Piwo określiłbym jako 'dziwne'. Zupełnie nie przypominało miodowych - dosładzanych. Miało tez niewiele wspólnego z 'fermentowanymi' na miodzie. Zapach nieco 'plastikowy', smak - kwaśno-gorzki, przy czym to nie była chmielowa goryczka. Piana i nagazowanie - jak dla mnie standard jak na piwo z browaru restauracyjnego. Pewnie jeszcze kiedyś spróbuję, dla ustalenia, czy to był wypadek przy pracy czy może standard, ale póki co, ttrzeb apoczekać na nową warkę.
Piwo słodszę niż Ciechan, nie smakuje jak zrobione na naturalnym miodzie. Zadziwiająco cierpkie i kwaśne echa można w nim wyczuć, nawet miód tego nie maskuje. Piłem również pszeniczne, też kwaśne. Przypadek podobny do tego co u Marusi, więc ta kwasność ich piw to już może nie przypadek.
Kolor: Jak mętny pils, czyli w normie. [4.5] Piana: Średnia, szybko opada. [3] Zapach: Słodowo-kwaskowaty z ledwo wyczuwalnym miodem. Poza zamieszaniu pojawia się fajna nuta słodowa. Ocena obniżona za małą ilość miodu. [3.5] Smak: Tu jest miód, który dobrze łączy się z fajną słodowością i lekką chlebowością, uzupełnionymi przyjemną goryczką. Wrażenia smakowe utrzymują się jednak zbyt krótko, po chwili nie czuć w ustach nic poza lekkim chlebowym finiszem, a więc piwo jest zbyt wodniste. [3.5] Wysycenie: Duże, ale pasuje. [4.5] Opakowanie: Gdybym pił na dole, dałbym zapewne 5. Ponieważ spożywałem jednak na górze w ogródku, zmniejszam ocenę za gołe, proste szklanki. [3.5] Uwagi:
Witajcie!
Miałem okazję dzisiaj spróbować Spiżowe Miodowe i niestety, ale muszę się przychylić do powyższych opinii. Piwo jest dziwne, nie zachwyca, ale na szczęście nie odrzuca. Smak miodu jest bardzo mało wyczuwalny, a do tego sposób "podania" pozostawia bardzo wiele do życzenia.
Zapraszam Was serdecznie na mojego bloga, gdzie opisałem dokładniej moje odczucia po tym wrocławskim piwerku.
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Witam mam do oddania korek jak w temacie. Za darmo/za piwo. Lokalizacja Wrocław, galeria dominikańska lub pl. Grunwaldzki. Wysyłam tylko za przedpłatą. Stan jak na zdjęciu
Znalazłam na działce i pomyślałam, że ktoś może uznać za okaz kolekcjonerski
Comment