Piwo gotowe do oceny
Spiż - Wrocław, Miodowe
Collapse
X
-
Spiż - Wrocław, Miodowe
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Jak dla mnie miód sztuczny. Piwo przesłodzone, ale przynajmniej nie kwaśne, w przeciwieństwie do pozostałych
Comment
-
-
wie ktoś może jak śmierdzi fretka?? noo to jest to piwo... niestety nie pachnie różami mi osobiście nie smakowałowww.grawerszop.pl grawerowanie w szkle..
BROLANDIA!!
Comment
-
-
Piwo określiłbym jako 'dziwne'. Zupełnie nie przypominało miodowych - dosładzanych. Miało tez niewiele wspólnego z 'fermentowanymi' na miodzie. Zapach nieco 'plastikowy', smak - kwaśno-gorzki, przy czym to nie była chmielowa goryczka. Piana i nagazowanie - jak dla mnie standard jak na piwo z browaru restauracyjnego. Pewnie jeszcze kiedyś spróbuję, dla ustalenia, czy to był wypadek przy pracy czy może standard, ale póki co, ttrzeb apoczekać na nową warkę.
Comment
-
-
Piwo słodszę niż Ciechan, nie smakuje jak zrobione na naturalnym miodzie. Zadziwiająco cierpkie i kwaśne echa można w nim wyczuć, nawet miód tego nie maskuje. Piłem również pszeniczne, też kwaśne. Przypadek podobny do tego co u Marusi, więc ta kwasność ich piw to już może nie przypadek.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jak mętny pils, czyli w normie. [4.5]
Piana: Średnia, szybko opada. [3]
Zapach: Słodowo-kwaskowaty z ledwo wyczuwalnym miodem. Poza zamieszaniu pojawia się fajna nuta słodowa. Ocena obniżona za małą ilość miodu. [3.5]
Smak: Tu jest miód, który dobrze łączy się z fajną słodowością i lekką chlebowością, uzupełnionymi przyjemną goryczką. Wrażenia smakowe utrzymują się jednak zbyt krótko, po chwili nie czuć w ustach nic poza lekkim chlebowym finiszem, a więc piwo jest zbyt wodniste. [3.5]
Wysycenie: Duże, ale pasuje. [4.5]
Opakowanie: Gdybym pił na dole, dałbym zapewne 5. Ponieważ spożywałem jednak na górze w ogródku, zmniejszam ocenę za gołe, proste szklanki. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.55]
Comment
-
-
Witajcie!
Miałem okazję dzisiaj spróbować Spiżowe Miodowe i niestety, ale muszę się przychylić do powyższych opinii. Piwo jest dziwne, nie zachwyca, ale na szczęście nie odrzuca. Smak miodu jest bardzo mało wyczuwalny, a do tego sposób "podania" pozostawia bardzo wiele do życzenia.
Zapraszam Was serdecznie na mojego bloga, gdzie opisałem dokładniej moje odczucia po tym wrocławskim piwerku.
Dobrej nocy!
Comment
-
Comment