Spiż - Wrocław, Miodowe

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23960

    Spiż - Wrocław, Miodowe

    Piwo gotowe do oceny
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
  • Totus
    Porucznik Browarny Tester
    • 2007.11
    • 326

    #2
    Mnie osobiście nie smakowało. Ta miodowość wyglądała tak jakby istniała sobie a piwo sobie i tylko przez przypadek znalazła sie w jednym kuflu.

    Comment

    • Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

      #3
      Jak dla mnie miód sztuczny. Piwo przesłodzone, ale przynajmniej nie kwaśne, w przeciwieństwie do pozostałych
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

      www.wrowar.com.pl



      Comment

      • szopzoo
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2009.05
        • 11

        #4
        wie ktoś może jak śmierdzi fretka?? noo to jest to piwo... niestety nie pachnie różami mi osobiście nie smakowało
        www.grawerszop.pl grawerowanie w szkle..
        BROLANDIA!!

        Comment

        • iggy_j
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2009.06
          • 25

          #5
          Piwo określiłbym jako 'dziwne'. Zupełnie nie przypominało miodowych - dosładzanych. Miało tez niewiele wspólnego z 'fermentowanymi' na miodzie. Zapach nieco 'plastikowy', smak - kwaśno-gorzki, przy czym to nie była chmielowa goryczka. Piana i nagazowanie - jak dla mnie standard jak na piwo z browaru restauracyjnego. Pewnie jeszcze kiedyś spróbuję, dla ustalenia, czy to był wypadek przy pracy czy może standard, ale póki co, ttrzeb apoczekać na nową warkę.

          Comment

          • danhaj
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2010.04
            • 620

            #6
            Piwo słodszę niż Ciechan, nie smakuje jak zrobione na naturalnym miodzie. Zadziwiająco cierpkie i kwaśne echa można w nim wyczuć, nawet miód tego nie maskuje. Piłem również pszeniczne, też kwaśne. Przypadek podobny do tego co u Marusi, więc ta kwasność ich piw to już może nie przypadek.
            Wycieczki do czeskich browarów (z Krakowa)

            www.czechforum.pl

            Comment

            • Twilight_Alehouse
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2004.06
              • 6310

              #7
              Ocena z ARTomatu

              Kolor: Jak mętny pils, czyli w normie. [4.5]
              Piana: Średnia, szybko opada. [3]
              Zapach: Słodowo-kwaskowaty z ledwo wyczuwalnym miodem. Poza zamieszaniu pojawia się fajna nuta słodowa. Ocena obniżona za małą ilość miodu. [3.5]
              Smak: Tu jest miód, który dobrze łączy się z fajną słodowością i lekką chlebowością, uzupełnionymi przyjemną goryczką. Wrażenia smakowe utrzymują się jednak zbyt krótko, po chwili nie czuć w ustach nic poza lekkim chlebowym finiszem, a więc piwo jest zbyt wodniste. [3.5]
              Wysycenie: Duże, ale pasuje. [4.5]
              Opakowanie: Gdybym pił na dole, dałbym zapewne 5. Ponieważ spożywałem jednak na górze w ogródku, zmniejszam ocenę za gołe, proste szklanki. [3.5]
              Uwagi:

              Moja ocena: [3.55]

              Comment


              • #8
                Witajcie!
                Miałem okazję dzisiaj spróbować Spiżowe Miodowe i niestety, ale muszę się przychylić do powyższych opinii. Piwo jest dziwne, nie zachwyca, ale na szczęście nie odrzuca. Smak miodu jest bardzo mało wyczuwalny, a do tego sposób "podania" pozostawia bardzo wiele do życzenia.

                Zapraszam Was serdecznie na mojego bloga, gdzie opisałem dokładniej moje odczucia po tym wrocławskim piwerku.

                Dobrej nocy!

                Comment

                Przetwarzanie...
                X