Piwo gotowe do oceny
Bierhalle Katowice, Dunkel
Collapse
X
-
Bierhalle Katowice, Dunkel
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ładny rubinowy [4.5]
Piana: szkoda,że szybko znikneła [3]
Zapach: pachnie świeżością,dobrze dobrana kompozycja chmielowo-słodowo i owocowa [4.5]
Smak: bardzo orzeżwiający,lekko przypalany słód+delikatny karmelik i dobra goryczka [4.5]
Wysycenie: w sam raz [4.5]
Opakowanie: [5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.375]mb WOS
-
-
Ciemniaczek zacny, może za bardzo wygładzony, ale goryczka super wyważona. ogólnie bardzo dobre piwo. Szkoda że jako kierowca mogłem tylko małego łyczka przyjąć
0,4l - 5zł obecnie.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny miedziany, rubinowo - brązowy, mocno herbaciany... trudno się zdecydować [5]
Piana: Bardzo drobna, wręcz kremowa. Lekko brązowa, oddająca barwę samego piwa. Dłużej utrzymuje się jednak jako cienka warstwa. [4.5]
Zapach: Intensywny, słodowy, podobny do koźlaka. Wyraźne także nuty owocowe (jakby dojrzała truskawka). Brak zauważalnych wad. [5]
Smak: Pełny i treściwy. Karmelowość stłumiona wyraźną palonością. Rzekłbym nawet, że coś a'la wędzone słody. Gorzkość odsłodowa wyraźna i przyjemna, choć może wydawać się niezbalansowana i prowadzić do skojarzeń ze stoutem, zwłaszcza wytrawnym. Pyszne piwo. [4.5]
Wysycenie: Nie nachalne, ale trochę za niskie. Jednak moje piwo to była wersja butelkowa, napełniana w restauracji - to może mieć coś na rzeczy. [4.5]
Opakowanie: Butelka - bączek, bezzwrotna. [3]
Uwagi:
Moja ocena: [4.625]Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
Comment