsze piwko na jakie trafiłem (za tą cenę). Od jakiegoś czasu zawsze wybieram właśnie Dębowe Mocne. Jak już wcześniej wspomniano, brak (na szczeście) charakterystycznego słodkawego posmaku, obecnego w wielu mocnych piwach. Jak dla mnie piwko EXTRA !!!
Moja ocena: [3.95]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------
MarcinComment
-
Według mnie najlepsze polskie mocne piwo, zresztą moje ulubione :PComment
-
czy jest sens wstawiania takich sentencji na Forum? nie wystarczy dodać tego piwa do ulubionych?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-
Kolor bardzo ładny jasno bursztynowy. Piana gruboziarnista, utrzymuje się przez ok. 2-3 minuty, następnie pozostaje w postaci dywaniaka, by po ok. 7 minutach całkowicie zniknąć. Nasycenie CO2 trochę za małe ale nie jest źle. Zapach to najsłabsza strona tego piwa - zdecydowanie słodowy. Natomiast smakowo to jedno z lepszych mocnych piw z dużych koncernów. Nie czuje się w nim alkoholu a charakteryzuje się wspaniałą goryczką, która pozostaje przez dłuższy czas w ustach (a to akurat w piwie bardzo cenię). Opakowanie na pierwszy rzut oka informuje nas, że mamy do czynienia z piwem mocnym, jest nieźle zaprojektowane, kolory dobrze dobrane. Butelka wygląda duzo ładniej niż puszka.
Moja ocena: [3.2]Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.Comment
Comment